1. Welke vloerverwarming kan op de bestaande (houten) vloer?

  Geen koude voeten meer en geen of minder radiatoren, die een hoop energie kosten. Dit kunnen een paar redenen zijn om op vloerverwarming over te stappen. Maar hoe kan je dit zo makkelijk mogelijk op een bestaande vloer realiseren?  Hoe kan je gebruik maken van de droogbouw vloerverwarming platen, ook als je een warmtepomp bezit of er wellicht later één gaat komen?

   

  Daarvoor heb je in ieder geval een buis nodig van diameter 16 mm. Bij een te dunne buis is er immers niet genoeg doorstroom. Van de bekendere, dunne droogbouw systemen heeft alleen R Floorzz ruimte voor 16mm buis.

   

  Hieronder vertellen we je graag nog meer over het R Floorzz systeem, wat de mogelijkheden zijn en waarom dit zoveel voordelen heeft.

   

   

  R Floorzz vloerverwarming voor op bestaande (houten) vloeren

   

  Lees meer
 2. Wat is de juiste buisdiameter voor vloerverwarming met een warmtepomp?

  Een ruimte verwarmen met een warmtepomp werkt het beste met vloerverwarming. Dat komt omdat vloerverwarming lagere aanvoerwarmte vraagt dan een traditioneel systeem met radiatoren. Om uw vloerverwarming met warmtepomp optimaal te laten functioneren, let u op een aantal zaken. Eén daarvan is de juiste buisdiameter. Alleen bij een technisch goed aangelegd systeem behaalt u optimaal rendement.

   

   

  Ideale buisdiameter vloerverwarming

   

  Het antwoord korte antwoord is: 16 millimeter. Het iets langere antwoord is dat deze dikte ideaal is bij een standaard vloerverwarmingssysteem, bij een buislengte van maximaal 80 meter per groep. Dit zijn normale waarden voor ruimtes in een woning of kantoor. Deze buisidiameter en buislengte is in combinatie met een warmtepomp uitstekend voor het verwarmen van de meeste ruimtes en objecten.

   

  Een buisdikte van 16 millimeter is een goede keuze omdat deze dikte een evenwicht biedt tussen

  Lees meer
 3. Welk vloerverwarming leg je direct op houten vloer?

  Vloerverwarming direct op een houten vloer leggen is in principe mogelijk. Maar vergeet niet dat hout altijd blijft werken. Onder invloed van warmte, lucht en vocht kan hout uitzetten of krimpen. Dit heeft ook invloed op het rendement wat hierdoor verlaagd. Door gebruik te maken van het R Floorz systeem met droogbouw verwarmingsplaten heb je geen last meer van dit soort problemen Deze verwarmingsplaten zijn eenvoudig te leggen maar ook heel betaalbaar, We vertellen je hieronder graag nog meer over het R floorz systeem.

   

  Welke vloerverwarming leg je direct op een houten vloer?

   

  We hadden het net al even over hout dat kan uitzetten of krimpen. Heb je een houten vloer en wil je vloerverwarming dan is dit wel iets waar je rekening mee moet houden. Toch is er een hele eenvoudige

  Lees meer
 4. Welke vloerverwarming toepassen voor warmtepomp zonder frezen?

  Wil je af van de bestaande radiatoren en wil je graag overstappen op vloerverwarming met een warmtepomp? Wellicht zie je als een berg op tegen het frezen van sleuven voor de leidingen. Dit hoeft niet er is namelijk een hele goede oplossing voor en dat is het gebruik van het R Floorzz systeem. Bij dit systeem is het frezen al in de fabriek gedaan. Hoe dat allemaal precies in zijn werk gaat, daar vertellen we je hieronder graag nog meer over.

   

  Vloerverwarming aanleggen

   

  Het frezen van sleuven voor de vloerverwarming met warmtepomp kan behoorlijk wat tijd kosten Daarnaast moet je natuurlijk ook goed opletten dat de sleuven diep genoeg zijn. Voor een warmtepomp heb je een buis nodig van 16 mm.

   

  Bij een dunne buis is er onvoldoende doorstroom. Bovendien moet je er dan ook zelf ook zorgen dat je de leidingen of buizen in het juiste patroon of vorm legt. Daarmee bedoelen we dat het goed uitkomt het meest rendabel is. Dat indien

  Lees meer
 5. Droogbouw vloerverwarming op een houten vloer

  Droogbouw vloerverwarming op een houten vloer is een manier van verwarmen die tegenwoordig veel vaker toegepast wordt. Mede doordat er steeds meer warmtepompen komen en we met lage temperatuur verwarmen, is vloerverwarming een must. Radiatoren hebben op lage temperatuur niet voldoende afgifte.

   

  Droogbouw legplan op de houten vloer maken  Bij het toepassen van vloerverwarming op een houten vloer is het belangrijk dat je het juiste legpatroon hanteert. De slangen moet de juiste hart-op-hart afstand hebben en je moet ze in de juiste radius buigen. De radius mag vooral niet te klein zijn.

  Voor renovatieprojecten, waarbij een nieuwe houten vloer gemaakt wordt zijn de voorgefreesde elementen van RFloorzz een hele handige oplossing. Maar hoe werkt het plaatsen van vloerverwarming met deze elementen?

  Voordat je überhaupt begint met het leggen van de vloerverwarming, moet je eerst een legplan maken. Dit kun je het beste doen door de afmetingen

  Lees meer