1. Vloerroosters voor buiten

    Vloerroosters voor buiten zijn onmisbaar voor de tuin en openbare gebouwen. Een vloerrooster is de perfecte oplossing om te voorkomen dat al te veel vuil via de schoenen naar binnen gedragen wordt. Een vloerrooster voor buiten verschilt van een vloermat die vooral geschikt is voor gebruik binnenshuis.


    Direct vloerroosters voor buiten bestellen



    Vloerrooster of deurmat
    De meeste mensen zullen het er mee eens zijn dat een vloerrooster bij de buitendeur of een deurmat de perfecte oplossing is om een ruimte schoner te houden en schoenen van het meeste vuil te ontdoen. Terwijl de één de voorkeur geeft aan een vloermaakt gemaakt van koskosvezels of een t

    Lees meer
  2. Poriso stenen mestelen

    Door het toepassen van Poriso stenen kan er een volle binnenmuur ontstaan die een laag gewicht heeft, maar wel een hoge druksterkte. Wanneer ze op een goede wijze verwerkt worden, zijn de binnenmuren krimp- en scheurvrij.

    Wat zijn Poriso Stenen?

    Poriso Stenen worden ook wel Porotherm Porisostuc genoemd. Vaak worden ze aan de zijde van de binnenruimten voorzien van een stuclaag van ongeveer 10 millimeter. Regelmatig wordt er gekozen voor de toepassing van het hol en dol systeem. Dat betekent dat alleen de lintvoeg gemetseld wordt. Door de hol en dol verbinding hebben de stootvoegen geen metselmortel nodig. Deze stenen moeten van bovenaf langs naar de hol en dol verbinding gebracht worden. De stenen worden zo geplaatst dat er geen metselspecie in de verbinding zal komen. Overigens dient er voor het mestelen cement met kalk gebruikt

    Lees meer
  3. Spatmolen / Crepimolen

    Voordat je de stuc of specie op een muur kan smeren om een glad oppervlakte te krijgen waarover heen je kan behangen of verven zal je eerst een soort voorstrijklaag moeten aanbrengen waar de stuc aan kan hechten. Een snelle manier om een professioneel resultaat te krijgen is door gebruik te maken van een spatmolen.

    Wat doet een spatmolen?

    De spatmolen is ook wel bekend onder de naam crepimolen. De molen brengt een laag aan die gebruikt wordt als hechtingslaag. Hierover heen zal de definitieve stuclaag komen. De laag die de molen produceert is vaak een ruwe onregelmatige laag zodat er een goede hechting ontstaat. Alhoewel het niet de functie van een spatmolen is, wordt deze door sommige mensen gebruikt om een muur grof te stucen. 

    Een kleine tip bij het aanbrengen van de hechtingslaag met een spatmolen: zorg dat je de oppervlakte die niet behandeld hoeven te worden afgedekt hebt. Het heet niet voor niets een spatmolen,

    Lees meer
  4. Elektra aanleggen in gipswand

    Heeft u plannen om een grote ruimte in uw huis of kantoor op te delen in kleinere kamers of wilt u plafonds en wanden betimmeren met gipswanden? Dan kunt u met onze gipswanden uitstekend uit de voeten. Muren van gipswanden zijn eenvoudig te plaatsen en kunt u gemakkelijk zelf realiseren.

    Maar hoe zit het precies met de elektra? Hoe kunt u dit zorgvuldig en netjes aanleggen in een gipswand zonder dat u bang hoeft te zijn dat er kortsluiting ontstaat? Om u hierbij te helpen volgen hier een aantal tips die u goed kunt gebruiken. Uiteindelijk is een goed begin het halve werk. Dat geldt ook voor het aanleggen van elektra in een gipswand.

    Waar wordt elektra aangelegd in een gipswand?

    Een wand van gipsplaten is opgebouwd uit een frame. Aan beide kanten van het frame

    Lees meer
  5. Metalen rooster tuin

    Een metalen rooster in de tuin is de perfecte oplossing voor een schoon huis. Naar binnen lopen met modder aan de schoenen? Dankzij een looprooster geplaatst voor de tuindeur behoort dit allemaal tot het verleden. Lees snel verder en ontdek de voordelen van een metalen rooster voor de tuin.


    Direct een metalen rooster voor de tuin kopen



    Metalen rooster tuin
    Helaas laat het Nederlandse weer nogal veel te wensen over en is het behoorlijk wisselvallig. Om toch van de tuin te kunnen genieten is het raadzaam om van elke minuut zonneschijn optimaal gebruik te maken, zonder zich daarbij om van alles en nog wat druk te maken. De modder die ontstaan is door dagenlange regens dient dus ook zo veel als mogelijk genegeerd te worden. Een paar

    Lees meer
  6. Welke isolatie voor het plafond?

    Heeft u zojuist een nieuwe woning gekocht of bent u uw huidige woning aan het opknappen? Dan zult u vast en zeker de plafonds van uw woning goed willen isoleren. Dat kan het een en ander aan vragen bij u oproepen.

    In ons assortiment kunt u terecht voor verschillende producten die u kunt gebruiken om de plafonds van uw woning te isoleren. Welke isolatiematerialen zijn dat en wat zijn de belangrijkste voordelen van deze soorten? Wij voorzien u graag van heldere en overzichtelijke antwoorden op deze vragen.

    Rockwol 123

    Voor de isolatie van het plafond kunt u gebruik maken van Rockwol 123. Dit is een Rockwool 123 spijkerflensdeken waarmee u uw plafond kunt voorzien van het juiste isolatiemateriaal. U kunt dit isolatiemateriaal eenvoudig aanbrengen met een nietpistool. Wanneer u het vastgeniet heeft, kunt u beginnen met

    Lees meer
  7. Welk stukadoorsmateriaal nodig?

    Na de ruwbouw komt de afwerking. Goed stukwerk is daarbij van groot belang want dat is de basis voor het verdere werk. Om mooi stucwerk af te leveren heb je van alles nodig.

    Rust en veiligheid
    Het begint allemaal met rust en veiligheid. Snel even stuken zorgt voor slordig werk. Een niet schoongemaakte werkplek voor vuil in het materiaal en dus fouten op de muur. Een niet opgeruimde werkplek kan ongelukjes veroorzaken. Werken zonder goede stellage of kniekussens zorgt voor rugklachten. Je hebt er dus veel belang bij om en goed te starten en zorgvuldig te kunnen werken.

    Voorbereiding
    * Welk materiaal heb je nodig en hoeveel? Er bestaan meerdere soorten stucmateriaal. Maar de eerste vraag is of de ondergrond zuigend is, want dan begint het met een primer. Vervolgens komt de keus tussen de verschillende soorten gips aan de beurt. Roodband en goudband zorgen voor een gladde afwerking. Groenband en geelband

    Lees meer
  8. Gipswand plaatsen met hout

    Het plaatsen van een gipswand met hout hoeft niet moeilijk te zijn. Een gipswand kunt u bijvoorbeeld gebruiken als tussenwand, maar het kan daarnaast een gemakkelijke manier zijn om iets af te werken. Het leuke is dat u het niet hoeft uit te besteden, maar met de juiste tips kunt u ook gemakkelijk zelf een gipswand plaatsen met hout. Om u verder op weg te helpen, volgen hier een aantal praktische aanwijzingen die eveneens zorgen voor een mooi eindresultaat.

    Een houten frame aanbrengen voor de gipswand

    De meest eenvoudige manier voor het plaatsen van een gipswand, is door gebruik te maken van een houten frame. De gipsplaten kunnen aan het houten frame bevestigd worden. U kunt een regelwerk aanbrengen dat als frame zal dienen voor de gipswand. Door vuren regels van 50 x 50 millimeter vast te schroeven tegen de vloer, het plafond

    Lees meer
  9. Soorten gipsplaten

    U kunt in ons online assortiment terecht voor diverse soorten gipsplaten. Deze zijn geschikt voor de afwerking of plaatsen van wanden en plafonds. Uiteraard zijn de gipsplaten van uitstekende kwaliteit en zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en eigenschappen. Uiteraard kunt u ook bijbehorende accessoires zoals gipsplaatschroeven bestellen in onze webshop.

    Hieronder kunt u een overzicht vinden van de gipsplaten die u in ons assortiment kunt vinden, evenals de bijhorende accessoires. Uw woning zal er weer als nieuw uitzien!

    Gipsplaat AK

    De Gipsplaat AK is verkrijgbaar in een dikte van 9,5 en 12,5 millimeter is voorzien van afgeschuinde kanten. Deze plaat is uitstekend geschikt voor het creëren van naadloze plafonds en wanden. De gipsplaat is te

    Lees meer
  10. Wat is metselkoord?

    Er zijn zoveel producten in gebruik bij een bouwproces, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Neem bijvoorbeeld 'metselkoord'. De naam zegt het eigenlijk al: een metselkoord is een dun koord dat in een rechte lijn gespannen wordt om tegels en/of stenen in een gelijke en strakke lijn te kunnen leggen. Het is een gereedschap dat dus voornamelijk wordt gebruikt bij het leggen van een stenen ondergrond of muur.

    De bovenkant van de stenen wordt gelijk gelegd aan het metselkoord. Wanneer men een extra laag aanbrengt op de stenen, betekent dit bijvoorbeeld ook dat het metselkoord een slag hoger moet. Zo weet je zeker dat alles recht en gelijk wordt neergelegd. Een handige tip bij het gebruiken van een metselkoord is het aanbrengen van twee houten latjes aan beide uiteinden. Tussen deze twee latjes kun je het touw spannen en op die manier kan je precies langs het touw metselen. Zo weet je zeker dat je een rechte vloer of muur krijgt.

    Een

    Lees meer
Pagina