1. Een houten vloer vervangen door een betonnen balken broodjesvloer


  Het leggen van een broodjes- of combinatievloer


  Is uw houten vloer dringend aan vervanging toe? Dan heb je een verschillende opties. Vaak wordt er gekozen voor een zogenaamde betonnen (balken) broodjesvloer, ook wel combinatievloer genoemd.

  Dit soort vloeren zijn vooral handig bij gebruik in combinatie met een kruipruimte. Wil je de houten vloer vervangen met behoud van deze kruipruimte, een optimale isolatie en vochtregulering? Dan is een broodjesvloer een goed idee. De kruipruimte is vooral handig wanneer je in de toekomst nutsleidingen moet repareren, opnieuw bedraden of vervangen.

  Wat is een broodjesvloer, is deze eenvoudig zelf te leggen en wat zijn de voor- en nadelen van dit type vloer?  Een vloer met een goede isolatie


  Houten vloeren komen vooral voor in oude huizen. Moet je dringend de oude houten balken van je vloer vervangen? Dan is een broodjesvloer met betonnen balken een goede keuze. Zeker

  Lees meer
 2. Een ondervloer onder laminaat leggen

  Een ondervloer onder laminaat leggen: handige tips & adviezen

  Het belang van het goed en efficiënt plaatsen van een ondervloer bij laminaat

  Woningeigenaren die plannen hebben om een laminaatvloer te leggen, doen er goed aan om dit doordacht en goed voorbereid aan te pakken. Het leggen van een ondervloer is om uiteenlopende redenen belangrijk, zeker in vochtige ruimtes. Als er iets is dat u niet wilt meemaken, is het schimmelvorming onder de vloer. En natuurlijk wilt u een vloer die goed isoleert. Geluidsoverlast of een koude ruimte kunnen met en goed isolerende ondervloer prima ondervangen worden.

  Een ondervloer is dus cruciaal bij laminaatvloeren. Maar natuurlijk moeten ondervloeren wel goed gelegd om optimaal van hun positieve eigenschappen te profiteren. Hoe u een vloer slim en efficiënt kunt aanbrengen, leest u hieronder. Aan de hand van een stappenplan hebben we de belangrijkste tips en adviezen voor u in kaart gebracht. Doe er uw voordeel mee en g

  Lees meer
 3. Een broodjesvloer leggen met vloerverwarming?

  Wanneer je een beetje handig bent, kan je perfect zelf een broodjesvloer leggen in je woning. Zeker voor kleinere ruimten en/of plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn, is een broodjesvloer een prima keuze. Hierbij wil je natuurlijk elke ruimte, klein of groot, zo optimaal mogelijk benutten.

  Wanneer je dan toch zelf de vloer helemaal opbouwt, kan je meteen de hele ruimte van de vloer zelf gebruiken. Geen radiatoren meer die veel plaats innemen. De verwarming, die kan je gewoon integreren in de vloer. Vloerverwarming past perfect in een broodjesvloer met een betonnen dekvloer! Dit type van verwarming is zuinig, zorgt voor een gelijkmatige verwarming en spaart een pak ruimte.

  Let vooral op de beschikbare hoogte voor de vloeropbouw. De broodjesvloer, de drukvloer, isolatie en deklaag nemen immers heel wat plaats in. Bij weinig ruimte kan je eventueel kiezen voor het renovatievloer systeem ( = met stalen liggers)

  Lees meer
 4. Een aanbouw met een broodjesvloer


  Een aanbouw realiseren met een broodjesvloer

  Besloot je om je woning uit te rusten met een aanbouw? Dan is de kans groot dat je voor een combinatievloer kiest. Zeker als je weet dat bij alle aan- en uitbouwen, zowel nieuw als renovatie, meer dan 90% van de mensen zal kiezen voor dit systeem met een broodjesvloer. Een aan- of uitbouw met een broodjesvloer zorgt dan ook voor verrassend veel voordelen.  De opbouw van een broodjesvloer bij realisatie van een aanbouw

  De broodjesvloer van de aanbouw bestaat voornamelijk uit betonnen liggers (zoals vloerbalken), vulelementen van piepschuim of lichtbeton en massieve betonnen stalen staven. Bij een nieuwbouwuitbreiding wordt de eerste rij vulelementen op de nieuw gestorte fundering geplaatst. Het leggen van broodjes- of combinatievloeren in een aanbouw is relatief eenvoudig, zeker als je ons eenvoudige stappenplan volgt.  Dit heb je nodig voor een broodjesvloer bij het plaatsen

  Lees meer
 5. Een renovatievloer semi droog maken

  3 types renovatievloeren: standaard (nat), droog en semi-droog (of semi-nat)

  De broodjesvloer met betonnen balken wordt ook wel combinatievloer genoemd. De combinatievloer kan alleen in "natte" uitvoering, dus met druklaag. De broodjesvloer met stalen liggers wordt voor de duidelijkheid vaak renovatievloer genoemd. De renovatievloer is toepasbaar in 3 varianten: nat, droog en semi-nat (of semi-droog ;-), het is maar hoe je het bekijkt).

  De standaard of "natte" wijze om een renovatievloer te maken is deze waarbij een gewapend betonnen druklaag op de renovatievloer komt. "Droog" doe je dit door plaatmateriaal op de renovatievloer aan te brengen. Dit levert de "lichtste" vloer op. Bij de derde wijze, "semi-droog" of "semi-nat" wordt gewerkt met de zeer lichte stalen liggers en (Lewis) zwaluwstaartplaten met daarboven een afwerklaag van fijn grind beton of gietmortel. Deze semi-droge renovatievloer is erg geschikt om een oude houten vloeren te vervangen maar ook voor aanbouw-

  Lees meer
 6. Dikte dekvloer bij vloerverwarming

  De aanbevolen dikte van een dekvloer bij vloerverwarming is tussen de 6 - 8 cm. U kunt de vloerverwarming bevestigen aan het dekvloerengaas of gebruik maken van noppenmatten.


  Naar dekvloerengaas in de winkel


  Naar noppenmatten in de winkel  Lees meer
 7. Broodjesvloer voor een verdieping

  Wilt u een broodjesvloer op een verdieping toepassen, dan dient u vanwege de brandveiligheid gebruik te maken van de betonnen broodjes in plaats van de tempex broodjes. Deze betonnen broodjes hebben over het algemeen een wat langere levertijd. Het is altijd handig om vooraf even te informeren wanneer deze bij u kunnen zijn.

  Naar: Betonnen broodjes
  Lees meer
 8. Hoe lang moet cement drogen?

  Cement is het meest gebruikte bouwmateriaal. Zonder cement kan er immers niet gebouwd worden. Cement dient als snelhardend bindmiddel en wordt gebruikt als een onmisbare grondstof wanneer beton en specie gemaakt wordt. Hoe lang moet cement drogen is afhankelijk van een aantal factoren.

  Wat is cement?
  Cement is een fijngemalen materiaal dat voornamelijk bestaat uit calciumwaterstofsilicaat. Door zand samen kalksteen te branden bij temperaturen die oplopen tot maar liefst 1500 graden, ontstaan de zogenaamde cementklinkers. Deze kunnen nog niet gebruikt worden, maar moeten eerst gemalen worden tot poeder. Dit poeder kennen wij van de verschillende pakken cement.

  Als dit poeder gemengd wordt met water ontstaat een elastische massa die gebruikt kan worden als een soort kit. Door verharding aan de lucht of onder water ontstaat een stevige verbinding die ervoor zorgt dat bijvoorbeeld stenen met elkaar verbonden worden. In

  Lees meer
 9. Broodjesvloer rc 5

  Bij het leggen van een broodjesvloer, kunt u kiezen voor vulelementen / tempex broodjes met verschillende isolatiewaardes, ook wel de RC waarde.

  RC 5 is momenteel de hoogst verkrijgbare isolatiewaarde.

  Wilt u een broodjesvloer (combinatievloer) met RC waarde 5, gebruik dan de vulelementen QK en QN met rc 5.


  Naar: Vulelementen RC 5


  Lees meer
 10. Broodjesvloer in een bestaande woning

  Een broodjesvloer kan zowel in nieuwbouw als in een bestaande woning geplaatst worden. Wordt een broodjesvloer met stalen liggers in een bestaande woning geplaatst dan spreekt men meestal van een zogenaamde renovatievloer. Dankzij het eenvoudige en zeer snel te realiseren systeem worden broodjesvloeren vaak toegepast in aan- en uitbouwprojecten en bij grootschalige renovaties van woningcorporaties.

  Wat is een broodjesvloer?

  De broodjesvloer is een inventief vloersysteem waarbij snelheid bij het plaatsen, lichtgewicht en duurzaamheid voorop staan. Een renovatievloer is de perfecte vervanger van een reeds bestaande houten vloer, waarbij er veel meer mogelijkheden zijn. Bij een renovatievloer kan de afwerking naar eigen inzicht en budget gepland worden.


  Een broodjesvloer bestaat uit liggers die gemaakt zijn van staal of beton (= combinatievloer!). Deze worden op een bepaalde afstand van elkaar geplaatst. Tussen de liggers worden vervolgens de

  Lees meer