1. Hét alternatief voor vloerverwarming middels Fermacell platen infrezen

   

   

   

  R Floorzz mono of estrich vloerelementen zijn het handige en snelle vloerverwarming alternatief voor het zelf infrezen van Fermacell platen.

  Lees meer
 2. Hoeveel meter vloerbuis per groep voor vloerverwarming met warmtepomp?

  Vloerverwarming met een waterpomp is een energiezuinige en comfortabele manier om je huis te verwarmen. Via buizen onder de vloer circuleert warm water, dat voor een gelijkmatige en aangename temperatuur in de ruimte zorgt. Het is belangrijk om bij het installeren van vloerverwarming met een warmtepomp te letten op de diameter van de buis. Maar vergeet daarbij niet om ook rekening te houden met de buislengte. Waarom dat belangrijk is lees je in dit artikel.

   

   

  Waarom is de buislengte zo belangrijk?

   

  Wil je je huis efficiënt verwarmen en optimaal gebruik maken van je vloerverwarmingssysteem dan is het zaak om rekening te houden met de lengte van de buizen die gelegd worden. Als de buislengte te lang is, kan het water dat door de buizen stroomt niet voldoende

  Lees meer
 3. 20 oorzaken voor een verstopt doucheputje en de bijbehorende oplossing

  1. Verstopte afvoer - Oplossing: Gebruik een afvoerontstopper om de verstopping te verwijderen.
  2. Te veel haar in de afvoer - Oplossing: Verwijder het haar met een pijpontstopper of een stofzuiger.
  3. Verzadigde afvoerbuizen - Oplossing: Gebruik een ontstoppingsmiddel om de buizen te ontstoppen.
  4. Verstopte sifon - Oplossing: Verwijder de sifon en reinig hem met een afvoerontstopper.
  5. Te veel zeepresten in de afvoer - Oplossing: Gebruik een afvoerontstopper om de zeepresten te verwijderen.
  6. Verstopte leidingen - Oplossing: Gebruik een afvoerontstopper om de verstopping te verwijderen.
  7. Vreemde voorwerpen in de afvoer - Oplossing: Gebruik een afvoerontstopper om de voorwerpen te verwijderen.
  8. Verouderende afvoerbuizen - Oplossing: Vervang de oude buizen door nieuwe.
  9. Slechte afvoerventilatie - Oplossing: Verhoog de ventilatie door openingen te maken in de afvoerbuizen.
  10. Verstopte filter - Oplossing: Verwijder de filter en reinig hem met een afvoerontstopper.

  Lees meer
 4. Wat is Wiesbaden Sanitair?

  Wiesbaden Sanitair is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van sanitair en badkamermeubels. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan producten, waaronder wastafels, douchebakken, badkuipen, toiletten, kranen, douchecabines, badmeubels en meer. Ze bieden ook verschillende stijlen en materialen om aan de behoeften van hun klanten te voldoen.

  Lees meer
 5. Waarom kiezen voor een sierradiator?

  Een sierradiator biedt een unieke esthetische look die andere radiatoren niet hebben. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor ze perfect passen bij de decoratieve thema's in elke ruimte. Bovendien zijn sierradiatoren veel energie-efficiënter dan traditionele radiatoren, waardoor ze een kosteneffectiever alternatief zijn voor het verwarmen van uw huis.

  Lees meer
 6. Hoe werkt een thermostaatkraan?

  Een thermostaatkraan is een kraan die de temperatuur van het water regelt. De kraan bevat een thermostaat die de temperatuur meet en deze vergelijkt met de ingestelde temperatuur. Als het water te warm wordt, sluit de kraan automatisch af om te voorkomen dat het te heet wordt. Als het te koud wordt, zal de kraan opengaan en meer warm water toevoegen totdat de gewenste temperatuur is bereikt.

  Lees meer
 7. Wat is siliconenkit?

  Siliconenkit is een rubberachtig sealer dat wordt gebruikt om te

  Lees meer
 8. Welke soorten kit zijn er?

  Welke soorten kit zijn er?

  Er zijn vele verschillende soorten kit zoals lijmkit, epoxyharskit, polyurethaankit, siliconekit, PU-kit, polyesterkit en rubberkit. Elk van deze kits heeft een specifieke eigenschap die het best geschikt maakt voor verschillende doeleinden. Sommige types kit kunnen worden gebruikt voor voegen, anderen voor het maken van verbindingen of repareren. Het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt voordat je gaat kopen om te voorkomen dat je een kit koopt waar je niets mee kunt.

  • Lijmkit is een algemene kit die vaak wordt gebruikt om kleine reparaties uit te voeren.
  • Epoxyharskit heeft een sterk adhesief vermogen, waardoor het goed geschikt is voor het repareren van solide materialen zoals metaal, glas, hout en keramiek.
  • Polyurethaankit is flexibeler dan lijmkit en kan worden gebruikt om kunststof te repareren.
  • Siliconekit heeft ook een hoge hechting en is geschikt voor waterdichte verbindingen.
  • PU-kit
  Lees meer
 9. Droogbouw vloerverwarming op een houten vloer

  Droogbouw vloerverwarming op een houten vloer is een manier van verwarmen die tegenwoordig veel vaker toegepast wordt. Mede doordat er steeds meer warmtepompen komen en we met lage temperatuur verwarmen, is vloerverwarming een must. Radiatoren hebben op lage temperatuur niet voldoende afgifte.

   

  Droogbouw legplan op de houten vloer maken  Bij het toepassen van vloerverwarming op een houten vloer is het belangrijk dat je het juiste legpatroon hanteert. De slangen moet de juiste hart-op-hart afstand hebben en je moet ze in de juiste radius buigen. De radius mag vooral niet te klein zijn.

  Voor renovatieprojecten, waarbij een nieuwe houten vloer gemaakt wordt zijn de voorgefreesde elementen van RFloorzz een hele handige oplossing. Maar hoe werkt het plaatsen van vloerverwarming met deze elementen?

  Voordat je überhaupt begint met het leggen van de vloerverwarming, moet je eerst een legplan maken. Dit kun je het beste doen door de afmetingen

  Lees meer
 10. Hoe een douchewand plaatsen

  Een douchewand plaatsen: een handig stappenplan
  Het plaatsen van een douchewand of douchecabine lijkt misschien lastig, maar met het juiste stappenplan is deze klus niet zo complex als je denkt. Door de negen stappen in dit stappenplan te volgen, heb je jouw nieuwe douchewand in een mum van tijd geplaatst.

  Stap 1: het bepalen van het middelpunt
  Voor je begint, bepaal je het middelpunt van de zijranden van de douchebak. Vanaf dit middelpunt teken je twee lijnen op de tegenwand, waarbij je gebruik maakt van een waterpas.

  Stap 2: het verwijderen van het afdichtrubber
  Zit er nog afdichtrubber in de muurprofielen, dan verwijder je dit rubber voor je begint met de volgende stap.

  Stap 3: teken de schroefgaten
  De derde stap van het plaatsen van een douchewand

  Lees meer
Pagina