1. Wat zijn schroefhaken?

  Schroefhaken zijn metalen haken die zijn ontworpen om te worden bevestigd aan een hard oppervlak met behulp van schroeven. Ze zijn meestal gemaakt van staal, messing of roestvrij staal en kunnen worden gebruikt om verschillende voorwerpen, zoals luiken, ladders, kledinghangers en bloembakken, te bevestigen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen en worden vaak gebruikt in de bouw, tuinbouw, verpakking en transportindustrie.

  Schroefhaken worden voornamelijk gebruikt voor het bevestigen van voorwerpen aan een muur of plafond. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt voor het ophangen van kleding, gereedschap, decoratie of andere accessoires. Ook worden ze gebruikt om kabels, ladders, tuinslangen of tuinmeubelen aan de muur te bevestigen. Verder kunnen schroefhaken ook gebruikt worden om kleine tuinmeubelen zoals hangmatten of zitzakken aan een boomstam of schutting te bevestigen.

  Lees meer
 2. Wat zijn zwaluwstaartplaten?

  Zwaluwstaartplaten zijn een type plaat dat wordt gebruikt in constructies zoals vloeren, daken en muren. Ze worden meestal gemaakt van staal of aluminium en hebben een unieke vorm met een golfachtig patroon dat lijkt op de staart van een zwaluw. Deze platen bieden meer sterkte en stabiliteit dan traditionele platen en worden vaak gebruikt als ondersteuning voor constructies die extra sterkte nodig hebben.

  Lees meer
 3. GB IJzerwaren

  Bij Bouwbestel vindt u een uitgebreid assortiment GB ijzerwaren. Deze ijzerwaren staan synoniem voor de hoogste kwaliteit en een veelzijdige toepasbaarheid, zowel voor particulieren als de professionele aannemer. Ontdek in onderstaand artikel meer over onze Gebroeders Bodegraven ijzerwaren.


  Direct GB IJzerwaren bekijken  De geschiedenis van de Gebroeders Bodegraven
  Het ontstaan van de Gebroeders Bodegraven (kortweg GB) gaat terug tot 1881 toen het bedrijf opgericht werd. Sinds de oprichting is het bedrijf zich gaan ontwikkelen tot een professionele en kundige expert op het gebied van ijzerwaren. Het familiebedrijf werkt aan de toekomst en dit uit zich in oplossingen voor heel veel problemen in de bouw. Daarbij wordt gefocust op complete optimalisatie

  Lees meer
 4. Looproosters gegalvaniseerd

  Looproosters gegalvaniseerd kunnen voor diverse doeleinden toegepast worden in de bouw en het huishouden. Voor welke toepassing gekozen wordt is niet alleen afhankelijk van de eigen wensen en eisen, maar ook van de afmeting van het looprooster. Bekijk hieronder de verschillende toepassingsmogelijkheden van looproosters gegalvaniseerd.


  Direct uw looproosters gegalvaniseerd kopen


  Looprooster voor of in het huis
  Een looprooster is in eerste instantie ontworpen met het oog op gebruik voor binnen of buiten. Binnen zal een looprooster voornamelijk vlak bij de ingang geplaatst worden. Een rooster kan echter ook voor de buitendeur geplaatst worden, waarbij de mogelijkheid

  Lees meer
 5. Hoeveel spouwhaken per m2

  Spouwhaken ook wel bekend als spouwankers worden gebruikt om het binnen- en buitenspouwblad met elkaar te verbinden. Het is raadzaam om gebruik te maken van rvs spouwhaken, in plaats van spouwhaken gemaakt van verzinkt staal, zeker als het gaat om een constructie gelegen aan de kust of op een industrieel terrein. Voor het verwerken van de spouwankers dient op een aantal zaken gelet te worden, bijvoorbeeld op de hoeveelheid spouwhaken per m2. Wij willen graag in het kort ingaan op hoeveel spouwhaken per m2 nodig zijn.

  Wat zijn spouwhaken
  Spouwhaken of spouwankers zijn gemaakt van messing, verzinkt staal of rvs en zorgen voor een goede verbinding van het binnen- en buitenspouwblad. Het is daarbij van groot belang dat de bladen goed verankert worden aan elkaar. Om deze verankering tot stand te brengen zijn de spouwhaken voorzien van een geribbeld uiteinde. Volgens de NEN-EN 845-1 voorschriften moet de spouwhaak minimaal 40 mm in het buitenspouwblad verankerd

  Lees meer
 6. Wapeningskorven kopen

  Wapeningskorven vormen een onmisbaar bouwelement voor het creëren van een stevige betonconstructie. Wapeningskorven zijn ontworpen met het oog op het verlichten en bovendien versnellen van de werkzaamheden, waardoor het mogelijk is om de fundering makkelijker en sneller te realiseren is. Graag lichten wij een aantal zaken toe, die de keuze en het kopen van wapeningskorven moet vergemakkelijken.

  Wapeningskorven voor elke betonconstructie
  Wapeningskorven worden vervaardigd van A-kwaliteit staal (diameter: 12 mm!) en worden altijd gebruikt in combinatie met funderingsbekisting. De kant- en- klare wapeningskorven zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen: 300 x 400 x 3000 mm en 350 x 400 x 3000 mm.

  Door gebruik te maken van wapeningskorven wordt het vlechten van werk beperkt tot het minimale. De wapeningskorven zijn ontworpen in drie designs: kop (open en gesloten,

  Lees meer
 7. Welke schroeven voor gipsplaat?

  Voor het bevestigen van gipsplaten wordt gebruik gemaakt van schroeven. Het aanbod schroeven is echter bijzonder groot, waardoor de keuze voor de juiste schroeven lastig kan zijn. Welke schroef voor gipsplaat geschikt is, leggen wij in onderstaand artikel in het kort uit.

  Schroeven voor gipsplaat
  Voor het bevestigen van gipsplaten op een houten of metalen achterwand kan het beste gebruik gemaakt worden van gipsplaatschroeven. De gipsplaatschroeven zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: met dubbele of met grove schroefdraad. De schroef met dubbele schroefdraad is gemaakt van gehard staal en zijn voorzien van een naaldpunt die voor optimaal houvast zorgt.

  De gipsplaatschroeven met grove schroefdraad hebben een kruisgleuf en zijn gemaakt van gehard staal. De schroefdraad

  Lees meer
 8. Hoeveel gipsplaatschroeven per m2?

  Gipslaatschroeven zet je langs de rand om de 20cm. In de praktijk betekent dit dat je bij gipsplaten van 60cm breed ca. 20-25 gipsplaatschroeven per m2 verwerkt. Komen er schroeven aan beide kanten van de wand gipslaten, zorg dan ervoor dat de gipsplaatschroeven niet op elkaar vallen.

  Bij gipsplaten van 120cm breed, maar wel met rachelwerk om de 60, ben je wat minder per m2 kwijt, ca. 16 -18 gipsplaatschroeven per m2. Je bespaart namelijk 1 verticale rij in het midden.

  Direct naar: Gipsplaatschroeven

  Lees meer
 9. Gegalvaniseerde stalen vloerroosters

  Hoogwaardige gegalvaniseerde stalen vloerroosters kunnen op verschillende plekken geplaatst worden. De roosters zorgen daarbij niet alleen voor een schonere omgeving, maar bieden de gebruikers ook meer veiligheid. Gegalvaniseerde stalen vloerroosters zijn bij Bouwbestel verkrijgbaar in verschillende afmetingen.


  Hier direct uw gegalvaniseerde stalen vloerroosters bestellen  Wat is een vloerrooster
  Een vloerrooster is een (rechthoekig) rooster gemaakt van gegalvaniseerd staal met mazen die op (regelmatige) afstand van elkaar geplaatst zijn. In de meeste gevallen worden vloerroosters gebruikt voor de ingang van zowel een particuliere woning als een bedrijfspand of openbare ruimte. Daarnaast worden de roosters

  Lees meer
 10. Vloerroosters gegalvaniseerd

  Vloerroosters gegalvaniseerd zijn een must voor openbare gebouwen waaronder kantoren, ziekenhuizen en winkels, maar mogen ook in de particuliere sector niet ontbreken. Het gebruik van gegalvaniseerde vloerroosters heeft tal van voordelen. Lees snel verder en ontdek de vele voordelen rondom het gebruik van vloerroosters gegalvaniseerd.


  Bekijk de maten Vloerroosters gegalvaniseerd  Wat zijn gegalvaniseerde vloerroosters?
  Vloerroosters worden gemaakt van hoogwaardig gegalvaniseerd staal en vallen direct op door de strakke indeling in zogenaamde mazen (vierkante gaten). Afhankelijk van de toepassing zijn de roosters verkrijgbaar in de meest uiteenlopende afmetingen, waarbij keuze is uit vierkante of rechthoekige roosters.

  Lees meer
Pagina