1. Telescoopladder of telescopische ladder

    Wat is een telescoopladder?

    Een telescoopladder voor degenen die dat niet weten, is een zeer draagbaar, lichtgewicht, en mens-vriendelijke uitschuifbare ladder, gemaakt van aluminium. Ze zijn in de handel in alle soorten en maten, maar de meest populaire is de 4 meter versie. Dat is de perfecte hoogte voor zolder, tuin, glazen wassen en in de bouw.

    Wat de telescopische ladder zo geweldig maakt is dat die zeer draagbaar is en makkelijk op te bergen in een kleine schuur of kamer. Een ander voordeel van het hebben van een telescoopladder is dat die heel eenvoudig te monteren en te demonteren is. Er zijn geen poten die open en dicht gaan en die letsel kunnen veroorzaken.

    Waar moet u aan denken bij het kopen van een telescopische ladder.

    Lees meer
  2. Buitenkeuken maken: Zelf een buitenkeuken maken

    De buitenkeuken is een trend die overgewaaid is uit zuidelijke landen, waar het eten een grote rol speelt in de cultuur. Tegenwoordig besluiten steeds meer mensen een buitenkeuken te installeren om maximaal te genieten van een gezellige sfeer. Voor het maken van een buitenkeuken behoeft u niet per se over een tuin te beschikken, ook op een balkon kan in een hoekje een kleine keuken gecreëerd worden, waar gebarbecued kan worden. Onderstaande tips helpen u op weg om een buitenkeuken geheel naar eigen wens te maken.

    De geschikte plek voor een buitenkeuken
    Voordat u aan de slag gaat om buiten een extra keuken te maken is het goed om na te denken welke functie de keuken krijgt. Is het slechts bedoelt om een makkelijke plek te hebben tijdens warme zomerdagen om samen met het gezin of vrienden te barbecuen of is

    Lees meer
  3. Flexibele waterleiding aanleggen

    Een kunststof waterleiding heeft zo zijn voordelen tegenover RVS of koperen leidingen. Vanwege de flexibiliteit van de buizen zijn deze gemakkelijk te verwerken voor de doorsnee klusser. Ook zijn flexibele waterleidingen prima te combineren met bestaande, koperen leidingen.

    Verder hebt u geen dure perstang nodig om de buizen te monteren. Een laatste voordeel is dat wanneer u de leidingen juist demonteert, u ze gemakkelijk kunt hergebruiken. Let er dan wel op dat er geen beschadigingen aan de fitting of de buis zelf aanwezig zijn.

    Materiaalsoorten
    Een flexibele waterleiding is van kunststof zoals Polyetheen of polypropyleen, vaak in combinatie met een dun laagje metaal. De leidingen zijn tegenwoordig meestal als

    Lees meer
  4. Flexibele waterleiding aanleggen

    Een kunststof waterleiding heeft zo zijn voordelen tegenover RVS of koperen leidingen. Vanwege de flexibiliteit van de buizen zijn deze gemakkelijk te verwerken voor de doorsnee klusser. Ook zijn flexibele waterleidingen prima te combineren met bestaande, koperen leidingen.


    Verder hebt u geen dure perstang nodig om de buizen te monteren. Een laatste voordeel is dat wanneer u de leidingen juist demonteert, u ze gemakkelijk kunt hergebruiken. Let er dan wel op dat er geen beschadigingen aan de fitting of de buis zelf aanwezig zijn.

    Materiaalsoorten
    Een flexibele waterleiding is van kunststof zoals Polyetheen of polypropyleen, vaak in combinatie met een dun laagje metaal. De leidingen zijn tegenwoordig meestal als volgt

    Lees meer
  5. Verwarmingsbuizen wegwerken - Verwarmingsleidingen wegwerken

    Afvoerbuizen en leidingen van de centrale verwarming. Niets zorgt er meer voor dat een huis er kaal uitziet dan bloot liggende verwarmingsbuizen of verwarmingsleidingen. U wilt uw verwarmingsleidingen uit het zicht werken, zonder al te veel kosten. En met een beetje tijd en de juiste gereedschappen kan dat ook. 

    Verbergen 
    De beste manier om de verwarmingsleidingen weg te werken is met een houten profiel. Ook als er meerdere pijpen bij elkaar lopen, kan er een profiel omheen gebouwd worden. Het profiel kan zowel verticale als horizontale verwarmingsbuizen verbergen. Een profiel is niet moeilijk te maken. Een smalle strip multiplex, twee

    Lees meer
  6. Gordijnroede: Gordijnroedes uitkiezen en gordijnroede ophangen

    Met gordijnroedes zijn de mogelijkheden haast onbeperkt. Zowel de kleuren, als de eindstukken zijn in oneindige varianten verkrijgbaar. Of u nu een kinderkamer, slaap – of woonkamer inricht, met een trendy gordijnroede en bijpassende gordijnen, geeft u uw huis meer sfeer. 


    Gordijnen ophangen
    Voor het ophangen van gordijnen zijn diverse mogelijkheden. Een daarvan is het gebruik van een gordijnroede. Deze is te koop in de gewone variant, een stang met steunen en aan beide uiteindes een eindstuk of als roederail. Laatstgenoemde is een combinatie van een rail en roede ineen en vooral bedoelt voor moeilijke plekken waar een gordijn gewenst is, bijvoorbeeld als het gordijn een bocht moet maken. 

    Gordijnen kiezen
    Voor een gewone gordijnroede
    Lees meer
  7. Roljaloezieën uitkiezen en roljaloezieën ophangen - Roljaloezie als raamdecoratie

    Roljaloezieën zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren en maten. In de meeste gevallen zullen de roljaloezieën kant – en klaar zijn, terwijl men in sommige gevallen ook kan kiezen voor maatwerk. De nieuwste trend zijn de zogenaamde duoroljaloezieën ook wel duorolgordijnen genoemd. Benieuwd naar de mogelijkheden van een roljaloezie? Onderstaand vindt u toepassingen en tips voor het monteren van roljaloezieën.

    Creëer sfeer en privacy met een roljaloezie
    Roljaloezieën staan het best in een huiselijke sfeer, alhoewel ze evengoed op kantoor geplaatst kunnen worden. De jaloezie is in drie standen in te stellen, al naar gelang de eigen behoefte:
    - Helemaal open voor optimale lichtinval
    - Half open voor meer sfeer door bijzondere lichtval

    Lees meer
  8. Vouwgordijnen kiezen en vouwgordijnen ophangen - Vouwgordijn als raamdecoratie

    Met vouwgordijnen als raamdecoratie kunt u heel uitstekend spelen met licht, ontwerp en kleur. Wel licht, maar geen inzicht terwijl u in huis bent of op kantoor werkt? Sluit het gordijn tot de helft van de ramen. De mensen die langslopen op straat kunnen door deze vorm van raamdecoratie niet binnenkijken, maar u kunt wel naar buiten kijken, van achter uw bureau. En u hebt voldoende licht om bij te werken.

    Spelen met kleur en materiaal
    De keuze die u maakt bij de materialen zoals katoen, linnen of satijn kunnen variëren en daardoor vormen vouwgordijnen een goede toepassing van raamdecoratie.

    Met vouwgordijnen in huis kunt u

    Lees meer
  9. Stedenbouwkundige vergunning aanvragen: De aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning

    Een bouwvergunning heet tegenwoordig officieel “stedenbouwkundige vergunning” en dit is de vergunning die u nodig heeft voor het uitvoeren van bepaalde bouwwerkzaamheden. Heeft u bouwplannen, verbouwplannen, zoals plannen voor renovaties of een uitbreiding, dan moet u daar eerst een stedenbouwkundige vergunning voor aanvragen. De gemeente beslist binnen een bepaalde termijn over het al dan niet verlenen van de stedenbouwkundige vergunning.

    Wanneer is een stedenbouwkundige vergunning nodig?
    De regel is dat voor plaatsen van een vast gebouw op uw grond, u een vergunning moet aanvragen. De wetgeving over de ruimtelijke ordening stelt dat u ook een stedenbouwkundige vergunning nodig heeft om:

    • Grond te gebruiken voor het plaatsen van één of meer vaste constructies. Dus niet alleen

    Lees meer
  10. Elektriciteit zelf in huis aanleggen: Zelf elektra aanleggen in huis

    Zelf elektra en/of schakelmateriaal aanleggen in huis hoeft niet erg moeilijk te zijn. Toch is het belangrijk om, voor uw eigen veiligheid en dat van uw medebewoners, niet zomaar zonder enige kennis van elektriciteit aanleggen aan de slag te gaan in uw huis. Hierbij volgt daarom een aantal basisprincipes dat u als doe-het-zelf-er op weg helpt.

    Wanneer u toch denkt te weinig beslagen ten ijs te kunnen komen, twijfel dan geen moment om toch een elektricien in te schakelen om de elektra in uw huis te laten aanleggen. En dus niet zelf aan de slag te te gaan met de elektriciteit in uw huis.

    Het gelijkmatig verdelen van de stroomtoevoer

    Lees meer