1. Tegelvloer waterdicht maken

  Waterschade is meestal een zeer vervelende schade. Zorg ervoor dat uw (nieuwe) tegelvloer echt goed waterdicht is. Op die manier kunt u met een gerust hart gebruik maken van uw betegelde ruimte.

  Het gebruik van ontkoppelingsmatten en de juiste toebehoren zorgt voor een perfect waterdichte tegelvloer en ontkoppeling onder tegels en natuursteen. De mat heeft een zeer goede chemische weerstand en kan perfect gebruikt worden op vochtgevoelige ondergronden zoals hout, gipskarton of gipspleister, maar uiteraard ook om een bestaande tegelvloer waterdicht te maken.

  Voorbeelden van toepassingen zijn douches, badkamers, sportaccommodaties, wellness en intensief vochtbelaste ruimtes. Voor een juiste toepassing adviseren wij u met ons contact op te nemen.

  U vindt de betreffende producten onder meer hier: Ontkoppelingsmatten

  Lees meer
 2. Welke tegels op dakterras

  Een dakterras met tegels verhoogt niet alleen het woongenot, maar biedt de mogelijkheid om alle ruimte optimaal te benutten. Niet alleen een uitkomst voor een ieder die niet de beschikking heeft over een tuin, maar een oase van rust onder alle omstandigheden. Voor het afvoeren van overtollig water is het nodig gebruik te maken van tegels die geschikt zijn op het dakterras.

  Tegels op het dakterras
  Voor het permanent begaanbaar maken van een terras kan gebruik gemaakt worden van tegels. Tegels zijn duurzaam, vergen weinig tot geen onderhoud op een jaarlijkse schoonmaakbeurt na. Eenmaal gelegd gaan de tegels jarenlang mee en zorgen voor een strak, opgeruimd dakterras.

  Nadeel van het gebruik van tegels is natuurlijk dat met name betonnen tegels de complete

  Lees meer
 3. Welke isolatie voor vloer?

  Het leggen van gedegen vloerisolatie scheelt een huishouden per jaar al snel 200 Euro aan stookkosten. De geïsoleerde vloer verhoogt bovendien het woongemak, omdat de vloer het hele jaar door aangenaam aanvoelt. Er zijn grofweg drie verschillende manieren om de vloer te isoleren. Hierbij horen ook verschillende isolatiematerialen.

  Bovenvloerse isolatie
  Het is raadzaam om de vloer van de begane grond te isoleren. Een makkelijke en zeer snelle methode is de na-isolatie bovenvloers. Bij deze vorm van isoleren wordt gewerkt met isolatieplaten die onder de gewenste vloerbedekking aangebracht worden. De Rockwool 501 platen zijn vooral geluidisolerend, terwijl de Rockwool 504 zowel voor thermische als akoestische isolatie zorgt. Bij het plaatsen van de isolatieplaten bovenvloers dient erop gelet te worden dat de ondergrond vlak en schoon is en de platen naadloos op elkaar en op de kanten

  Lees meer