1. MDF verven - Hoe het beste MDF te verven?

  MDF, een afkorting voor Medium-Density Fibreboard, bestaat uit kleine houtvezels die onder druk samen zijn geperst. Ze vormen, samen met een harsmiddel een stevig geheel. MDF is niet zo hard als hout en daarom is het gemakkelijk te bewerken. Ook is een voordeel dat het niet splintert en dus een stuk veiliger is. Door het kenmerk van MDF om vocht op te nemen, is het enkel bruikbaar binnenshuis. De kleur van MDF is redelijk neutraal, namelijk lichtbruin, maar het MDF is net als hout te verven.  Bij dat verven moet wel rekening gehouden worden met een aantal zaken. Zoals al vermeld neemt MDF redelijk goed vocht op. Verf wordt dus ook goed opgenomen, wat een nadelig effect heeft op de kwaliteit van de verf. De kleurintensiteit kan anders uitpakken en verschillen met andere objecten die op dezelfde manier geverfd zijn.
  Vandaar dat MDF bewerkt moet worden met een primer, namelijk grondverf. Grondverf

  Lees meer
 2. Welke dikte PIR isolatie heeft RC 5?


  PIR isolatiemateriaal is breed inzetbaar en bijvoorbeeld geschikt om betonnen vloeren, spouwmuren en daken mee te isoleren. Het isoleert beter dan menig ander soort isolatiemateriaal en beschikt dus over goede thermische eigenschappen. De harde schuimstof platen en zijn verkrijgbaar in diverse diktes en dus isolatiewaardes. Welke dikte PIR isolatie heeft Rc 5 en voor welke toepassingen gebruik je dit isolatiemateriaal?

  De minimale verplichte isolatiewaarde in de nieuwbouw is in onderstaande tabel weergegeven:


  ConstructieNieuwbouwRenovatie
  GevelRc 4,5 m2K/W (= 9cm PIR) Rc 1,3 m2K/W
  DakRc 6,0 m2K/W (= 12cm
  Lees meer
 3. Is het inbus of imbus ??


  Tja, veel mensen zeggen inbussleutel, maar ook imbus wordt vaak gezegd. Je hebt eenmaal ook import, immigratie of implanteren. Maar helaas! :-)

  De juiste schrijfwijze is inbus met een n.

  Het is namelijk een Duitse afkorting die komt van: Innensechskantschraube Bauer und Schaurte.

  (Innensechskantschraube = "binnenzeskantschoef")

  In 1936 is INBUS bedacht en vastgelegd door een Duitse onderneming die Bauer & Schaurte Karcher heette.

  Lees meer