1. Betonnen blad laten maken

  Verhoog de sfeer in de keuken met bijvoorbeeld een betonnen aanrechtblad. Een betonnen aanrechtblad is volledig op maat te maken en aan te passen aan de stijl van de inrichting. Modern, strak of juist klassiek, met een op maat gemaakt betonnen blad is alles mogelijk. Naast het maken van een betonnen blad voor de keuken, kan een beton blad ook gemaakt worden voor de spoelbak in de badkamer of ter vervanging van een gewoon tafelblad in huis of tuin.

  Voordeel van een betonnen blad laten maken
  Beton is niet alleen bijzonder robuust, maar garandeert tevens een lange levensduur waarbij het gebruikte materiaal nauwelijks vatbaar is voor vlekken. Beton wordt als bouwmateriaal tegenwoordig in de meest brede zin van het woord toegepast in en om het huis, waarbij niet alleen constructieve toepassingen plaatsvinden, maar

  Lees meer
 2. Hardhout: Olie of Beits?

  Hardhout is sterk en veerkrachtig en kan voor diverse toepassingen gebruikt worden, waarbij het maken van constructies de meest gebruikte is. Maar ook in de tuin vindt hardhout verschillende toepassingen, waarmee het multi inzetbaar is. Om het hout in buitentoepassingen optimaal te beschermen dient het gebeitst of in olie gezet te worden. Speciaal hiervoor is hardhout beits en olie verkrijgbaar. Voor welk middel gekozen wordt is afhankelijk van de eigen wensen en voorkeur betreffende de uitstraling en bescherming van het hout.

  Optimale bescherming buiten
  Zowel hardhout beits als olie bieden optimale bescherming aan hout dat buiten toegepast wordt. Een tuinhuis, schutting, pergola of een houten terras set kunnen dankzij het gebruik van olie of beits voorzien worden van een beschermende laag, waarmee het hout beter bestand is tegen verschillende

  Lees meer
 3. Gipsplaatwand isoleren

  Zowel een tussen- als een voorwand gemaakt van gipsplaten verhoogd het woongemak als deze geïsoleerd wordt. Een gipsplaat wand isoleren betekent genieten van een lagere energierekening, omdat bespaard kan worden op de stookkosten, terwijl tegelijkertijd een geluidsisolerende ruimte verkregen wordt. Voor het isoleren van een gipsplaat wand kunnen glaswol- of steenwolplaten gebruikt worden.

  Isolatie gipsplaat wand: kiezen van isolatiemateriaal

  Voor een gipsplaten voorzetwand kan gekozen worden tussen twee verschillende isolatiematerialen: glaswolplaten of steenwolplaten (rollen). Glaswol- en steenwolplaten zijn zowel akoestisch, als thermisch isolerend en verhogen de brandveiligheid in het gebouw. Rockwool 123 en Isover Rollisol zijn reeds voorzien zijn van een dampremmende bekleding.

  Lees meer
 4. Tuinhuis beitsen - Tips

  Door een tuinhuis te beitsen wordt niet alleen de levensduur verlengd, maar tegelijkertijd de esthetische waarde van het huis verhoogd. Het gebruik van een hoogwaardige houtbeits garandeert jarenlang genieten van een onderhoudsvrij tuinhuis, een pergola of een blokhut. Het beitsen van een tuinhuis kan eenvoudig zelf gedaan worden, waardoor kosten bespaard kunnen worden.

  Beitsen van een tuinhuis
  De meeste tuinhuizen, blokhutten en pergola’s worden gemaakt van hout. Hout heeft immers een warme uitstraling, isoleert perfect en verleent de tuin een warme sfeer. Een groot nadeel is echter dat het hout dat gebruikt wordt blootgesteld is aan de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Vooral zachte houtsoorten waaronder grenenhout en vurenhout kunnen door deze veranderingen krom trekken. Om het tuinhuis optimaal te beschermen dient het gebeitst te worden.

  Voordelen van beitsen
  Door te kiezen voor het beitsen van een tuinhuis in plaats van h

  Lees meer
 5. Isoleren van een schuin dak aan de binnenzijde

  Er zijn verschillende opties voor het isoleren van het dak aan de binnenzijde. Door de isolatie aan de binnenkant van het schuine dak aan te brengen kan flink bespaard worden op de stookkosten, aangezien de warmte binnen blijft. Niet alleen in de winter levert een goed geïsoleerd dak voordeel op, want in de zomer werkt de isolatie juist omgekeerd en zorgt deze voor koele ruimtes.

  Benodigdheden voor het isoleren van schuin dak
  Allereerst moet een keuze gemaakt worden waarmee het dak geïsoleerd dient te worden. Er wordt meestal gebruikt van één van de volgende 4 materialen. Rockwool 123 en Rockwool 210 bouwplaten of Isover Comfortpanelen en Isover Rollisol. Voor de platen geldt dat deze tussen het regelwerk aangebracht dienen te worden. Het is van groot belang dat aan de binnenzijde van het materiaal een dampremmende laag aangebracht wor

  Lees meer
 6. Wat is vurenhout?

  Vurenhout wordt veelvuldig in de bouw gebruikt, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Het multifunctionele hout kan voor diverse werkzaamheden ingezet worden en helemaal naar wens afgewerkt worden met verf, beits of lak. Alhoewel veel gebruikt staan maar weinig mensen stil bij de term 'vurenhout'. Langs deze weg willen wij graag toelichten wat vurenhout nu eigenlijk is.

  Wat is vurenhout
  Hout van de fijnspar (officiële Latijnse benaming: Picea abies) wordt vuren genoemd. Het in Nederland gebruikte vuren wordt gemaakt van naaldhout en behoort tot de meest gebruikte houtsoorten in de bouw. De populariteit voor het gebruik van vuren heeft te maken met het feit dat het hout niet alleen relatief goedkoop is, maar ook makkelijk verwerkt (gezaagd en geschaafd, met de hand en machinaal) kan worden.

  Vurenhout is direct herkenbaar aan de kleur die

  Lees meer
 7. Blusdeken, poederbrandblusser en brandladder van First Alert

  Zowel tijdens als na de verbouwing is het belangrijk om de veiligheid in huis te verhogen met brandblusdeken, poederbrandblusser en brandladder.

  In het geval van een brand in huis is het noodzakelijk de beschikking te hebben over veiligheidsproducten, waarmee de brand op veilige wijze aangepakt kan worden. First Alert heeft hiervoor diverse producten in haar lijn die de brandveiligheid verhogen en levensreddend kunnen zijn in geval van brand.

  Een must voor elk huishouden is een brandblusdeken, welke verkrijgbaar zijn in de maten 1.00m x 1.00m en 1.20m x 1.80m. De brandblusdeken is gemaakt voor het blussen van een kleine brand welke kan ontstaan door een vlam in de pan en het blussen van een beginnende brand in een prullenbak, papiermand of de barbecue. Daarnaast biedt een brandblusdeken uitkomst indien kleding vlam gevat heeft. Door de persoon in de deken te wikkelen kan de brand geblust en het oplopen van brandwonden beperkt worden.

  Eveneens onmisbaar

  Lees meer