1. Wat is Douglas hout?

  Eigenlijk is de Douglasspar een boom die in Noord-Amerika te vinden is. Hij kan daar tot 100 meter hoog worden en wordt, gezien zijn snelle groei en formidabele hoogte, veel in de bouw, eb vroeger in de mijnbouw, gebruikt. Een Schot, de heer Douglas, nam lang geleden de zaadjes mee naar Europa, plantte ze en zo ontstond een boom die we nu als de Douglasspar kennen. Alleen wordt hij in Europa vaak niet echt veel hoger dan 50 meter, wat op zich natuurlijk nog steeds een duizelingwekkende hoogte is. De spar, die niet echt een spar is, maar eerder een den, is zeer buigzaam. Dat kan niet anders als je zo hoog wordt en door de wind alle kanten op geduwd wordt. Het hout wordt in de bouw gebruikt, in de tuin, voor gevelbekleding, als geïmpregneerd hout en als grenen voor de meubelbouw. Minder bekend is dat van het sap van de boom etherische olie gemaakt wordt. Het is antiseptisch en kan gebruikt worden bij een gevoelige huid of als slijmoplossend middel.

  Lees meer
 2. Is Meranti hout geschikt voor buiten?

  Kun je Meranti hout ook buiten gebruiken?

  In een prachtige tuin vind je ook prachtig hout. Dat kan hardhout zijn, zoals meranti. Dit uit Azië afkomstige hout van loofbomen heeft een rode kleur en straalt, alleen daardoor, al een zekere klasse uit.

  Meranti

  Bij Meranti zijn twee zaken van belang. Op de eerste plaats dat het gecertificeerd is, voorzien van een keurmerk, zoals PEFC of FSC. Op de tweede plaats dat het kernhout volgens de NEN 5483 norm een kwaliteitsklasse heeft van II tot IV. Kies je voor het gebruik van meranti voor buiten, neem dan kwaliteitsklasse II, want die staat voor 15-25 jaar. Meranti is van nature bruinrood gekleurd, maar zal door de weersinvloeden op den duur ook grijzig worden. Even zachtjes opschuren en voorzien van een lichte, transparante, beits is voldoende om het weer op te frissen. Twijfel je of wil je graag weten wat je het best kunt

  Lees meer
 3. Wat is de duurzaamheid van geïmpregneerd hout?

  Is geïmpregneerd hout duurzaam?

  Om te voorkomen dat het snel wegrot of door schimmels, de boktor of insecten wordt geïnfiltreerd, kies je vaak voor geïmpregneerd hout als buiten iets moet worden gemaakt.

  Geïmpregneerd hout

  Door het hout te bewerken en te voorzien van een beschermingslaag, is de kans op een aanval of op rot klein, waardoor het jaren mee kan. Om de levensduur te verlengen, kun je na een jaar of drie het hout licht opschuren en voorzien van een beits, waardoor je weer een jaar of drie verder kunt. Voor geïmpregneerd hout wordt meestal vurenhout genomen. Dankzij de souplesse van deze houtsoort kan het zowat overal gebruikt worden. Dat geldt ook wanneer je besluit zelf de tuinmeubels, denk aan een leuke bank langs een muur, te maken. Geïmpregneerd hout kun je in een donkere, ietwat groenige kleur krijgen, in een roodachtige kleur of blank, zodat je zelf

  Lees meer
 4. Tuinhout in Dronten?

  Bent u van plan om uw tuin in te richten of te herschikken en woont u in Dronten? Dan kunt u eenvoudig via de website van Bouwbestel uw tuinhout thuis laten leveren. Zo hoeft u zelf geen verhuis- of aanhangwagen te voorzien.

  Bekijk hier ons tuinhout ( Direct online te bestellen - Bouwbestel levert als één van de weinige aanbieders in Dronten op de dag dat het u uitkomt! )

  U wilt een terras aanleggen in uw tuin in Dronten? Of denkt u eraan om leuke tuinmeubelen zelf te maken? Of misschien heeft u een aantal minder aantrekkelijke zaken in uw tuin die uw wilt inkleden. Denk bijvoorbeeld aan uw waterton of het plekje van uw vuilniszakken. Hiervoor kunt u mooie schuttingen maken. Voor al dit tuinhout kunt u bij Bouwbestel terecht. Of u nu kiest voor geschaafd of ruw vurenhout, geïmpregneerd hout, douglas of eiken hout of vlonderplanken bijvoorbeeld, dit wordt allemaal bi

  Lees meer
 5. Tuinhout in Den Dungen?

  Heeft u nog tuinhout nodig voor bijvoorbeeld een schutting, vlonder of tuinhuisje? Wilt u uw tuin in het prachtige Den Dungen eens een flinke opknapbeurt geven? Wij van Bouwbestel stellen ons graag aan u voor. Met meer dan 30 jaar kluservaring en al 10 jaar ervaring in de online verkoop zijn wij zeer geschikt om u te helpen met uw aankoop. Ons bedrijf zit in Berlicum, maar wij bezorgen in heel Nederland. Dus zeker vlakbij in Den Dungen!

  Bekijk hier ons tuinhout ( Direct online te bestellen - Bouwbestel levert als één van de weinige aanbieders in Den Dungen op de dag dat het u uitkomt! )

  Wij bieden verschillende soorten hout, ruw, geschaafd, Douglas, Vuren Geïmpregneerd, Meranti enzovoort! Naar uw eigen keuze kan het hout gelakt, geschaafd, gebeitst en geschilderd worden. Naast het hout bieden wij ook onderhoudsmaterialen zoals lak, olie, was en teer. Ook hebben wi

  Lees meer
 6. Tuinhout in Drunen?

  Tuinhout bestellen online: zeer makkelijk de dag van vandaag!

  Woon je in Drunen en ben je op zoek naar tuinhout? Dan is het vandaag de dag zeer eenvoudig geworden om dit online te bestellen. Dit bespaart je heel wat tijd, moeite en zelfs geld. Een goede website daarvoor is bijvoorbeeld Bouwbestel.nl. Nog meer van deze redenen om hiervoor te kiezen kan je hieronder doornemen.


  Bekijk hier ons tuinhout ( Direct online te bestellen - Bouwbestel levert in Drunen op de dag dat het u uitkomt! )


  Nog meer redenen om te kiezen voor je hout in Drunen op Bouwbestel

  Hierboven kon je bijvoorbeeld al lezen dat online aankoop van tuinhout je tijd en moeite kan besparen, maar ook Bouwbestel zelf heeft zo zijn voordelen:

  Lees meer
 7. Tuinhout in Deurne?

  Woon jij in Deurne en ben je opzoek naar tuinhout?

  Je bent woonachtig in Deurne, op zoek naar tuinhout want je wil deze zomer nog flink aan de slag in je tuin. Klimtoestelletje voor de kids, plantenbakje voor je vrouw. Tijd om hout te halen in de winkel heb je echter niet.

  In dit geval ben je bij Bouwbestel aan het juist adres. Via onze webshop bestel jij al het benodigde hout voor jouw werkzaamheden. Gemakkelijk en snel wordt het dan bij je thuis afgeleverd. Diverse soorten hout, in verschillende varianten, zoals SLS maar ook geschaafd en geïmpregneerd behoren allemaal tot de keuzemogelijkheden. Zelfs MDF plinten maar ook steigerplanken kun je via onze webshop bestellen.

  Ben jij dus woonachtig en Deurne en op zoek naar hout? Niet langer twijfelen, ga naar de webshop van Bouwbestel.nl Hier heb je een voldoende keuze aan houtsoorten en bestel je dan voor meer dan €425,- dan wordt je

  Lees meer
 8. Tuinhout in Dongen?

  Het voordeel van online tuinhout bestellen in Dongen

  Wanneer je vroeger tuinhout nodig had, dan moest je gegarandeerd naar de winkel gaan hiervoor. Niet zo handig natuurlijk wanneer je gewoon 5 dagen werkt. Dan kan je niet zomaar gemakkelijk voor of na je werk nog een bezoekje brengen aan de winkel. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer echt een probleem. Zo kan je meer en meer online gaan bestellen, zo ook je tuinhout!

  Dit is een enorm pluspunt, want dit betekent dat je jouw tuinhout 24/24 en 7/7 kan bestellen, wanneer jij wilt en tijd hebt!

  Bij Bouwbestel.nl heb je veel keuzen in hout en aanverwante materialen.


  Waarom nog meer specifiek kiezen voor Bouwbestel.nl

  - Ze leveren gratis je hout bij je thuis in heel Nederland, dus ook wanneer je in Dongen woont.

  Lees meer
 9. Tuinhout in Den Bosch?

  Tuinhout bestellen in Den Bosch

  Wanneer je tuinhout nodig hebt, dan kan je deze natuurlijk gewoon ophalen bij een winkel naar keuze. Maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je tuinhout online te bestellen. Wanneer je in Den Bosch woont, dan kan je natuurlijk wel vele toffe andere dingen doen met je tijd. Hieronder kan je daarom enkele redenen lezen waarom je zou kunnen kiezen voor een website als Bouwbestel.nl.


  Enkele redenen om te kiezen voor Bouwbestel.nl

  - Het hout is van uitstekende kwaliteit, met name A-kwaliteit. Bovendien is dit zeer betaalbaar voor iedereen

  - Een ander voordeel is dat

  Lees meer
 10. Tuinhout in Limburg?

  De tijd van het jaar biedt zich weer om de tuin te verfraaien. Naast het zaaien en planten van nieuwe bloemen kun je je ook bezighouden met het plaatsen van een schutting, hek of poortje.
  Prachtige resultaten kun je bereiken door het gebruik van tropisch hardhout, geïmpregneerd vurenhout, Douglas of andere soorten tuinhout.

  Maar waar vind je nu houtsoorten om dergelijke werken uit te voeren? Bouwbestel biedt je de mogelijkheid aan om tuinhout gewoon online te bestellen en te kopen. Uw bestelling wordt netjes op het door u opgegeven adres in Limburg bezorgd. Waardoor u uw energie volledig kan richten op het inrichten van uw tuin.

  Bij Bouwbestel vind je alle soorten hout van hele hoge kwaliteit. Naast de verschillende soorten hout, kunt u ook verschillende lengtes verkrijgen.

  Uw eigen wensen staan voor ons op de voorgrond. En wat is makkelijker dat deze online te bestellen bij Bouwbestel. Uitkiezen, klikken, onmiddellijk betalen of kiezen voor afterpay en het komt

  Lees meer