1. Hoeveel Ytong lijm per m2

  Ytong blokken, ook wel bekend als gasbetonblokken of cellenbetonblokken kunnen eenvoudig gelijmd worden met Ytong lijm. De te gebruiken hoeveelheid Ytong lijm is van een aantal factoren afhankelijk, waaronder het formaat en de dikte van de Ytong blokken, het aantal blokken per vierkante meter, evenals het gewicht en het feit of de op te trekken muur al dan niet een dragende functie heeft.

  Functie en afmeting van de Ytong blokken

  Voordat gekeken kan worden naar de benodigde hoeveelheid Ytong lijm, dient naar de afmeting van de Ytong blokken gekeken te worden. Om de juiste afmeting van de gasbetonblokken te bepalen moet gekeken worden naar de functie van de muur. Gaat het om het optrekken van een dragende muur dan is het gebruik van Ytong blokken

  Lees meer
 2. Benodigdheden Fundering: Wat nodig voor een fundering

  Een uitbouw, een nieuwe garage, een buitenmuur of een tuinhuis, voor al deze zaken is een fundering noodzakelijk. De fundering zorgt er namelijk voor dat de krachten die het bouwwerk op de grond uitoefent, kunnen worden opgevangen. Zo voorkom je en een verzakking, maar ook scheuren en het scheeftrekken van het bouwwerk.

  Een fundering maken

  Zelf een fundering leggen betekent een goed plan maken voordat met de werkzaamheden begonnen wordt.
  1. Hoe groot wordt het bouwwerk waarvoor de fundering bedoeld is?
  2. Wat heb ik nodig voor de fundering? Bouwmateriaal enzovoorts.

  Lees meer
 3. Benodigdheden Gipswand: Wat nodig voor een gipswand

  Een gipswand plaatsen kan in principe iedereen. Vraag is wat voor type gipswand je wilt plaatsen. Want dat bepaalt de hoeveelheid werk, de kosten en de mogelijkheden.

  Een gipswand

  Vaak willen mensen een extra afscheiding. Omdat een vouwgordijn niet altijd afdoende werkt, kiest men al snel voor een gipswand. Die wand wordt vervolgens geplaatst en klaar. De vraag is echter of dat slim is. Want als voorbeeld: een dunne gipsplaat vereist meer regelwerk (van vurenhout of metalstud) dan een dikkere gipsplaat en daardoor kan de wand zomaar duurder uitvallen dan nodig.

  Begin daarom met een stappenplan en ga pas daarna aan de slag. Dat kan geld schelen en, iets wat mogelijk nog belangrijker is, beter werk opleveren.

  Stappenplan

  Lees meer
 4. Alles over Multiplex

  Multiplexplaten zijn universeel inzetbare houtplaten bestaande uit verschillende lagen samengeperst hout en kunnen afhankelijk van de gekozen samenstelling gebruikt worden voor interieur of exterieur toepassingen. Multiplexplaten zijn bijzonder robuust en stootvast waardoor de platen tot de meest gebruikte bouwmaterialen behoren. 

  Wat is Multiplex
  Multiplex bestaat uit minimaal vijf lagen geperst hout, de zogenaamde fineerlagen. De lagen hebben allemaal dezelfde sterkte en worden op een speciale manier met elkaar verlijmd (kruiselings op elkaar voor meer stabiliteit). De verlijming maakt de multiplex platen niet alleen stabiel en tegelijkertijd flexibel, maar zorgt er bovendien voor dat zagen of frezen op maat, evenals spijkeren en schroeven zonder splintervorming geschiedt. De afwerking van mulitplex platen kan naar eigen wensen en inzichten gebeuren. Voor verwerking buitenshuis

  Lees meer
 5. Buitenmuur na-isolatie: Na-isoleren van de buitenmuur

  Een huis biedt bescherming tegen koude, regen, sneeuw, wind en hitte. Het huis op een aangename temperatuur houden kost heel wat aan energie. We zien de laatste twee decennia steeds duidelijker dat onze huizen veel van die warmte weggeven, waardoor de bescherming eigenlijk minder is of in ieder geval duurder dan verwcaht. Onze huizen zijn, zeker wanneer ze ouder dan 25 jaar zijn, namelijk niet optimaal geïsoleerd. Je kunt dat vergelijken met een persoon die in een zomerjas de winter probeert te trotseren.

  Na-isoleren
  Om die reden zijn er steeds meer mensen die bewust hun woning een beter isolatie geven, ofwel na-isoleren. Dat kan door het dak te isoleren, de kelder of kruipruimte te voorzien van isolatie en door de buitenmuur

  Lees meer