1. Zelf Stucen / Zelf Stukadoren (tips)

    “Stucen (stukadoren), dat is vakwerk", luidt het credo. En natuurlijk zal elke professionele stukadoor dat beamen. Maar het sluit niet uit dat u dat ene wandje of zelfs die hele kamer best zelf kunt stucen / stukadoren. Oefening baart kunst dus ga gewoon aan de slag. Om dit kracht bij te zetten volgt hierbij een stappenplan als leidraad voor de “durfallen"!

    Stap 1. Bepalen van de ondergrond
    De meeste ondergronden kunnen gewoon gestukt worden. Toch is het handig om eerst na te gaan met welke ondergrond u te maken heeft. U bepaalt dan gemakkelijker de juiste voorbehandelingsmethode. De meest voorkomende ondergronden zijn:

    Een met gipsplaten afgewerkte muur
    Stuken over gipsplaten is geen pro

    Lees meer
  2. Vochtbestendige kit - Tec7

    TEC7 is een universeel toepasbare lijm en vochtbestendige kit ineen. De neutrale 1-component lijmkit is gemaakt op basis van MS-polymer en kan gebruikt worden voor afdichten, montere en lijmen. De kit is bovendien geschikt voor onderwater toepassingen waarbij de eigenschappen na uitharding behouden blijven en zorgt voor een uitstekende hechting op uiteenlopende bouwondergronden. Kortom: met de TEC7 heeft de professional en doe-het-zelver een multi inzetbare alleskunner in huis.

    Eigenschappen TEC7 kit
    De vochtbestendige TEC7 kit is:
    - Vrij van oplosmiddelen
    - Vrij van isocynaat
    - Bestand tegen UV licht en weersinvloeden

    Lees meer
  3. EPDM: Wat is EPDM en waarvoor gebruik je EPDM

    Wanneer u zich bezig houdt met dakbedekking, zult u ongetwijfeld te maken krijgen met EPDM. Dit is een synthetisch rubber dat verkregen wordt door polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en een Di Monomeer. Er kunnen zwavel, roet en andere vulstoffen aan toegevoegd worden waarna het tot een dakbedekking verwerkt kan worden. Dit gebeurt door het te kalanderen en vulkaniseren.

     

    >>> >>> Ga naar EPDM op maat bestellen in de winkel

     


    Wat is vulkaniseren?

    Vulkaniseren betekent dat de rubbermassa veranderd van een thermoplastisch materiaal naar een elastisch materiaal. Er ontstaat een netstructuur door de toevoeging van zwavel.

    Lees meer
  4. Verschillende soorten cement

    Cement kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Dit kan zowel voor particulier als zakelijk gebruik zijn. Voordelig verschillende soorten cement kopen doet u natuurlijk in onze webshop. Wij hebben een uitgebreid assortiment waar u uit kunt kiezen en de soorten cement kunnen ieder op verschillende manieren toegepast worden.

    Zonder dat er concessies gedaan hoeven te worden op de kwaliteit van het cement, kunt u bij ons terecht alles soorten cement van het huismerk. Extra voordelig, maar wel van een uitstekende kwaliteit. Al het cement dat wij verkopen is waterdicht verpakt en heeft aan beide kanten een handvat, zodat het gemakkelijk gedragen kan worden. Echt ver hoeft u het niet te dragen, want wij bezorgen alles netjes bij u thuis.

    Welke soorten cement koopt u bij Bouwbestel?

    Lees meer
  5. Wat is een sifon?

    Een sifon is een veelgebruikt product bij het installeren van een nieuwe wastafel, een aanrecht, het bad, douche of toilet. Maar wat is een sifon nu eigenlijk en hoe werkt een sifon? In onderstaand artikel zal uitgebreid op eerder gestelde en nog veel meer vragen ingegaan worden.

    Wat is een sifon
    Een sifon is een hulpmiddel, ook wel bekend als een zwanenhals, stankafsluiter of waterslot, om twee gassen van elkaar gescheiden te houden door een vloeistof. In de meeste gevallen gaat het om lucht als gas en water als vloeistof. Hierbij is het van groot belang om een goede balans te vinden tussen vloeistof en gas, zodat er geen vermenging tussen beide ontstaat.

    Hoe werkt een sifon
    Een sifon bestaat uit een slang, die verschillende vormen kan hebben. Om de afsluiting te kunnen garanderen ligt één gedeelte van de slang altijd een stuk lager. Dit gedeelte is gevuld met de vloeistof, in de meeste gevallen is dit water. Het water werkt als e

    Lees meer
  6. Welke isolatie voor een plat dak?

    Het isoleren van een plat dak kan warmteverlies voorkomen. Door uw platte dak te isoleren, kunt u energie en geld besparen. Juist daarom is het heel raadzaam om het goede isolatiemateriaal voor uw platte dak te gebruiken.

    Waarom is het isoleren van een plat dak zo belangrijk, welk isolatiemateriaal kiest u en welke voordelen kan dat met zich meebrengen? Hieronder kunt u het antwoord vinden op al deze vragen. Heeft u na het lezen nog steeds vragen? Schroomt u niet om contact met ons op te nemen, wij staan u namelijk graag te woord. Net als u vinden wij het belangrijk dat uw platte dak op de juiste wijze geïsoleerd wordt.

    Waarom een plat dak isoleren zo belangrijk is

    Naast energie- en geldbesparing, is het isoleren van een plat dak om nog veel meer redenen belangrijker. Uw woning wordt bijvoorbeeld veel meer waard. Daarnaast bevordert u een optimaal wooncomfort en heeft u minder last van geluidsoverlast. Verder kan het isoleren van

    Lees meer