1. PE Folie: Wat is PE folie en hoe is PE folie te gebruiken

    Overweegt u PE folie te kopen? Hier leest u meer over PE folie.

    PE folie is een veelzijdig te gebruiken folie, die vooral in de bouwwereld zijn nut bewezen heeft. Toepasbaar in de constructie en verpakking biedt PE folie volledige bescherming tegen vocht. Ondanks de minimale dikte van de PE folie is deze bijzonder sterk. Bouwbestel heeft diverse soorten PE folies in het assortiment, die elk unieke eigenschappen hebben en voor diverse klussen te gebruiken zijn.

    Direct naar het assortiment PE Folie



    Wat is PE folie
    PE staat voor Polyethyleen en is

    Lees meer
  2. Kalkzandsteenblokken lijmen: Verlijmen van kalkzandsteen

    Het optrekken van een nieuwe wand met kalkzandsteenblokken, biedt als voordeel dat deze goedkoop, makkelijk en snel geplaatst kan worden. Het grotere draagvermogen en het feit dat de gelijmde kalkzandsteenblokken zowel in de zomer als winter verwerkt kunnen worden maakt het voor velen steeds interessanter om de overstap naar deze bouwmaterialen te maken. Met onderstaande tips en stappenplan bent u zelf in staat uw muur van kalkzandstenen op te trekken.


    Benodigd materiaal
    De werkzaamheden kunnen pas aanvangen als het benodigde materiaal aangeschaft is. Om de hoeveelheid materiaal uit te rekenen moet de ruimte opgemeten worden, zowel in de breedte als in de hoogte, waarbij rekening gehouden wordt met de afmeting van de kalkzandsteenblokken. Voor de bijbehorende lijm heeft u de keuze uit winter – en zomerlijm, a

    Lees meer
  3. Isolatiematerialen: Wegwijs in soorten isolatiematerialen

    Er is een groot aanbod in verschillende soorten isolatiematerialen. Wij willen u graag een beetje wegwijs maken in deze wereld en een uitlijning te geven van de verschillende soorten isolatiematerialen, die wij in ons assortiment hebben.

    Het isoleren van een huis en/of een gebouw heeft veel verschillende facetten. Dit wordt mede bepaald door de aard van de specifieke constructie waar het isolatiemateriaal bij wordt ingezet. Als voorbeelden noemen we (spouw)muren, (hellende) daken en vloeren. U kunt het zich voorstellen dat er per constructie verschillende soorten isolatiemateriaal in aanmerking komen. Hieronder lichten we de verschillende soorten isolatiematerialen toe en proberen licht te werpen op de verschillen onderling:


    Soorten isolatiematerialen:

    Lees meer
  4. Houten kast in de tuin? Een houten tuinkast zelf maken

    Tuinkast
    Een tuinkast kan een (grote) opbergruimte zijn voor bijvoorbeeld tuinmeubelen, buitenspeelgoed en tuingereedschap maar ook een kast met een meer decoratieve functie waar planten op gezet kunnen worden en bloempotten, tuinaarde en klein tuingereedschap in opgeborgen kunnen worden. Voor beide types tuinkasten is steigerhout een mooi materiaal.

    Steigerhout
    Steigerhout is gemaakt van vurenhout: het hout van de spar. Omdat de spar een snelgroeiende boom is, bestaat het hout uit lange en flexibele vezels. Dit heeft als voordeel dat het hout niet snel breekt en daarmee is vurenhout zeer geschikt om steigers voor de

    Lees meer
  5. Houten kozijnen op maat: Houten kozijn op maat laten maken

    Kozijnen
    Een kozijn is simpel gezegd de omlijsting van een raam of deur en bestaat in zijn meest simpele vorm uit twee stijlen - de zijkanten - en een boven- en een onderdorpel. Bij een deurkozijn kan de onderdorpel eventueel weggelaten worden. Er bestaan afwijkende vormen, met een boogvorm bijvoorbeeld. Een kozijn is onderdeel van de gevel of binnenmuur en heeft geen dragende functie. Het kan zijn dat de te overbruggen afstand voor een raamkozijn te groot is. In dat geval moet er een latei of een ontlastingsboog in de gevel worden aangebracht om te voorkomen dat het kozijn beschadigt.

    Materialen voor kozijnen
    Kozijnen kunnen worden gemaakt

    Lees meer