1. Bouwdepot 2015

  Wanneer u plannen heeft om uw woning te verbouwen, dan brengt dit uiteraard kosten met zich mee. Als u deze verbouwing wilt financieren, dan kunt u de keuze maken om gebruik te maken van een bouwdepot. Dit is een speciale bouwrekening waarmee u fiscaal voordelig geld kunt lenen om uw verbouwing te realiseren.

  Hoe werkt het anno 2015 als gebruik wilt maken van een bouwdepot? Wat zijn de regels en waar moet u aan voldoen om er aanspraak op te kunnen maken? Bouwbestel werkt in ieder geval graag met u mee.

  Wat is een bouwdepot?

  Een bouwdepot is een aparte rekening om de verbouwingskosten aan uw woning mee te financieren. Er wordt maximaal 2 jaar geld apart gezet in het bouwdepot. U kunt een bouwdepot afsluiten bij een bank. Wanneer u kosten maakt tijdens de verbouwing,

  Lees meer
 2. Wat is XPS isolatie?

  XPS is speciale isolatie geschikt voor bijvoorbeeld het isoleren van de buitenkant van een dak en kelders, maar ook zwembaden en sauna's. De unieke samenstelling maakt het mogelijk deze isolatieplaten toe te passen in vochtige omstandigheden.

  Wat is XPS?
  De afkorting XPS staat voor geëxtrudeerd polystyreen. Polystreen is een kunststof van petrochemische oorsprong (restproduct van aardolie), dat waterafstotend is en bovendien in beperkte mate een bepaalde hoeveelheid last kan dragen. Geëxtrudeerd polystreen heeft een gesloten celstructuur en een hogere toelaatbare druksterkte.

  De celstructuur zorgt ervoor dat het isolatiemateriaal bestand is tegen wateropname en in vochtige omstandigheden gebruikt kan worden. Een speciale sproeikop met drijfgas zorgt ervoor dat de platen v

  Lees meer
 3. Gipsplaat naden afsmeren

  Door op correcte wijze gipsplaat naden af te smeren wordt een gladde muur of plafond gecreëerd. Het is van groot belang om de naden goed af te smeren aangezien er anders scheuren kunnen ontstaan die te zien zijn in de verdere afwerking van de gipsplaten. Belangrijk is dus de onderstaande stappen voor het naden afsmeren stipt op te volgen en de juiste bouwmaterialen te gebruiken.

  Benodigdheden afsmeren naden gipsplaten
  Het is belangrijk om voor het afsmeren van de naden van gipsplaten alle benodigdheden in huis te hebben. De volgende bouwmaterialen zijn onmisbaar tijdens deze klus:
  - zelfklevend voegband (gaasband)
  - jointfiller (voor het klaarmaken van de jointfiller zijn nodig: metselkuip, mixer,

  Lees meer
 4. Polynorm stalen binnenkozijnen

  Bent u op zoek naar een Polynorm stalen kozijn? Polynorm stalen kozijnen van Bruynzeel is sinds 2004 opgegaan in Theuma stalen kozijnen.

  Zoekt u een stalen kozijnen met gelijkwaardige specificaties als Polynorm, klik dan hier > Stalen binnendeurkozijnen

  Lees meer