1. Muur doorbreken

  Een muur doorbreken is een goede oplossing om van twee kleine kamers een grote kamer te maken. Echter komt er heel wat bij kijken en kan niet zomaar overgegaan worden tot het doorbreken van een muur. Graag leggen wij uit waarop gelet dient te worden bij het doorbreken van de muur, zoals de wettelijke voorschriften en geven wij een enkele tips.


  Vergunning of niet
  In sommige gevallen is het verplicht om een vergunning aan te vragen als een eigenaar van een pand besluit een muur te doorbreken. De wet verplicht mensen die een draagmuur willen doorbreken om een vergunning aan te vragen. Het verwijderen van een draagmuur brengt grote risico's met zich mee en dient bovendien volgens bepaalde voorschriften te geschieden.

  De veiligheids- en gezondheidseisen van het Bouwbesluit zijn overigens ook van toepassing indien er geen sprake is van het doorbreken van een muur waarvoor geen vergunning vereist is. Om na te gaan of een vergunning nodig is kan contact opgenomen

  Lees meer
 2. Rooster voor buitendeur

  Een rooster voor buitendeur is de ✅ ideale oplossing voor het vervangen van de standaard deurmat. Daarbij biedt een rooster tal van voordelen, waaronder een gegarandeerd schoner huis onder alle weersomstandigheden. Lees snel verder en ontdek de voordelen van een rooster voor buitendeur.


  Direct een rooster voor buitendeur kopen  Rooster versus deurmat
  Er zullen maar weinig mensen zijn die geen gebruik maken van een deurmat. Een deurmat dient daarbij niet alleen als een praktisch product om de schoenen te vegen voordat men de woning binnen komt, maar maakt de entree nog een stuk mooier. Alhoewel deurmatten in de meest uiteenlopende kleuren, maten en designs verkrijgbaar zijn, zijn deze vergeleken met een rooster een iets mindere k

  Lees meer
 3. Hoeveel beton op de broodjesvloer?

  De aan te raden beton druklaag op de broodjesvloer is zonder vloerverwarming 4 cm en een dekvloer van 4 of 5 cm.


  Bij smalle (515mm) broodjes houdt u 55 liter per m2 aan. U heeft dan 3cm beton boven de ligger en 4cm boven de vulelementen / broodjes (de ligger ligt 1 cm hoger)

  Bij brede (635mm) broodjes houdt u 65 liter per m2 aan. U heeft dan 3cm beton boven de ligger en 4cm boven het broodjes ( ligger ligt 1 cm hoger)

  Hier boven komt dan een dekvloer. Voor de dekvloer telt u de kuubs uit door 0.05 x m2. De eventuele vloerverwarming wordt in de dekvloer gezet.


  Nb. Wilt u persé in 1 laag werken stort dan ca. 7cm, dus stort u 30 liter per m2 meer, dus 85 liter bij smalle broodjes en 95 liter bij brede broodjes.


  Lees meer
 4. Dampdoorlatende folie aanbrengen

  Dampdoorlatende folie aanbrengen is noodzakelijk om de constructie aan de binnen- en buitenkant te beschermen. De folie dient op correcte wijze aangebracht te worden om optimaal te profiteren van de voordelen die de folie met zich meebrengt. In onderstaand artikel gaan wij nader in op wat dampdoorlatende folie is en vooral hoe dampoorlatende folie aan te brengen.

  Wat is dampdoorlatende folie
  Dampdoorlatende folie is folie die aan de buitenzijde (koude zijde) van de dakconstructie aangebracht wordt. Daarbij heeft de folie een dubbele functie: aan de ene kant voorkomt de folie dat er vocht van buiten (bijvoorbeeld door regen of smeltende sneeuw) in de constructie kan dringen en aan de andere kant voert de folie het overtollige vocht van binnenshuis af. Dit vocht bestaat onder andere uit vocht dat ontstaat tijdens het koken, transpireren en douchen. Dampdoorlatende folie kan zowel in de nieuwbouw als tijdens renovatie gebruikt worden.

  Om het

  Lees meer