1. Welke dikte PIR isolatie heeft RC 6?

  PIR is isolatiemateriaal gemaakt van kunststof. Het wordt gebruikt bij het isoleren van onder andere spouwmuren en daken. PIR isolatiemateriaal heeft dan ook een uitstekende isolatiewaarde. Bovendien is het brandveilig en beschikt het over thermische eigenschappen. Mocht er toch brand uitbreken, dan komen er maar beperkt schadelijke rookgassen vrij. Welke dikte PIR isolatie heeft Rc 6 eigenlijk en hoe breng je PIR isolatie aan? Bouwbestel.nl vertelt je er graag meer over.  Wat is Rc 6?

  Rc staat voor Resistance construction en geeft de thermische weerstand aan van een bepaald isolatieonderdeel. Hoe hoger dit getal, hoe beter ook de isolatiewaarde van PIR isolatie. Binnen de bouw wordt er gewerkt met diverse isolatiewaardes, maar bij daken wordt veelal Rc 6 aangehouden, omdat dit ook de norm van het bouwbesluit is bij nieuwbouw. PIR met Rc 6 heeft een dikte van

  Lees meer
 2. VBI Renovatievloer droog met vloerverwarming

  Renovatievloer semi-droog, wat is dat?

  Woon je in een huis met een oude houten vloer en wil je graag een stevig, lichtgewicht cementvloer of wederom een houten vloer?

  Of kies je voor een aan- of uitbouw aan je huidige woning en wil je een dekvloer van goede kwaliteit?

  Een semi-droge of geheel droge renovatievloer zijn uitstekende opties om iets aan een oude houten vloer te doen en tevens een uitkomst voor een aan- of uitbouw.

  Maar wat zijn nu eigenlijk een semi-droge of droge renovatievloer, hoe werken deze vloerconstructies en welke voordelen levert het op? In dit blogartikel geeft Bouwbestel.nl antwoorden op deze vragen en voorziet je tevens van een aantal handige tips.  Wat is een renovatievloer?

  Een broodjesvloer met stalen liggers

  Lees meer