1. 6 plekken voor stucwerk en waarom dit hiervoor geschikt is

  1. Badkamers: Stucwerk is perfect voor badkamers omdat het waterbestendig is en gemakkelijk schoon te maken is.

  2. Keukens: Stucwerk is een geweldige keuze voor keukens omdat het een goede bestanddelen heeft tegen vet, zodat het langer mooi blijft.

  3. Woonkamers: Stucwerk is een geweldige optie voor woonkamers omdat het een glad oppervlak creëert dat gemakkelijk kan worden geverfd of beschilderd.

  4. Slaapkamers: Stucwerk is een geweldige optie voor slaapkamers omdat het een rustgevende, aangename sfeer creëert.

  5. Gangen: Stucwerk is een goede optie voor gangen omdat het een strakke, professionele uitstraling creëert.

  6. Kantoren: Stucwerk is een geweldige optie voor kantoren omdat het een professionele uitstraling creëert en een duurzame afwerking heeft.

  Lees meer
 2. Wat zijn cellenbetonblokken?

  Cellenbetonblokken zijn betonblokken met kamers of cellen die gevuld zijn met lucht. Ze worden vaak gebruikt in de bouw als bouwmateriaal, omdat ze sterk, duurzaam en energie-efficiënt zijn. Cellenbetonblokken bieden ook een goede thermische isolatie, waardoor ze extra energiebesparend zijn.

   

  Lees meer
 3. Wat is een gipsplaat?

  Een gipsplaat is een soort bouwmateriaal dat wordt gemaakt van gips of gipsvezelplaat. Het wordt veel gebruikt in binnenhuisbouw, waar het wordt gebruikt als afwerking voor muren en plafonds. Gipsplaten zijn sterk, brandbestendig en relatief goedkoop, waardoor ze een populaire keuze zijn voor bouwprojecten.

  Stucadoren van een gipsplaat vereist een paar stappen. Eerst moet je de gipsplaat schoonmaken om stof en vuil te verwijderen. Daarna moet je het oppervlak lichtjes bevochtigen met een spons. Vervolgens moet je een dunne laag stucmortel aanbrengen op het oppervlak met een plamuurmes. Laat de stucmortel drogen en breng dan een tweede laag aan. Als de stucmortel droog is, kun je het oppervlak gladstrijken met een stuk schuurpapier.

  Lees meer
 4. Gipsplaat of Gipsvezelplaat: Het Verschil

  Zij zijn onmisbaar geworden in de moderne bouw en renovatie. De Gipsvezelplaat of Gipsplaat. De basisvraag is welke plaat het best bij welke constructie hoort, want al is het basisproduct gips, de gipsplaat en de gipsvezelplaat verschillen nogal van elkaar.

  Gipsplaat
  Gipsplaat is de verzamelnaam van een aantal verschillende platen waarvan de basis gips is. Naast de 'gewone' gipsplaat die veelal gebruikt wordt voor de afwerking van een voorzetwand, een plafond of een tussenwand, is er ook de gipskartonplaat. Deze WR-gips kartonplaat is in principe groen van kleur, heeft afgevlakte kanten en is geïmpregneerd waardoor hij waterafstotend is. Hij is inzetbaar in vochtige ruimten, zoals badkamers.
  Dan zijn er de RF gipsvezelplaten. Deze platen zijn brandwerend en voldoen minimaal aan de Brandklasse A2. Uiteraard zijn ze ook verkrijgbaar met Brandklasse A1. De gipsvezelplaat wordt ingezet bij staalconstructies en op plekken waar

  Lees meer