1. Wat zijn Fermacell platen?

  Fermacell-platen zijn gemaakt van gipsvezel, een mengsel van gips en vezels die worden gebonden met glasvezel of cellulosevezels. Het materiaal is sterk, duurzaam en waterbestendig. Het heeft ook een hoge brandwerendheid, waardoor het veilig is voor gebruik in ruimtes waar brandgevaar aanwezig is. Daarnaast is het ook geluidsisolerend, wat het ideaal maakt voor ruimtes waar geluidsoverlast een probleem is. Fermacell-producten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan bouwprojecten.

  Lees meer
 2. Alles over Multiplex

  Multiplexplaten zijn universeel inzetbare houtplaten bestaande uit verschillende lagen samengeperst hout en kunnen afhankelijk van de gekozen samenstelling gebruikt worden voor interieur of exterieur toepassingen. Multiplexplaten zijn bijzonder robuust en stootvast waardoor de platen tot de meest gebruikte bouwmaterialen behoren. 

  Wat is Multiplex
  Multiplex bestaat uit minimaal vijf lagen geperst hout, de zogenaamde fineerlagen. De lagen hebben allemaal dezelfde sterkte en worden op een speciale manier met elkaar verlijmd (kruiselings op elkaar voor meer stabiliteit). De verlijming maakt de multiplex platen niet alleen stabiel en tegelijkertijd flexibel, maar zorgt er bovendien voor dat zagen of frezen op maat, evenals spijkeren en schroeven zonder splintervorming geschiedt. De afwerking van mulitplex platen kan naar eigen wensen en inzichten gebeuren. Voor verwerking buitenshuis

  Lees meer