Vloerverwarming is ideaal. Zo’n systeem verwarmt beter en efficiënter dan radiatoren en het scheelt ook nog ruimte. Nou denk u misschien dat het aanleggen van vloerverwarming kostbaar en tijdrovend is. Daarom beginnen sommige mensen er toch niet aan. Zelf vloerverwarming leggen is echter goed te doen. Zeker met de voorgefreesde vloerplaten van Floorzz, die u het lastigste werk uit handen nemen. Met de volgende zes stappen legt u eenvoudig zelf uw eigen vloerverwarming.
Een legplan is een belangrijke stap bij het installeren van vl
De beste manier om tegels op maat te maken is door middel van waterjet
Wilt u graag een vloerverwarming tegen acceptabele kosten en zonder te frezen?
Wilt u daarnaast ook de minimale buisdikte van 16mm kunnen aanhouden, voor een goede warmte overdracht en goede doorstroom bij een warmtepomp.
Dan kom je al snel uit bij de gefreesde droogbouw vloerverwarming platen van R Floorz.
Met voorgefreesde droogbouw vloerverwarming platen
Is uw houten vloer dringend aan vervanging toe? Dan heb je een verschillende opties. Vaak wordt er gekozen voor een zogenaamde betonnen (balken) broodjesvloer, ook wel combinatievloer genoemd.
Dit soort vloeren zijn vooral handig bij gebruik in combinatie met een kruipruimte. Wil je de houten vloer vervangen met behoud van deze kruipruimte, een optimale isolatie en vochtregulering? Dan is een broodjesvloer een goed idee. De kruipruimte is vooral handig wanneer je in de toekomst nutsleidingen moet repareren, opnieuw bedraden of vervangen.
Wat is een broodjesvloer, is deze eenvoudig zelf te leggen en wat zijn de voor- en nadelen van dit type vloer?
Houten vloeren komen vooral voor in oude huizen. Moet je dringend de oude houten balken van je vloer vervangen? Dan is een broodjesvloer met
Vloerverwarming is in moderne woningen en renovatieprojecten de nieuwe standaard vanwege de efficiënte warmteverdeling en comfort. In een nieuwbouwwoning waar de aanleg van de verwarming nog in zijn geheel moet worden gedaan, werkt dit prima. Bij renovatieprojecten zie je dat traditionele vloerverwarming regelmatig problemen met zich meebrengt.
R Floorzz heeft een zeer effectieve oplossing gevonden met het installeren van droogbouw vloerverwarming. Maar wat is droogbouw vloerverwarming eigenlijk en waarom is dit een goede keuze als jij je huis verantwoord en prettig wilt verwarmen?
In dit artikel lees je meer over de voordelen van droogbouw vloerverwarming.
Droogbouw vloerverwarming is een vloerverwarmingssysteem
Een ondervloer onder laminaat leggen: handige tips & adviezen
Woningeigenaren die plannen hebben om een laminaatvloer te leggen, doen er goed aan om dit doordacht en goed voorbereid aan te pakken. Het leggen van een ondervloer is om uiteenlopende redenen belangrijk, zeker in vochtige ruimtes. Als er iets is dat u niet wilt meemaken, is het schimmelvorming onder de vloer. En natuurlijk wilt u een vloer die goed isoleert. Geluidsoverlast of een koude ruimte kunnen met en goed isolerende ondervloer prima ondervangen worden.
Een ondervloer is dus cruciaal bij laminaatvloeren. Maar natuurlijk moeten ondervloeren wel goed gelegd om optimaal van hun positieve eigenschappen te profiteren. Hoe u een vloer slim en efficiënt kunt aanbrengen, leest u hieronder. Aan de hand van een stappenplan hebben we de belangrijkste tips en adviezen voor u in kaart gebracht. Doe er uw voordeel mee en g
Wanneer je een beetje handig bent, kan je perfect zelf een broodjesvloer leggen in je woning. Zeker voor kleinere ruimten en/of plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn, is een broodjesvloer een prima keuze. Hierbij wil je natuurlijk elke ruimte, klein of groot, zo optimaal mogelijk benutten.
Wanneer je dan toch zelf de vloer helemaal opbouwt, kan je meteen de hele ruimte van de vloer zelf gebruiken. Geen radiatoren meer die veel plaats innemen. De verwarming, die kan je gewoon integreren in de vloer. Vloerverwarming past perfect in een broodjesvloer met een betonnen dekvloer! Dit type van verwarming is zuinig, zorgt voor een gelijkmatige verwarming en spaart een pak ruimte.
Let vooral op de beschikbare hoogte voor de vloeropbouw. De broodjesvloer, de drukvloer, isolatie en deklaag nemen immers heel wat plaats in. Bij weinig ruimte kan je eventueel kiezen voor het renovatievloer systeem ( = met stalen liggers)
Besloot je om je woning uit te rusten met een aanbouw? Dan is de kans groot dat je voor een combinatievloer kiest. Zeker als je weet dat bij alle aan- en uitbouwen, zowel nieuw als renovatie, meer dan 90% van de mensen zal kiezen voor dit systeem met een broodjesvloer. Een aan- of uitbouw met een broodjesvloer zorgt dan ook voor verrassend veel voordelen.
De broodjesvloer van de aanbouw bestaat voornamelijk uit betonnen liggers (zoals vloerbalken), vulelementen van piepschuim of lichtbeton en massieve betonnen stalen staven. Bij een nieuwbouwuitbreiding wordt de eerste rij vulelementen op de nieuw gestorte fundering geplaatst. Het leggen van broodjes- of combinatievloeren in een aanbouw is relatief eenvoudig, zeker als je ons eenvoudige stappenplan volgt.
De broodjesvloer met betonnen balken wordt ook wel combinatievloer genoemd. De combinatievloer kan alleen in "natte" uitvoering, dus met druklaag. De broodjesvloer met stalen liggers wordt voor de duidelijkheid vaak renovatievloer genoemd. De renovatievloer is toepasbaar in 3 varianten: nat, droog en semi-nat (of semi-droog ;-), het is maar hoe je het bekijkt).
De standaard of "natte" wijze om een renovatievloer te maken is deze waarbij een gewapend betonnen druklaag op de renovatievloer komt. "Droog" doe je dit door plaatmateriaal op de renovatievloer aan te brengen. Dit levert de "lichtste" vloer op. Bij de derde wijze, "semi-droog" of "semi-nat" wordt gewerkt met de zeer lichte stalen liggers en (Lewis) zwaluwstaartplaten met daarboven een afwerklaag van fijn grind beton of gietmortel. Deze semi-droge renovatievloer is erg geschikt om een oude houten vloeren te vervangen maar ook voor aanbouw-
Renovatievloer semi-droog, wat is dat?
Woon je in een huis met een oude houten vloer en wil je graag een stevig, lichtgewicht cementvloer of wederom een houten vloer?
Of kies je voor een aan- of uitbouw aan je huidige woning en wil je een dekvloer van goede kwaliteit?
Een semi-droge of geheel droge renovatievloer zijn uitstekende opties om iets aan een oude houten vloer te doen en tevens een uitkomst voor een aan- of uitbouw.
Maar wat zijn nu eigenlijk een semi-droge of droge renovatievloer, hoe werken deze vloerconstructies en welke voordelen levert het op? In dit blogartikel geeft Bouwbestel.nl antwoorden op deze vragen en voorziet je tevens van een aantal handige tips.
Wat is een renovatievloer?
Een broodjesvloer met stalen liggers