1. Persroosters in diverse afmetingen

  Persroosters zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar, geheel af te stemmen op het gebruik ervan. Voor welke afmeting persrooster u ook kiest: u bent verzekerd van een hoogwaardig en duurzaam rooster dat voldoet aan alle verwachtingen. Lees snel verder en ontdek de verschillende toepassingen en afmetingen van persroosters.


  Bekijk hier het volledige assortiment persroosters


  Persroosters afmetingen

  Persroosters van Bouwbestel zijn verkrijgbaar met een standaard maas (vierkant gat) van 30 x 30 mm. De thermisch verzinkte ofwel gegalvaniseerde stalen roosters hebben bovendien allen een hoogte van 25 mm. Dit zijn allemaal standaard afmetingen die het mogelijk maken om de persroosters voor verschillende toepassingen te gebruiken.

  Persroosters kunnen natuurlijk

  Lees meer
 2. Beton laten storten

  Een doorgewinterde doe-het-zelf-er houdt natuurlijk wel van een uitdaging. Toch moet u weten wanneer een stapje terug doen verstandig is. Een specialist levert nu eenmaal het beste eindresultaat en daar gaat het immers om.

  Denk daarom vooral bij klussen waar u weinig ervaring mee heeft na over het inhuren van een specialist. Een voorbeeld van zo’n klus is het storten van beton, zoals voor een betonnen vloer. Beton storten is achteraf namelijk moeilijk te corrigeren en dat brengt de nodige extra kosten met zich mee.

  Wanneer een specialist in te schakelen?
  Het fundament van bijvoorbeeld het schuurtje in de tuin kunt u wellicht gemakkelijk zelf storten. U kunt zich daarvoor ook laten inlichten door medewerkers van Bouwbestel. De gevolgen b

  Lees meer
 3. Goedkoop keukenblok vervangen

  Er zijn allerlei redenen mogelijk waarom je goedkoop een keukenblok zou willen vervangen. Misschien is de keuken toe aan een make-over, of misschien hebben de kastjes vochtschade opgelopen. Wat de reden ook is, een goede voorbereiding is het halve werk. En het is niet nodig om gelijk weer erg veel geld uit te geven.

  Als het vooral gaat om het uiterlijk, kan het interessant zijn om alleen een deel van het keukenblok te vervangen. De uitstraling van een keuken wordt voor het grootste deel bepaald door de kastdeurtjes en het werkblad. Door één van de twee of beiden te vervangen, heb je goedkoper én makkelijker een splinternieuw uitziende keuken.

  Wil je echter goedkoop een heel nieuw keukenblok plaatsen, dan komt er wat meer bij kijken.

  Voorbereiding

  Lees meer
 4. Isover glaswol isolatie

  Isover Isolatie is een isolatiemateriaal gemaakt van vezels van glas gerangschikt in een patroon vergelijkbaar dat van met wol. Glaswol wordt geproduceerd op rollen of platen, met verschillende thermische en mechanische eigenschappen.

  Inhoud
  1 Productieproces
  2 Toepassingen
  3 Glasvezel matten en dekens
  4 Isoleren
  5 Gezondheidsproblemen
  6 Isover Glaswol

  Lees meer
 5. OSB plaat - Alles over OSB platen

  OSB staat voor Oriented Strand Board ofwel een plaat die gemaakt is van te voren bepaalde schilfers hout, die met een bindmiddel zijn geperst. Mede daardoor is het product volledig te recyclen. OSB wordt meestal niet gebruikt voor zichtwerk, hoewel je ze wel eens in het zicht ziet als vloerplaten (goed afgelakt) of als wandplaat (wit geverfd) ziet bij bijvoorbeeld strandtenten of tuinhuizen.

  Wilt u een mooie houtplaat voor in het zicht, denk dan aan een Fins Underlayment plaat, met de nadruk op Fins. Elliotis pine underlayment is toch meer een constructieplaat.


  Bekijk de OSB platen in de winkel


  Bekijk

  Lees meer
 6. HMK

  Een natuurstenen vloer, muur of badkamer kan een huis een prachtige, sfeervolle uitstraling geven. Maar natuurstenen en keramische oppervlakken moeten op de juiste wijze worden onderhouden om zo mooi te blijven. HMK Moeller Stone Care is met 30 jaar ervaring gespecialiseerd in het ontwikkelen van producten voor het impregneren, reinigen en onderhouden van natuursteen en tegels.

  Klik hier voor: HMK Natuursteen- en Tegelreinigers

  Anders dan veel vergelijkbare producten, die oorspronkelijk werden ontwikkeld voor keramiek en later zijn aangepast, zijn alle producten van HMK Moeller specifiek ontworpen voor het gebruik op natuursteen. De HMK Stone Care productenlijn is wereldwijd bekend als de meest complete

  Lees meer
 7. Rolgordijnen opmeten

  Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende standaard maten. Het kan echter voorkomen dat u deze standaard maat moet aanpassen aan de afmetingen van uw raam. Rolgordijnen zijn daar uitermate geschikt voor. Voor het beste resultaat moet u echter zeer exact kunnen opmeten. Daar zijn gelukkig enkele tips en trucs voor.

  ‘In de dag’ of ‘op de dag’?
  Er zijn twee manieren om rolgordijnen op te hangen. Die manieren worden aangeduid met de termen ‘In de dag’ (IDD) of ‘op de dag’ (ODD). Bepaal eerst naar welke van de twee uw voorkeur uitgaat.

  Penmaat of stofmaat?
  Alvorens te beginnen met meten, is het goed te realiseren wat u nu eigenlijk meet. Wanneer u het rolgordijn ‘in de dag’ wilt monteren, noteert u de penmaat. De penmaat is de gehele breedte inclusief ophangsysteem. U wilt immers dat het hele rolgordijn binnen het kozijn valt.

  Lees meer
 8. Latei van staal

  Een latei kan een dragende bouwelement, een decoratief architectuur element, of een gecombineerd versierd structureel element zijn. Het wordt vaak gevonden boven portalen, deuren, ramen, en open haarden.

  Inhoud
  • 1 Structurele toepassingen
  • 2 Ornamentele toepassingen
  • 3 Moderne Lateien
  • 4 Stalen Lateien
  • 5 Notities

  Structurele toepassingen
  In de architectuur van verschillende tijdperken en vele culturen, is een latei is een element van de constructie van portalen en deuren.Er werden en worden veel verschillende materialen gebruikt voor lateien. Een latei is gedefinieerd als een structureel horizontaal blok dat de ruimte of opening tussen twee verticale steunen omvat.
  In de klassieke westerse architectuur van de latei, ook bekend als architraaf, is het een structureel element dat meestal rustte op stenen pilaren of gestapelde stenen zuilen, het geheel vormt een portaal, of toegangspoort. Een voorbeeld uit de Mycene culturele periode in Griekenland (ca.. 1600 voor Christus -. C 1100 voor Christus) is de Schatkamer van Atreus in Mycene, Griekenland.
  Een latei in een open haard ondersteunt de schoorsteen boven de open haard.

  Ornamentele toepassingen
  Het gebruik van de latei als een decoratief bouwelement van portalen, zonder st

  Lees meer
 9. Staltonlatei

  Een staltonlatei bestaat uit gebakken stenen met een bewapening. De bewapening geeft de draagkracht en trekkracht aan de latei, de bakstenen zorgen ervoor dat de staltonlatei (Baksteen Latei) zo goed als onzichtbaar opgaat in het metselwerk.

  Inhoud:
  Voorlopers

  Lees meer
 10. Rockwool Isolatie - Alles over isolatie van Rockwool

  Meer dan een eeuw geleden werd in Denemarken al nagedacht over isolatie. In 1904 startte het nu wereldwijd werkende Rockwool namelijk zijn werkzaamheden.

  Isoleren
  In de loop der eeuwen gingen mensen hun huizen steeds meer isoleren met verschillende soorten isolatiemateriaal. Dat begon met het mengen van haren, wol, modder, stro en andere materialen tot een pasta die ze tussen de twijgen smeerden waarmee het huis gebouwd was. Zo kreeg de wind, de regen en de kou minder vat op de bewoners. Later kwam daar glas bij dat in de ramen werd gezet. Plus, men bouwde de huizen van steen en baksteen, waardoor ze beter tegen het weer bestand werden.

  Lees meer