1. Welke merken gipsplaten zijn er?

  Welke gipsplaat moeten we kopen?

  Gipsplaten kun je op alle mogelijke manieren gebruiken. Voor plafonds, wanden, vloeren en om daken te isoleren. Belangrijk daarbij is om de juiste plaat te nemen voor de klus. De bekendste merken zijn Knauf, Gyroc en Siniat. Deze zijn kwalitatief allemaal gelijk aan elkaar.


  Bekijk gipsplaten  Welke gipsplaat?
  Waar wordt de gipsplaat gebruikt? Voor een badkamer gelden andere eisen dan voor een zolderbekleding. In het ene geval dient de plaat vochtwerend en schimmelwerend te zijn, in het andere moet ze brandwerend zijn en een prima dichtheid hebben. Voor stootvaste wanden zijn er de gipsvezelplaten en gipskartonplaten kun je bij zowel een stalen - als een houten onderconstructie gebruiken.

  Verwerken
  Gipsplaten zijn makkelijk te verwerken.

  Lees meer
 2. Welk hout voor boeidelen?

  Boeidelen vervangen? Ga voor duurzaam en mooi

  Boeidelen maken een dak af. Daarnaast vormen ze een onderdeel van de isolatie, zodat de stookkosten lager blijven. Het loont dus om goed te overleggen welke boeidelen aangebracht worden.

  Western red cedar
  De Western red cedar heeft zoveel voordelen dat hij zichzelf aanprijst:
  * is uit zichzelf al duurzaam. Dat heeft te maken met de structuur van het hout.
  * Is makkelijk te verwerken (lange delen)
  * Is prima te verlijmen.
  * Kan, maar hoeft niet per sé, geïmpregneerd te worden.
  * Laat zich goed voorzien van schroeven. Aan te bevelen is wel om RVS schroeven te gebruiken, zodat ze niet roesten en zo ook het hout aantasten.
  * Het hout is licht van gewicht.
  Western red cedar is ideaal als boeideel. Ze kunnen op maat gezaagd geleverd worden, zodat ze direct geplaatst kunnen worden.


  Naar W

  Lees meer