1. Welke isolatie voor schuin dak / hellend dak (binnenkant)?

    Wilt u graag een lagere energierekening en tegelijkertijd meer warmte creëren in uw huis? Kies er dan voor om de binnenkant van uw schuine dak te isoleren. Het isoleren van de binnenkant van een schuin dak (hellend dak) kan u flink wat euro's besparen op de energienota die u elk jaar betaalt.

    Voor de isolatie van de binnenkant van het schuine dak in uw woning, kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de Rockwool 123 Spijkerflensdeken. Het is het perfecte isolatiemateriaal voor uw schuine of hellende dak. Hier kunt u alle belangrijke informatie vinden over de Rockwool 123 Spijkerflensdeken. Heeft u na het lezen hiervan nog vragen of heeft u een advies nodig over de toepassing? Schroomt u niet om contact met ons op te nemen.


    Nb. Andere mogelijkheden zijn isoleren met een Rockwool plaat (Rocksono Base), een glaswol

    Lees meer
  2. Knauf Aquapanel cementplaat

    Bent u van plan om uw badkamer nieuw te betegelen? Of misschien denkt u aan een zwembad in de tuin? Of een geheel nieuwe gevelbekleding? Voor al dit werk staat de Knauf Aquapanel cementplaat u ter beschikking.


    Knauf Aquapanel
    De Knauf Aquapanel cementplaat is een cementen paneel dat speciaal ontwikkeld is voor omstandigheden waar water en vocht een grote rol spelen. Denk aan het waterbestendig maken van een gevel of van een badkamer. Zo kunt u de Knauf Aquapanel cementplaat ook als onderbouw voor een gevelconstructie nemen, zodat het gebouw tegen regen en vocht beschermd is.

    Bijkomende voordelen van de Knauf Aquapanel cementplaat zijn de geluidisolatie en de brandwerendheid. De Knauf Aquapanel is

    Lees meer
  3. hardhout terrasdelen - hardhouten terrasplanken - hardhout vlonderplanken

    Hardhout is een van de materialen die zeer geschikt is als het gaat om hardhout terrasdelen, hardhouten terrasplanken en hardhout vlonderplanken voor in uw tuin. Hardhout is dan ook een zeer hoog kwaliteits product. Een toelichting over het e.e.a.:

    De definitie van hardhout

    Hardhout is in de regel hout van loofbomen, en dus niet hout van naaldbomen. Met de uit het Engels afkomstige term 'hardwood' wordt dan ook loofhout bedoeld. Deze term staat haaks op 'softwood', welke van naaldbomen afkomstig is.
    In het algemeen is, doordat loofbomen langzamer groeien, hout van loofbomen harder dan van naaldbomen, maar dit is niet in alle gevallen zo. Balsahout en de Taxus zijn hier

    Lees meer
  4. Multiplex exterieur: Alles over exterieur mutiplex

    Multiplex exterieur is plaatmateriaal dat ontworpen is voor gebruik buitenshuis. De Multiplex exterieur platen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, afwerkingen en maten en uitermate geschikt voor diverse buitentoepassingen. Het plaatmateriaal is makkelijk te verwerken en bijzonder sterk, waardoor het een veel gebruikt bouwmateriaal is. Multiplex exterieur wordt ook wel aangeduid als triplex.

    Wat is Multiplex?
    Multiplex is een plaat die bestaat uit minimaal vijf houtfineerlagen, die kruiselings op elkaar gelijmd worden. Voor de plaat is het van groot belang dat deze bestaat uit een oneven aantal lagen. Het verschil met triplex is dat deze uit slechts drie lagen bestaat, alhoewel de benaming multiplex en triplex vaak verwisseld wordt. Multiplex is verkrijgbaar in verschillende

    Lees meer
  5. Cedar boeideel: Boeidelen van Western Red Cedar

    De planken die gebruikt worden om een rand van een dak en een dakgoot af te werken noemen we boeidelen, boeiboorden of boeistroken. Liggen de planken plat op de dakbedekking spreken we van windveren. Boeidelen en windveren worden aangebracht om te voorkomen dat er regenwater onder de dakpannen komt. Vooral vroeger, nu wat minder vanwege de hoge arbeidslonen, werden de boeidelen opgesierd met een geschulpte sierspant wat de woning een speelser aanzicht gaf.


    De Western Red Cedar is een boomsoort die in Canada en de Westkust van Amerika groeit en bekend staat om zijn weersbestendigheid. Het is geen harde houtsoort maar heeft wel een sterke vezelachtige kern. De zachtheid van het hout maakt dat een boeideel van Western Red Cedar gevoelig is voor beschadigingen. Omdat ze hoog van de grond bevestigd wordt is dit echter geen probleem. Cedar naaldhout staat bekend om zijn vele kleurvariaties die uiteenlopen

    Lees meer
  6. Underlayment vloerplaten - Alles over de underlayment vloerplaten

    Een underlayment vloerplaat is een uit meerdere lagen opgebouwde constructieplaat die stevig genoeg is om een dragende functie te vervullen en valt onder de categorie multiplexen. Underlayment vloerplaten zijn net als triplex en multiplex opgebouwd uit een oneven aantal fineerlagen die kruiselings op elkaar zijn verlijmd.

    Underlayment is ten opzichte van multiplex minder mooi en mag reparaties van scheuren en kwasten bevatten. Voor de fabricage van underlayment vloerplaten worden voornamelijk de lichtere houtsoorten gebruikt omdat deze makkelijker te schillen zijn en de plaat minder doen splinteren bij het verzagen. Bij underlayment vloerplaten is de verlijming bepalend voor de kwaliteit van de plaat en deze wordt aangegeven met de EN 314-2 normering met daarachter een klasseaanduiding:

    • Klasse 1, is alleen geschikt voor interieur
    Lees meer
  7. Ki Kern platen kopen? Alles over Ki Kern platen!

    De innovatie op het gebied van gevelbekleding zijn de Ki Kern platen. Overigens zijn ze ook zonder problemen voor andere doeleinden te gebruiken, zowel buitenshuis of voor binnen.

    De Ki Kern platen
    Ki kern platen worden gemaakt van kunststof en zijn bedoeld voor gevelbekleding, boeiboorden, binnenbekleding –plafonds, wandbekleding- of anderszins. Ze zijn zo gemaakt dat ze de achterliggende constructie beschermen. Ze zijn bestand tegen water en weersinvloeden, makkelijk schoon te houden en bieden een attractief aanzicht. Achter de Ki Kern platen kunt u de isolatiematerialen wegwerken om zo het huis optimaal te beschermen.
    De Ki Kern platen zijn
    • onderhoudsvriendelijk, eenvoudig te reinigen

    Lees meer
  8. Steigerhout kopen voor o.a. steigerhouten meubelen

    De belangstelling voor steigerhout blijft toenemen en dat is niet zonder reden. Steigerhout is niet alleen redelijk goedkoop, het kan op creatieve wijze voor de meest uiteenlopende zaken gebruikt worden. Het hout leent zich uitstekend voor het maken van uiteenlopende meubelen, zowel voor binnen als voor buiten, het bekleden van muren of plafonds en kan zelfs dienen als een tussenmuur. Kortom, de mogelijkheden om steigerhout te verwerken zijn haast eindeloos.

    Wat is steigerhout precies
    Wie aan steigerhout denkt, denkt wellicht niet meteen aan het meest ideale hout om bijvoorbeeld meubelen van de te maken. Echter is steigerhout niets anders dan lange planken vurenhout, dat grof gezaagd is en bovendien ongeschaafd. Zoals de naam reeds aangeeft wordt het hout normaal gesproken op steigers gebruikt, vooral

    Lees meer
  9. Rabatdelen geïmpregneerd: Geïmpregneerde rabatdelen

    Heeft de schutting om de tuin de laatste aanval van de hond van de buren niet overleefd? Dan is het nu tijd om een nieuwe omheining om uw achtertuin te zetten. En dat tuinhuisje is ook een opslagplaats geworden voor uw gereedschap.

    Mocht u besluiten om zowel de omvergelopen schutting als het te kleine tuinhuisje te vervangen kunt u natuurlijk kiezen voor kant en klare bouwpakketten, maar die zijn nogal beperkend. Vooral wanneer u eigen ideeen an plannen hebt zal het moeilijk zo niet onmogelijk zijn die plannen volledig tot uitdrukking te brengen met een bouwpakket.

    Ga zelf aan het bouwen.

    Met het materiaal dat bouwbestel.nl aanbiedt kunt u makkelijk zelf aan de slag. De

    Lees meer
  10. MDF vensterbank: Het maken van een vensterbank van MDF

    Doe-het-zelvers opgelet! MDF is een veelgebruikt bouwmateriaal. Het is een simpele houtsoort, want het is zacht en stevig. Juist door de zachtheid van de plaat is het gemakkelijk te bewerken, waardoor het voor iedere klusser een perfect materiaal is.


    MDF is eigenlijk niet echt hout, want het is een plaat van samengeperste houtvezels gemengd met verschillende harssoorten. MDF splintert niet en is dus een veilig materiaal. Het is licht, stevig en zacht. Dat alles zijn voordelen bij bouwmaterialen, vooral voor doe-het-zelvers. Een groot bijkomend voordeel is de prijs.
    MDF wordt meestal alleen binnenshuis gebruikt, want door de structuur van de platen neemt het snel en veel water op. Hierdoor kan MDF uitzetten, wat voor veel problemen zorgt.

    Puzzels, kasten en tafels,

    Lees meer