1. Welke gipsplaat voor keuken

  Bij de renovatie of plaatsing van een nieuwe keuken kan het noodzakelijk zijn om de wand en het plafond te vervangen. Voor de nieuwe muur en plafond kan gebruik gemaakt worden van gipsplaten. Gipsplaten zijn makkelijk en snel te verwerken en kunnen bovendien geheel naar eigen wens afgewerkt worden, oa. stucen (voorbehandelen met Flevopol), texen, behangen, betegelen), waarmee de keuken een persoonlijke uitstraling krijgt. Er zijn verschillende gipsplaten verkrijgbaar en graag leggen wij uit welke gipsplaat voor de keuken geschikt is.

  Gipsplaten voor de keuken
  Veel mensen verkeren in de veronderstelling dat het plafond en de muur van een keuken alleen met speciale gipsplaten bekleed kunnen worden. Alhoewel er gekozen kan worden voor geïmpregneerde (groene / hydro) gipsplaten is dit zeer zeker geen must.

  Lees meer
 2. Verschil tussen XPS en PIR isolatie

  Voor de isolatie van het dak, de muren of de vloer kan gebruik gemaakt worden van XPS of Pir isolatieplaten. Om precies te kunnen bepalen welke isolatieplaat het meest geschikt is voor een bepaalde klus, willen wij in dit artikel het verschil tussen XPS en PIR uitleggen.


  Wat is XPS
  XPS staat voor geëxtrudeerd polystyreen, meer bekend als hardschuim en wordt gemaakt van een restproduct van aardolie. De platen zijn direct herkenbaar aan het gladde oppervlak. Het kunststof (geplastificeerde) isolatiemateriaal is drukvast en bovendien bestand tegen water, waardoor de platen bijzonder geschikt zijn voor gebruik in vochtige omstandigheden, bijvoorbeeld kruipruimte, zwembad of sauna. XPS wordt tevens gebruikt voor de isolatie van omgekeerde daken, sarking daken, vloeren, muren, spouwmuren en kelders.

  De platen hebben een isolatiewaarde van

  Lees meer
 3. Metal Stud muur bouwen

  Wilt u extra ruimte creëren of een voorzetwand plaatsen? Dan is het plaatsen van een metal stud muur dé oplossing. Een metalen stud muur bouwen is niet alleen relatief eenvoudig, de nieuwe muur is bovendien licht in gewicht, akoestisch isolerend en brandwerend. Met onderstaand stappenplan is de nieuwe metal stud muur snel geplaatst.

  1. Montage van de vloerliggers
  Voordat begonnen kan worden moet de plaats waar de metal stud muur dient te komen op de vloer aangegeven worden. Markeer de gewenste plek met een stift of potlood en schroef hier vervolgens de ligger op. Bij een betonnen vloer kunnen slagpluggen gebruikt worden en dient met de boor door de metal stud ligger en vervolgens door de betonvloer geboord te worden. De ligger wordt om de 60 cm in de vloer geschroefd.

  Lees meer
 4. Hoeveel tegellijm heb ik nodig?

  Of het om de badkamer, de keuken of de vloer gaat, veel mensen kiezen voor het betegelen van de vloer en muur. Tegels hebben als voordeel dat ze makkelijk schoon te maken zijn en verder geen onderhoud nodig hebben. Het berekenen van het benodigde aantal tegels per m2 zal voor de meeste mensen geen problemen opleveren, anders wordt het echter als het gaat om de hoeveel benodigde tegellijm. In dit artikel willen we antwoord geven op de vraag hoeveel tegellijm per m2 nodig is.

  Tegelen algemeen
  Voor het tegelen zijn een aantal bouwmaterialen nodig, te weten:
  - tegels (afgestemd op de hoeveelheid m2 die betegeld dient te worden)
  - tegellijm
  - tegelvoeg
  - kam
  - water

  Lees meer
 5. Verschil stompe deur en opdekdeur

  De ene deur is de andere niet en als er een nieuwe deur geplaatst moet worden is van groot belang de juiste te kiezen. Er zijn twee verschillende deuren te koop: de stompe deur en de opdekdeur. Er zijn wezenlijke verschillen tussen de beide, welke bepalend zijn voor de juiste keuze. In navolgend stuk wordt ingegaan op de vragen: wat is een stompe deur, wat is een opdekdeur en wat zijn de verschillen tussen beide.


  Wat is een stompe deur
  Stompe deuren zijn ook wel bekend als: inleg- of sponningdeur. Hiermee wordt direct aangegeven waaraan deze deuren voldoen: zij vallen als het ware in het kozijn. De deur wordt afgehangen met standaard scharnieren, waarbij de draairichting van de deur niet belangrijk is. Voor het opnemen van de maat voor een nieuwe stompe deur wordt uitgegaan van de afmeting van de binnenkant

  Lees meer
 6. Wat is Fermacell plaat

  Fermacell platen zijn multi inzetbare platen die dankzij de unieke samenstelling en het productieproces brandwerend, geluidswerend en tegelijkertijd vochtbestendig zijn. De afbouwplaten kunnen voor verschillende doeleinden ingezet worden, zoals het bekleden van vloeren, plafond, voorzet- en scheidingswanden.

  Fermacell plaat samenstelling
  Fermacell platen worden gemaakt van gips en papiervezels, welke afkomstig zijn van gerecyclede afvalmaterialen. Aan dit mengsel wordt water toegevoegd waarna de platen onder hoge druk samengeperst worden tot stabiele platen die vervolgens gedroogd en op maat gesneden worden. De Fermacell platen voldoen aan strenge milieu- en kwaliteitseisen (KOMO/KIWA).

  Eigenschappen Fermacell afwerkplaat

  Lees meer
 7. Wat is Ytong / Gasbeton / Cellenbeton?

  Ytong blokken zijn duurzame lichtgewicht bouwmaterialen bestaande uit een mengsel van cement, zand, water en kalk, waarin luchtbelletjes zitten. De blokken worden veelvuldig ingezet door doe-het-zelvers, vanwege het gemak waarmee de Ytong cellenbeton blokken verwerkt kunnen worden. Daarnaast maken ook bedrijven gebruik van dit multi inzetbare bouwmateriaal.

  Productie Ytong
  Ytong blokken worden gemaakt van een mengsel bestaande uit water, kalk, kwartszand en cement, waaraan een klein deel aluminiumpoeder toegevoegd wordt. Het aluminiumpoeder zorgt na het vullen in de mallen (mallen worden slechts voor een deel gevuld) voor een chemische reactie die verantwoordelijk is voor het ontstaan van minuscule cellen die gevuld zijn met waterstofgas (vandaar ook de naam gasbeton). Deze waterstofgascellen zorgen

  Lees meer
 8. Dakpannen kopen - tips

  Dakpannen zijn al eeuwen lang in gebruik voor het bedekken van hellende daken. De dakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen volledig afgestemd worden op de architectonische uitstraling van het huis. Dankzij de essentiële eigenschappen waaronder de onbrandbaarheid, handzaamheid en duurzaamheid gecombineerd met de mooie vorm zijn dakpannen bijzonder geliefd als dakbedekking.

  Soorten dakpannen

  Er bestaan twee soorten dakpannen, te weten de keramische (kleidakpan) en de betonnen dakpan, ook wel bekend als snellegger. Over het algemeen geldt dat keramische dakpannen iets duurder in aanschaf zijn, maar een natuurlijke uitstraling hebben, waardoor de authenticiteit van een woning op

  Lees meer
 9. Welke folie onder dakpannen

  Of het nu gaat om een nieuw dak of de renovatie van een dak met dakpannen, het is van groot belang om folie te gebruiken. Hoewel de folie niet direct isoleert, biedt deze bescherming tegen vocht en zorgt deze voor een beter leefklimaat en wordt de isolatiewaarde van de isolatie verhoogt..

  Soorten dakfolies

  Er zijn twee verschillende soorten dakfolies, welke gebruikt worden in de constructie van het dak:

  1. Waterkerende dampopen folie
  De folie kan gebruikt worden voor daken met een helling vanaf 25 graden. Deze folie bestaat uit kunststof stroken die met enige centimeters overlapping om en om

  Lees meer
 10. Broodjesvloer aluminium

  Met de aluminium broodjesvloer wordt de Renovatievloer bedoeld. Deze bestaat uit lichtgewicht verzinkt stalen liggers in combinatie met eps vulelementen.

  Als u geen vloer stort, maar gaat afwerken met bvb osb plaat of underlayment, mag u de liggers op een hoeklijn bevestigen aan de funderingsmuur. Dit is de zogenaamde droge uitvoering.

  Gaat u wel een vloer storten dan dienen de balken ingefreesd of opgelegd te worden. U kunt ook een semi-droge versie maken met een afwerking van Zwaluwstaartplaten.


  Wat is het gewicht van een VBI PS-renovatievloer?

  - De VBI PS-renovatievloer Standaard weegt 177kg/m2

  Lees meer
Pagina