1. Breed gamma aan Bouwmaterialen: Bouwbestel.nl

  Bouwbestel.nl, sinds 2007 de online bouwmaterialen groothandel voor de professional en doe-het-zelver, heeft een breed gamma met enkel professionele bouwmaterialen. Uit het online gamma bouwmaterialen kan makkelijk en snel een keuze gemaakt worden, dankzij de overzichtelijke indeling en opbouw van de webwinkel. Eenvoudig en snel online bouwmaterialen tegen scherpe prijzen bestellen en aan huis/bedrijf geleverd krijgen, dat is Bouwbestel.nl

  Direct naar: HomePage

  Breed gamma bouwmaterialen

  Met meer

  Lees meer
 2. Vurenhout kopen - Tips

  Vurenhout is multi inzetbaar en daardoor ontzettend populair. Omdat het van groot belang is dat het vurenhout voldoet aan uw verwachtingen, geven wij hieronder enkele tips voor het kopen van hoogwaardig vurenhout, waarmee u de volgende klus kunt klaren.


  Duurzaamheidsklasse tuinhout
  Deze tip kan helpen bij het kiezen van het juiste tuinhout, waaronder vurenhout. Alle houtsoorten zijn ingedeeld in een klassement van vijf (dit klassement geldt landelijk), waarbij elke categorie hout aan bepaalde voorwaarden moet voldoen.
  Duurzaamheidsklasse 1: dit hout gaat langer dan 25 jaar mee in de buitenlucht
  Duurzaamheidsklasse 2: dit hout gaat 15-25 jaar mee in de open lucht
  Duurzaamheidsklasse 3: dit hout gaat 10-15 jaar mee in de buitenlucht
  Duurzaamheidsklasse 4: dit hout gaat 5-10 jaar mee in de open lucht
  Duurzaamheidsklasse 5: gaat maximaal 5 jaar mee, het betreft hierbij onbehandeld hout

  Vurenhout dat in de tuin gebruikt wordt valt, afhankelijk van de behandeling die het hout ondergaan heeft, in duurzaamheidsklasse 2-3 of klasse 4-5.


  Tip: kies voor vurenhout met keurmerk
  Er zijn diverse keurmerken die aangeven dat het hout op natuur- en mensvriendelijke wijze behandeld is. De twee meest voorkomende keurmerken zijn het FSC en PEFC logo. Vurenhout dat voorzien is van deze keurmerken is op milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

  Tips bij het kopen van geschikt vurenhout voor buiten
  Vurenhout is geschikt voor gebruik buitenshuis en is verkrijgbaar in verschillende graden wat duurzaamheid betreft. Daarnaast zijn er diverse soorten vurenhout voor buiten, die elk andere eigenschappen hebben. Voor welk soort vurenhout gekozen wordt is vooral afhankelijk van de eisen die gesteld worden aan het hout en de eigen voorkeur. Het is dus belangrijk om op een aantal zaken te letten voordat vurenhout gekocht wordt.

  Soorten vurenhout
  Vurenhout kan op verschillende manieren behandeld worden, waarmee de levensduur verlengd wordt. Daarnaast speelt niet alleen de levensduur bij de behandeling een rol, maar ook de toepassing van het vurenhout.


  Onbehandeld vurenhout kopen voor

  Lees meer
 3. Isolatiemateriaal Kopen - Tips

  Voor het verduurzamen van de woning bent u aangewezen op het gebruik van het juiste isolatiemateriaal. Door het grote aanbod isolatiematerialen kan het echter gebeuren dat u de bomen door het bos niet meer ziet. Onderstaande tips voor het kopen van isolatiemateriaal kunnen helpen bij de keuze van de juiste isolatiematerialen.

  Functionaliteit van het isolatiemateriaal
  Niet alleen technische specificaties bepalen de keuze voor een isolatiemateriaal, het is in de eerste plaats de functionaliteit waarnaar gekeken moet worden. Dient het materiaal flexibel te zijn of is het juist van groot belang dat het materiaal duurzaam is? Moet het materiaal aan andere specificaties voldoen zoals zorgen voor brandwerendheid of bescherming tegen vocht en water? Al deze specificaties worden op de verpakking

  Lees meer
 4. Regelwerk voor gipsplaten plafond maken

  Of het nu gaat om het plaatsen van een geheel nieuw plafond of het vervangen van een oud plafon, een gipsplaten plafond geeft een strakke uitstraling en kan zowel op hellende als rechte plafonds toegepast worden. Gipsplaten hebben daarbij als voordeel dat ze brandwerend, isolerend en makkelijk te verwerken zijn. Voordat de gipsplaten aan het plafond geschroefd kunnen worden dient er een stevig regelwerk gemaakt te worden. Met onderstaande handleiding kunt u zelf aan de slag om een regelwerk voor een gipsplaten plafond te maken.


  Bekijk vuren regels 22x50 bruto

  Bekijk metal stud plafond profielen

  Bekijk gipsplaten

  Lees meer
 5. Metselspecie / Metselcement maken

  Wanneer u een muur op gaat trekken, heeft u metselspecie nodig. Metselspecie in de juiste verhoudingen aan maken betekent een sterke constructie creëren die jarenlang mee zal gaan. Om de juiste verhouding in het gebruik van metselcement, zand en water te bepalen is het nodig om de hardheid van de gekozen stenen te kennen.


  Wat is metselspecie

  Metselspecie is een samenstelling die in de bouw gebruikt wordt voor het metselen van stenen. Gewone metselspecie bestaat uit een bepaalde verhouding portlandcement, kalk, zand en water. In de handel zijn zakken metselspecie te koop die bestaan uit het droge product, waarbij de klant zelf water en zand dient toe te voegen. Deze zijn geschikt voor verwerking in grotere projecten. Voor

  Lees meer
 6. Gipsplaten

  Heeft u plannen om een scheidingswand te plaatsen in uw huis of bedrijf of wilt u graag plafonds en wanden afwerken? Dit kan uitstekend geregeld worden met de gipsplaten die Bouwbestel in haar assortiment te koop aanbieden.

  Gipsplaten voor de afwerking of plaatsen van wanden en plafonds

  Gipsplaten zijn platen die gebruikt kunnen worden voor de afwerking of plaatsing van plafonds en wanden. Het is één van de meest gebruikte materialen bij de afwerking van gebouwen. Er zijn 2 verschillende soorten gipsplaten waaruit gekozen kan worden.

  Gipskartonplaten

  Een gipskartonplaat bestaat in de kern uit gips maar is aan de buitenzijden voorzien van karton. De hechting hiervan ontstaat u

  Lees meer
 7. Gipsplaat of Gipsvezelplaat: Het Verschil

  Zij zijn onmisbaar geworden in de moderne bouw en renovatie. De Gipsvezelplaat of Gipsplaat. De basisvraag is welke plaat het best bij welke constructie hoort, want al is het basisproduct gips, de gipsplaat en de gipsvezelplaat verschillen nogal van elkaar.

  Gipsplaat
  Gipsplaat is de verzamelnaam van een aantal verschillende platen waarvan de basis gips is. Naast de 'gewone' gipsplaat die veelal gebruikt wordt voor de afwerking van een voorzetwand, een plafond of een tussenwand, is er ook de gipskartonplaat. Deze WR-gips kartonplaat is in principe groen van kleur, heeft afgevlakte kanten en is geïmpregneerd waardoor hij waterafstotend is. Hij is inzetbaar in vochtige ruimten, zoals badkamers.
  Dan zijn er de RF gipsvezelplaten. Deze platen zijn brandwerend en voldoen minimaal aan de Brandklasse A2. Uiteraard zijn ze ook verkrijgbaar met Brandklasse A1. De gipsvezelplaat wordt ingezet bij staalconstructies en op plekken waar

  Lees meer
 8. Metselen met Ytong blokken

  Een muur metselen of een afscheiding maken? Het kan eenvoudig, snel en effectief met Ytong blokken.


  Gebruiksvriendelijk
  Laten we beginnen met een opmerking die heel wat aan ongemakken kan voorkomen. Ytong blokken zijn minder geschikt voor een buitenmuur. Dit lijkt een overbodige opmerking, maar mensen die voor het eerst met dit mooie product werken, zijn niet altijd op de hoogte hiervan. Mocht u ze toch voor buiten willen gebruiken dan moet over de blokken UP210W van Knauf -waterafstotende afwerkpleister- worden gesmeerd om te zorgen dat ze tegen vocht en regen bestand zijn.
  Ytong blokken zijn gemaakt van zand, kalk en water. Ze zijn uiterst licht, heel handig te verwerken en hebben een goede isolerende werking. Om die

  Lees meer
 9. Gipsplafond aanbrengen: Een gipsplafond maken in stappen

  Soms wil je wel weer eens iets anders. Dat kan een nieuw gipsplafond zijn. Een andere reden om een plafond aan te pakken is om te isoleren, om een verlaagd gipsplafond te maken of een nieuwe plafond in de badkamer, de schuur of de garage aan te brengen. Wat heb je nodig om dit op een zo effectief mogelijke manier te doen tegen een zo redelijk mogelijke prijs?

  Een gipsplafond aanbrengen in stappen

  Een plafond plaatsen betekent vooraf alles goed plannen, voldoende tijd nemen om het juiste materiaal te zoeken, voor hulp zorgen en geduld hebben. Voeg hier kwalitatief goed materiaal en goed werkend werktuig bij en de klus is al voor de helft geklaard.

  Stap 1:

  Lees meer
 10. Schutting maken van steigerhout

  Een schutting gemaakt van steigerhout geeft elke tuin een rustieke uitstraling. Of het om een modern ingerichte of juist een landelijke tuin gaat, steigerhout is niet alleen functioneel, maar zorgt voor het juiste evenwicht met de resterende inrichting van de tuin. Een schutting maken van steigerhout betekend lang kunnen genieten van een stijlvolle afscheiding van uw tuin.

  Wat is steigerhout?
  Steigerplanken zijn vurenhouten planken die oorspronkelijk gebruikt werden in de bouw als loopplank op steigers, waar de naam van af geleid is. Steigerhout is verkrijgbaar in twee kwaliteiten: zowel nieuw als gebruikt. Gebruikt steigerhout wordt gekenmerkt door een grijze waas en geeft een doorleefde indruk, terwijl het hout door eerder gebruik reeds uitgewerkt is en daardoor duurzamer is dan nieuw

  Lees meer