1. Welke stukadoorsmaterialen minimaal nodig?

    Goed stucwerk begint met een schone omgeving. Daarnaast heb je minimaal het volgende stukadoorsgereedschap en goed stukadoorsmaterialen nodig.

    Stukadoormateriaal
    Om te kunnen stukadoren heb je nodig
    * rood - of goudband voor gladwerk. Geel - of groenband voor schuurwerk
    * een boormachine met mixer om specie te mengen
    * een rei
    * een goede opzetspaan
    * een schuurbord
    * een spackmes
    * verschillende troffels
    * eventueel primer om een onderlaag aan te brengen bij een 'zuigende' ondergrond
    * een metselkuip
    * en uiteraard metselkoord.

    Handig
    Zorg altijd voor ruim voldoende licht zodat je ziet wat er gebeurt. Voor een veilige trap of verhoging, zoals een steiger wanneer je een plafond stukt, en voor goede kniebedekking of werkkussens.

    Lees meer
  2. Werken met Wedi platen

    Heeft u plannen om uw woning te renoveren of op te knappen en bent op zoek naar de juiste soort platen om dit te kunnen realiseren? Of bent u aan het klussen in uw badkamer en heeft u een goede ondergrond nodig voor de badkamervloer en wilt u graag zelf uw badkamermeubels in elkaar zetten? Dan kunt u met Wedi platen uitstekend uit de voeten.

    Zeker wanneer u erg handig bent, kunnen deze platen op diverse manieren eenvoudig toegepast worden binnen de renovatiewerkzaamheden. Maar zit het nu precies met Wedi platen? Waar bestaat het materiaal uit en welke toepassingen en functies hebben Wedi platen? En welke voordelen heeft de Wedi plaat in vergelijking met andere platen?

    Wat zijn Wedi platen?

    Wedi platen zijn platen die net een stapje verder gaan dan andere bouwplaten.

    Lees meer
  3. Wat is schuurgaas?

    Een schuurbord is handgereedschap wat wordt gebruikt door een stukadoor. Met een schuurbord kan je muren en plafonds vlak en glad strijken of juist voorzien van een stukje structuur. Voor het gladstrijken en het krijgen van deze verschillende texturen heb je schuurgaas nodig voor het schuurbord.

    Welke soorten schuurgaas zijn er?

    Schuurgaas is ideaal voor het glad schuren van stuc- en pleisterwerk. De verschillen in structuur worden gecreëerd door de grit of korrel van het schuurpapier. Deze kan oplopen van 80 tot 360, waarbij 80 wat grover is terwijl 360 juist een fijnere resultaat geeft.

    Een stukadoor zal eerder kiezen voor een schuurbord met schuurgaas dan voor een stukje schuurpapier. Alhoewel met beide hetzelfde resultaat kan worden behaald, loopt schuurgaas niet vol met schuurstof.

    Hoe werkt het?

    Het schuurgaas plaats je in de houder van het schuurbord en klem je vast

    Lees meer
  4. Western Red Cedar Hout: Rabat en Boeidelen

    Bent u uw huis of tuin aan het opknappen en bent u op zoek naar een duurzame houtsoort dat u zowel bewerkt als onbewerkt kunt gebruiken? Dan kunt u in onze webshop uitstekend terecht voor Western Red Cedar. Deze duurzame houtsoort kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Voordat u aan de slag gaat, wilt u misschien eerst weten wat dit precies voor hout is. Want waar komt Western Red Cedar vandaan, wat zijn typische kenmerken van dit hout en hoe kan het worden toepast? Hier vindt u antwoord op al deze vragen. 

    Waar komt Western Red Cedar vandaan?

    Western Red Cedar is een houtsoort uit Noord-Amerika. Deze duurzame houtsoort stamt van af van de Thuja plicata. In Nederland wordt het ook wel de Reuzenlevensboom genoemd. Deze boom groeit snel en kan wel 40 meter hoog worden. In regenachtige gebieden kan de boom echter ook 60 tot 70 meter hoog worden. In Europa wordt deze boom ook wel als sierboom gekweekt en is de boom veel terug te

    Lees meer
  5. Welke verschillende soorten kit zijn er?

    Bent u volop aan het klussen in huis en wilt u ervoor zorgen dat alle werkzaamheden netjes worden afgewerkt? Dan heeft u de keuze uit verschillende soorten kit. Maar welke kit gebruikt u waarvoor?

    Hieronder vindt u de soorten kit die u in ons assortiment aantreft. Twijfelt u over welke kit u moet aanschaffen? U kunt altijd contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.

    Acrylaatkit

    Acrylaatkit is een plasto-elastische afdichtingskit die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Het is een kit op basis van acrylaatdispersie. Deze kit hecht op diverse soorten materiaal, zelfs wanneer de ondergrond vochtig kan zijn. Het is geen enkel probleem om deze kit te overschilderen. Deze kit kan gebruikt worden voor het afdichten van kieren, naden

    Lees meer
  6. Tegelgereedschap

    Om een muur te betegelen heb je heel wat aan tegelgereedschap nodig. Hieronder alles in volgorde van opkomst.

    Tegelgereedschap
    1. De Mortelkuip. In deze kuip wordt niet alleen de mortel gemengd, maar van hieruit neem je ook de mortel die nodig is om de muur recht te trekken. Dit alles uiteraard alleen wanneer de muur eerst een goede voorbehandeling nodig heeft.
    2. Bij een mortelkuip hoort een troffel om de mortel te mengen en een spaan om hem op te dragen. Je hebt een invoegbord en een inwasspaan nodig om de mortel goed op de muur aan te brengen.
    3. Om de mortel te mengen gebruik je de boormachine met als opzetstuk een mixer. Dankzij de mixer wordt de mortel goed gemengd zodat hij makkelijk opgedragen kan worden.
    4. Met de tegelafsteker kun je eventueel nog aanwezige delen van tegels of oude mortel afsteken. Je kunt de tegelafsteker overigens ook voor het verwijderen van sierpleister gebruiken.

    Lees meer
  7. Styrodur Isolatieplaten

    Tijdens het klussen of verbouwen aan uw woning, zult u ongetwijfeld te maken krijgen met het isoleren van vloeren, wanden of plafonds. In ons assortiment treft u diverse Styrodur Isolatie Platen aan die u kunt gebruiken voor de isolatie van uw woning.

    Welke isolatieplaten gebruikt u precies waarvoor? Wij hebben de diverse soorten isolatieplaten voor u op een rijtje gezet. Zo weet u precies welke isolatieplaten u nodig heeft voor de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is het geen probleem om contact met ons op te nemen wanneer u vragen heeft. Wij voorzien u graag van een passend advies.

    Styrodur 2800 C

    De Styrodur 2800 is een uitstekende vloerisolatieplaat. U kunt het gebruiken als isolatieplaat voor diverse vloerconstructies.
    Lees meer
  8. Gyproc Glasroc-f: Brandwerende plaat

    Brand is een grote bedreiging voor gebouwen. Door de aanwezigheid van brandbare materialen in een woning kan het vuur zich snel verspreiden. Een woonhuis waarvan wanden en plafonds brandwerend zijn en die de brand kunnen tegenhouden zijn dan zeer gewenst. De Gyproc Glasroc-f brandwerende plaat is een gipsplaat waarmee wanden en plafonds afgewerkt kunnen worden. De Gyproc Glasroc plaat brand niet en vertraagt de brand doordat de rookontwikkeling tegengehouden wordt. Een gebouw waarin deze brandwerende gipsplaat is verwerkt, biedt veel meer veiligheid.

    Brandwerend Materiaal
    In de Gyproc Glasroc-f brandwerende gipsplaat zijn vezels van glas verwerkt en vlak onder de oppervlakte van beide zijden van de plaat bevindt zich een glasvliesmat waardoor de plaat bij brand niet gaat branden. De plaat wordt bevestigd aan een metalen skelet met RVS schroeven.

    Lees meer
  9. Zwaluwstaartplaten Kopen

    Heeft u plannen om een houten vloer te gaan betegelen? Dan zult u eerst een betonnen onderlaag moeten aanbrengen. U kunt hiervoor gebruik maken van zwaluwstaartplaten. Daarmee wordt het gewicht gelijkmatig over de vloerbaken verdeeld. De zwaluwplaten kunnen op een bestaande houten vloer bevestigd worden, maar het kan soms beter zijn om de oude vloerdelen te verwijderen. Dat vermindert enerzijds het gewicht en de hoogte van de vloer en anderzijds verbetert het de ventilatie. Maar wat zijn zwaluwstaartplaten precies en waarvoor worden ze toegepast? In welke maten zijn de zwaluwstaartplaten allemaal verkrijgbaar? Hieronder kunt u een uitgebreide uitleg vinden over zwaluwstaartplaten en het gebruik hiervan.

    Wat zijn zwaluwstaartplaten?

    Zwaluwstaartplaten zijn gewalste en zelfdragende stalen wapeningsplaten. De platen worden toegepast

    Lees meer
  10. Welke mestelmaterialen minimaal nodig?

    Metselwerk begint met een schone en opgeruimde werkomgeving. Zo voorkom je dat vuil in de specie terecht komt of dat je struikelt. Uiteraard werkt men het best met een goede kwaliteit metselmaterialen.

    Metselmateriaal
    Hoe opgeruimder de werkomgeving en hoe beter het materiaal, hoe beter het eindproduct wordt. Om een mooi eindproduct te verkrijgen heb je metselmateriaal nodig, zoals
    * funderingsbeton en een schop. Je moet namelijk eerst een fundering aanbrengen waarop de muur kan rusten. 
    * betonijzers
    * metselprofielen en schoorlatten
    * een metselkoord en spanners
    * een waterpas
    * metseltroffel(s)
    * een metselsabel
    * een meetlint of rolmeter
    * een metselkuip
    * mortel
    * voegmortel
    * een voegijzer of voegspijker
    *

    Lees meer
Pagina