1. Stalen Deurkozijn met Bovenlicht bestellen

  Bent u op zoek naar een stalen deurkozijn met bovenlicht? Vanwege de diversiteit aan maatvoeringen is dit een artikel met een levertijd van 5-10 werkdagen. Om een prijsopgave te ontvangen van een stalen deurkozijn met bovenlicht, mailt u de onderstaande 4 gegevens naar info@bouwbestel.nl:


  - Afmeting van vloer tot plafond

  - Deurmaat

  - Draarichting (dit is de kant waar u de scharnieren kan zien bij een gesloten deur)

  - Muurdikte


  Heeft u nog vragen over uw stalen kozijn met

  Lees meer
 2. Draairichting deur bepalen

  Wanneer een nieuwe voordeur of binnendeur geplaatst wordt, loopt men al gauw tegen de vraag aan hoe de draairichting van de deur bepaalt moet worden. Om de draairichting van de deur te bepalen geven we een aantal tips mee, waardoor het een stuk makkelijker wordt om de nieuwe deur te plaatsen.

  Tips draairichting deur bepalen
  1. In het algemeen kan gesteld worden dat de functie van de deur ook de draairichting bepaalt.In de meeste gevallen geldt dat een voordeur naar binnen toe open gaat. Voor andere buitendeuren zoals de tuindeur of een deur naar het balkon of terras geldt dan juist weer dat deze naar buiten toe open gaat. In een openbaar gebouw geldt dat de deur verplicht in de richting van de vluchtroute moet draaien, met andere woorden: de deur moet makkelijk open geduwd kunnen worden en niet getrokken.

  Lees meer
 3. Deur linksdraaiend of rechtsdraaiend

  De draairichting van een opdek deur is voor velen even een vraag. Graag lichten wij de draairichting van deuren nader toe, waarbij we precies uitleggen wanneer een deur rechtsdraaiend of linksdraaiend is. Daarbij wordt ook gekeken naar het hang- en sluitwerk, omdat dit nauw samenhangt met de draairichting van de deur. (Nb. bij de aankoop van een stompe deur maakt het uiteraard niet uit wat de draairichting is)

  Draairichting deur
  De draairichting van een deur wordt altijd bepaald door de plaats waar de scharnieren aangebracht zijn. Als de scharnieren van de deur zichtbaar zijn, dan zal de deur naar u toedraaien en dit bepaalt dan ook direct de draairichting van de deur. Of een deur dan rechts- of linksdraaiend is hangt af van de kant waar de scharnieren zich bevinden.


  Rechtsdraaiende deur
  Voor een rechtsdraaiende deur geldt dat de zichtbare scharnieren zich aan de rechterkant bevinden (dit wordt bepaald door voor de deur te

  Lees meer
 4. Stalen deurkozijn met bovenlicht

  Een stalen deurkozijn zorgt niet alleen voor een esthetische mooie uitstraling, maar is bovendien onderhoudsvrij. Wordt een stalen kozijn gecombineerd met een bovenlicht dan wordt de lichtinval binnenshuis geïntensiveerd, waarbij de ruimte direct groter lijkt. De Theuma MonoPlus montagekozijnen zijn geschikt voor opdek en stompe deuren en kunnen gebruikt worden voor de woning- en utiliteitsbouw.


  Bent u op zoek naar een betaalbaar en kwalitatief stalen opdek kozijn met bovenlicht? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

  Houdt dan even bij de hand:

  - afstand vloer-plafond in cm's

  - maat deur

  - linksdraaiende of rechtsdraaiende deur

  -

  Lees meer
 5. Verschil stompe deur en opdekdeur

  De ene deur is de andere niet en als er een nieuwe deur geplaatst moet worden is van groot belang de juiste te kiezen. Er zijn twee verschillende deuren te koop: de stompe deur en de opdekdeur. Er zijn wezenlijke verschillen tussen de beide, welke bepalend zijn voor de juiste keuze. In navolgend stuk wordt ingegaan op de vragen: wat is een stompe deur, wat is een opdekdeur en wat zijn de verschillen tussen beide.


  Wat is een stompe deur
  Stompe deuren zijn ook wel bekend als: inleg- of sponningdeur. Hiermee wordt direct aangegeven waaraan deze deuren voldoen: zij vallen als het ware in het kozijn. De deur wordt afgehangen met standaard scharnieren, waarbij de draairichting van de deur niet belangrijk is. Voor het opnemen van de maat voor een nieuwe stompe deur wordt uitgegaan van de afmeting van de binnenkant

  Lees meer
 6. Polynorm stalen binnenkozijnen

  Bent u op zoek naar een Polynorm stalen kozijn? Polynorm stalen kozijnen van Bruynzeel is sinds 2004 opgegaan in Theuma stalen kozijnen.

  Zoekt u een stalen kozijnen met gelijkwaardige specificaties als Polynorm, klik dan hier > Stalen binnendeurkozijnen

  Lees meer
 7. Houten deurkozijn plaatsen of vervangen

  Een houten deurkozijn is onmisbaar voor het kunnen ophangen van een deur. Bij het plaatsen of vervangen van een houten deurkozijn is nauwkeurig werken een vereiste om de deur recht te kunnen hangen. Goed gereedschap en hoogwaardige bouwmaterialen zijn daarbij eveneens onmisbaar. Aan de hand van onderstaand stappenplan wordt het plaatsen of vervangen van een houten deurkozijn duidelijk gemaakt.

  Benodigde bouwmaterialen en gereedschap
  Voordat begonnen kan worden met het vervangen of plaatsen van een houten deurkozijn dienen alle benodigde bouwmaterialen en gereedschap in huis gehaald te worden.

  - Rolmaat
  - Waterpas

  Lees meer
 8. Theuma stalen kozijn kopen? Lees meer over de stalen binnendeurkozijnen van Theuma

  Niet voor niets worden de stalen binnendeurkozijnen van Theuma al geruime tijd veelvuldig in woningnieuwbouw en utiliteitsbouw toegepast. Kozijnenspecialist Theuma staat namelijk bekend om haar degelijkheid en kwaliteit als gevolg van 50 jaar ervaring. De eenvoudig te verwerken stalen binnendeurkozijnen zijn dan ook letterlijk en figuurlijk ijzersterk.

  De samenstelling
  Dat de stalen Theuma deurkozijnen zo sterk zijn, heeft te maken met het feit dat ze zijn vervaardigd uit sendzimir. Sendzimir is verzinkt staal, ofwel koolstofstaal dat na het walsen direct door een zinkbad gaat. Dit proces zorgt ervoor dat oxidatie (tot op zekere hoogte) wordt tegengegaan. De MonoPlus binnendeurkozijnen hebben een dikte van 1 of 1,5 mm van dit verzinkte staal.


  Bekijk Theuma kozijnen

  Lees meer
 9. Houten kozijnen op maat: Houten kozijn op maat laten maken

  Kozijnen
  Een kozijn is simpel gezegd de omlijsting van een raam of deur en bestaat in zijn meest simpele vorm uit twee stijlen - de zijkanten - en een boven- en een onderdorpel. Bij een deurkozijn kan de onderdorpel eventueel weggelaten worden. Er bestaan afwijkende vormen, met een boogvorm bijvoorbeeld. Een kozijn is onderdeel van de gevel of binnenmuur en heeft geen dragende functie. Het kan zijn dat de te overbruggen afstand voor een raamkozijn te groot is. In dat geval moet er een latei of een ontlastingsboog in de gevel worden aangebracht om te voorkomen dat het kozijn beschadigt.

  Materialen voor kozijnen
  Kozijnen kunnen worden gemaakt

  Lees meer
 10. Velux dakraam - Alles over dakramen van Velux

  Voldoende daglicht is een van de meest essentiële behoeftes van de mens. Een bedompte, donkere woonruimte kan daarom helemaal opfrissen door een dakraam, bijvoorbeeld met een kwaliteitsdakraam van Velux. Een Velux dakraam geeft namelijk niet alleen genoeg toevoer van daglicht en frisse lucht; dakramen van Velux zorgen gewoon voor een goede atmosfeer en een prettige woonomgeving.

  Van slaapkamer tot keuken, met een Velux dakraam verblijft u zo lang als u wilt comfortabel in uw favoriete leefruimte. En wat dacht u van de zolder? Met een of meerdere Velux dakramen tovert u deze ruimte om in een volwaardige extra kamer die kan dienen als kantoor, slaapkamer of speelruimte voor de kinderen.

  Velux
  Wij bieden u alleen dakramen van Velux, hét begrip op het gebied van d

  Lees meer
Pagina