1. De houten vloer vervangen door een balken broodjesvloer

   

  Het leggen van een broodjes- of combinatievloer

   

  Is uw houten vloer dringend aan vervanging toe? Dan heb je een verschillende opties. Vaak wordt er gekozen voor een zogenaamde betonnen (balken) broodjesvloer, ook wel combinatievloer genoemd.

  Dit soort vloeren zijn vooral handig bij gebruik in combinatie met een kruipruimte. Wil je de houten vloer vervangen met behoud van deze kruipruimte, een optimale isolatie en vochtregulering? Dan is een broodjesvloer een goed idee. De kruipruimte is vooral handig wanneer je in de toekomst nutsleidingen moet repareren, opnieuw bedraden of vervangen.

  Wat is een broodjesvloer, is deze eenvoudig zelf te leggen en wat zijn de voor- en nadelen van dit type vloer?

   

   

  Een vloer met een goede isolatie

   

  Houten vloeren komen vooral voor in oude huizen. Moet je dringend de oude houten balken van je vloer vervangen? Dan is een broodjesvloer met

  Lees meer
 2. Je huis verduurzamen - Tips & Advies


  Een duurzaam huis betekent vooral meer comfort. Je woning warmt sneller op, je hebt geen last meer van tocht of koude zones en tegelijkertijd daalt je energierekening met tientallen procenten. Kortom, een mooi streven! Vooral bij bestaande woningen is veel winst te behalen. Het verduurzamen van dergelijke woningen door middel van isoleren, wordt ook wel na-isoleren genoemd.  Maar welke stappen hebben het meeste resultaat? Waar begin je en hoe zit het met de terugverdientijd van je investering? We laten je graag zien welke mogelijkheden er zijn en wat je zelf kunt doen. Schaf simpelweg de juiste materialen aan en de meeste na-isolatieklussen voor je vervolgens eenvoudig zelf uit. Liever laten doen? Dat kan natuurlijk ook. Natuurlijk kun je ook denken aan HR++ glas, zonnepanelen, een warmtepomp en/of zonneboiler, maar juist hierbij is het voor het beste effect van deze kostbare investeringen belangrijk om eerst de isolatie van je woning helemaal op orde te hebben.

  Lees meer
 3. Een voorzetwand plaatsen? Tips & Advies


  Hoe plaats je een voorzetwand en wat zijn de meest gebruikte isolatiematerialen?

  Onze woning isoleren is belangrijk. In de eerste plaats misschien om de energiefactuur zo laag mogelijk te houden, maar ook vanuit ecologisch ook oogpunt is het natuurlijk ene gode zaak.

  Isoleren kan op verschillende manieren en met diverse materialen. We doen dat zowel langs buiten als langs binnen, met zogenoemde voorzetwanden bijvoorbeeld. Daarmee plaatsen we een valse wand tegen een bestaande binnenmuur of wand. Een voorzetwand houdt de energie binnen en storende geluiden buiten, en kan eventueel beschadigde muren verbergen. Hoe plaatsen we een voorzetwand en welke materialen kunnen we daarbij gebruiken?  Wanneer binnenmuren isoleren met een voorzetwand?

  Zie je het na-isoleren van buitenmuren niet zitten vanwege het hoge kostenplaatje ? Schrikken de omvangrijke werken je af, of is je huis technisch ongeschikt (weinig ruimte in de spouw) om deze werken

  Lees meer
 4. Hoe minder gas gebruiken door isolatie

  Zelf je woning isoleren en minder gas gebruiken? Goed idee!  Bespaar kosten en maak je woning energiezuinig met Bouwbestel.nl


  In deze tijden van stijgende energiefacturen is het een goed idee om je woning zo goed mogelijk te isoleren. Met goed gekozen en goed geplaatste isolatie gebruik je minder gas, zoveel is zeker. En als je de isolatie dan nog eens zelf plaatst, dan hoef je geen werkuren te betalen en win je je investering extra snel terug. Mooi toch?  Met isolatie haal je bovendien niet alleen het bedrag van de energiefactuur naar beneden. Het zorgt ook nog eens voor een aangenaam wooncomfort. Wat is er heerlijker dan te genieten van een snel en goed verwarmde woning? Een goed geïsoleerde woning is ook nog eens goed voor het milieu. Je verbruikt minder gas en spaart zodoende de planeet. Zo zorg je voor een win-win situatie tussen je eigen uitgaven en het leefmilieu.
  Onderzoek eerst hoe

  Lees meer