1. Een pleisterspaan van SuperProf

  SuperProf pleisterspaan voor gladtrekken en egaliseren

  Als stukadoor, metselaar of tegelzetter is een pleisterspaan onmisbaar gereedschap. Je gebruikt het onder andere om pleister, cement, gips of kalk mee glad te trekken. Het gereedschap komt verder ook van pas bij het egaliseren van vloeren. Waarom kies je als ZZP'er of doe-het-zelver voor Super Prof pleisterspanen?

  Eigenschappen SuperProf pleisterspaan

  Super Prof pleisterspanen zijn geschikt voor allerlei pleisterwerkzaamheden. Ze zijn gemaakt van roestvrijstaal en hebben een gebogen handgreep. Dit maakt het voor jou gemakkelijk om ondergronden glad te trekken of te egaliseren. Pleisterspanen van Super Prof zijn er in allerlei soorten en uitvoeringen. Stem je aankoop af op het doel waarvoor je ze gebruikt.  Bekijk

  Lees meer
 2. De spackmessen van SuperProf

  Spackmessen van SuperProf voor het afwerken van vloeren en wanden

  Een spackmes is onmisbaar gereedschap voor een stukadoor of doe-het-zelver. Dit gereedschap gebruik je voor het pleisteren of afwerken van bijvoorbeeld vloeren en wanden. Super Prof spackmessen zijn van topkwaliteit en helpen je bij het uitvoeren van verschillende werkzaamheden. Wat maakt deze messen bijzonder?

  Spackmessen met een fijne handgreep

  Super Prof spackmessen beschikken over een houten greep, RVS met supersoft handgreep of een RVS met Amerikaanse supersoft greep. Ze liggen altijd prettig in de hand. Bovendien zijn ze er in verschillende afmetingen en is de aankoop af te stemmen op het doel waarvoor je ze gebruikt. Vooral bij pleisteren en gipsen komen de spackmessen van Super Prof goed van pas.


  Bekijk de spackmessen van Super prof

  Lees meer
 3. Is het inbus of imbus ??


  Tja, veel mensen zeggen inbussleutel, maar ook imbus wordt vaak gezegd. Je hebt eenmaal ook import, immigratie of implanteren. Maar helaas! :-)

  De juiste schrijfwijze is inbus met een n.

  Het is namelijk een Duitse afkorting die komt van: Innensechskantschraube Bauer und Schaurte.

  (Innensechskantschraube = "binnenzeskantschoef")

  In 1936 is INBUS bedacht en vastgelegd door een Duitse onderneming die Bauer & Schaurte Karcher heette.

  Lees meer
 4. Alle soorten schroevendraaiers

  Schroevendraaiers zijn er in allerlei soorten en maten. Graag leggen wij uit welke soorten (niet elektrische) schroevendraaiers er allemaal zijn en waarvoor deze gebruikt kunnen worden. Lees snel verder en ontdek alle soorten schroevendraaiers.


  Naar schroevendraaiers in de winkel  Platkop schroevendraaier

  De platkop schroevendraaier staat ook wel bekend als de sleufschroevendraaier. Deze wordt vooral gebruikt in combinatie met zachte materialen. Om optimaal grip te garanderen moet de platkop schroevendraaier even breed zijn als de groef van de

  Lees meer
 5. Gereedschap wat de beginnende klusser moet hebben

  Gereedschap is onmisbaar voor elke klusser. Geen idee welk gereedschap de beginnende klusser moet hebben? Wij hebben onmisbaar gereedschap voor de beginnende klusser op een rijtje gezet.

  Philips of X-shape schroevendraaier
  De Philips of X-shape schroevendraaier is een must voor elke klusser. In veel gevallen is de kop te verwisselen, waardoor de klusser altijd over de juiste schroevendraaier beschikt.

  Platte kop schroevendraaier
  Net als de eerder genoemde Philips schroevendraaier is een platte kop schroevendraaier, ook wel bekend als platkop schroevendraaier of gleufschroevendraaier onmisbaar in de gereedschapskist. Met een plattekop schroevendraaier worden vooral kleine klusjes geklaard, zoals het plaatsen van een lichtknop.


  Naar gereedschap in de winkel


  Rolmaat
  Zonder rolmaat ben je als klusser nergens. Of het nu om het opmeten

  Lees meer
 6. Gereedschapskist inhoud lijst


  Dankzij deze gereedschapskist inhoud lijst zie je in één oogopslag welk gereedschap je nog mist. Altijd handig om in de gereedschapskist de juiste gereedschappen bij de hand te hebben. Geen idee welk gereedschap onmisbaar is? Lees dan vooral snel verder.


  1. Platte kop schroevendraaier

  Onmisbaar voor uiteenlopende klussen in en om het huis waarbij gewerkt wordt met een gleufschroef. Deze worden vooral gebruikt in kleine producten (stopcontact, lichtschakelaar enz.)

  2. Philips schroevendraaier

  De meest bekende en gebruikte schroevendraaier, ook wel bekend als X-shape schroevendraaier of kruiskopschroevendraaier.

  3. Rolmaat - bekijk al het meetgereedschap

  Het spreekt voor zich dat geen enkele klusser zonder een rolmaat kan. Of het nu gaat om het berekenen van een oppervlak of het passen en meten van beschikbare ruimte voor het plaatsen van een kast, e

  Lees meer
 7. Welk gereedschap moet je in huis hebben

  Gereedschap, de één heeft er veel van, de ander weinig tot niets. Maar welk gereedschap moet je in huis hebben om de meest voorkomende klussen te kunnen klaren. Wij gaan in het kort in op de vraag welk gereedschap je in huis moet hebben. Het gaat daarbij om basis gereedschap voor elk huishouden.

  Rolmaat

  Een rolmaat is altijd handig om in huis te hebben. Met een rolmaat kan een kamer opgemeten worden, maar ook kasten en nog veel meer. Onmisbaar voor het berekenen van oppervlaktes en het bestellen van bouwmaterialen.


  Naar gereedschap in de winkel


  Hamer

  De hamer is eveneens onmisbaar. Ideaal voor het klaren van de meest uiteenlopende klussen. Niet alleen te gebruiken voor het slaan van spijkers, maar met een klauwhamer kunnen spijkers ook probleemloos verwijderd worden.

  Schroevendraaier

  Schroevendraaiers zijn een must voor elk h

  Lees meer
 8. Waarvoor gebruik je een schietlood?

  Een schietlood wordt veelvuldig gebruikt in de bouw, maar niet een ieder weet precies wat het is en waarvoor het gebruikt kan worden. In onderstaand artikel gaan wij kort in op de vraag: 'Waarvoor gebruik je een schietlood'.

  Gebruik van een schietlood
  Een schietlood wordt ook wel eens aangeduid als een paslood en is een gereedschap dat gebruikt kan worden om te controleren of een horizontale of verticale lijn zich loodrecht boven of onder een ander punt bevindt. Een schietlood bestaat uit een cilindervormig gewicht met een conische onderkant, dat oorspronkelijk gemaakt was van lood (hiervan is de naam afgeleid). Aan de bovenkant is een touw bevestigd en een klos, waarmee gekeken kan worden of een voorwerp in het lood is (loodrecht staat).

  In de bouw wordt schietlood (paslood) voornamelijk door timmerlieden en metselaars gebruikt voor het verticaal (ook aangeduid als lood) stellen van muren, deuren en kozijnen. Daarnaast kan met behulp van een schietlood ook een verticale lijn op de muur afgetekend worden.

  Lees meer
 9. Waarvoor gebruik je een winkelhaak?

  Een onmisbaar hulpmiddel in de bouw is een winkelhaak. Voor degenen die niet weten waarvoor een winkelhaak gebruikt wordt, willen wij even in het kort ingaan op de vraag: 'Waarvoor gebruik je een winkelhaak'.

  Winkelhaak gebruiken
  Een winkelhaak is een L-vormig hulpmiddel (meestal uitgevoerd in metaal) dat compleet plat is (heeft een hoek van 90 graden). Vaak wordt de winkelhaak verward met een schrijf- of blokhaak die niet compleet plat zijn. Doordat de winkelhaak helemaal plat is kan deze vlak op materiaal gelegd worden, waardoor het mogelijk wordt een rechte hoek uit te zetten. Daarnaast kan ook gecontroleerd worden of bepaald materiaal haaks is.

  De platte vormgeving maakt het bovendien mogelijk om de winkelhaak midden op het materiaal te leggen om vervolgens een haakse hoek af te tekenen. Dit is bijvoorbeeld nodig om een haakse zaaglijn af te kunnen

  Lees meer
 10. Telescoopladder of telescopische ladder

  Wat is een telescoopladder?

  Een telescoopladder voor degenen die dat niet weten, is een zeer draagbaar, lichtgewicht, en mens-vriendelijke uitschuifbare ladder, gemaakt van aluminium. Ze zijn in de handel in alle soorten en maten, maar de meest populaire is de 4 meter versie. Dat is de perfecte hoogte voor zolder, tuin, glazen wassen en in de bouw.

  Wat de telescopische ladder zo geweldig maakt is dat die zeer draagbaar is en makkelijk op te bergen in een kleine schuur of kamer. Een ander voordeel van het hebben van een telescoopladder is dat die heel eenvoudig te monteren en te demonteren is. Er zijn geen poten die open en dicht gaan en die letsel kunnen veroorzaken.

  Waar moet u aan denken bij het kopen van een telescopische ladder.

  Lees meer
Pagina