1. Zelf verbouwen - Uw huis of woning zelf verbouwen

  Een huis of woning zelf verbouwen
  Er kunnen verschillende redenen zijn om een huis zelf te verbouwen: het creëren van meer leefruimte, de woning van meer comfort voorzien, de beschikbare ruimte praktischer indelen of de woning een betere marktwaarde geven. Het gaat in ieder geval altijd om een verbetering van de woonsituatie.

  Om het zelf verbouwen goed te laten plaatsvinden en het overzicht te behouden, is het belangrijk een goed stappenplan te maken en prioriteiten te stellen. Dit is vooral belangrijk als het gaat om het zelf verbouwen van de woning waarin u woont.

  Het maken van een wensenlijst
  Voor u een stappenplan gaat maken, maakt u eerst een wensenlijst.

  Lees meer
 2. MDF plinten kopen en MDF plinten plaatsen

  De afwerking van een vloer wordt bepaald door het gebruik van de juiste plinten. Plinten kunnen de overgang van vloer naar muur op de juiste wijze accentueren en maken een woning helemaal af. Er zijn zelfs plinten waarmee losliggende kabels fraai weggewerkt kunnen worden achter de plinten. MDF plinten kunt u bij Bouwbstel kopen in verschillende afmetingen en kunnen naar eigen inzicht afgewerkt worden. MDF plinten kunnen bovendien makkelijk en snel zelf geplaatst worden.

  Wat zijn plinten
  Plinten zijn dunne stroken hout of kunststof die aan de onderkant van de wand tegen de vloer aan geplaatst worden. Door het plaatsen van een plint wordt de overgang van de vloer en de muur aangegeven. Plinten zijn er in alle kleuren, maten en stijlen en geven in combinatie met de kleur van de vloer en de muur de kamer een luxueuze

  Lees meer
 3. Veranda maken: Zelf een veranda bouwen

  Een veranda is een mooie aanvulling op uw huis, waar u tijdens alle seizoenen van het jaar optimaal kunt genieten van het buitenleven. Bovendien levert het, wanneer juist geïnstalleerd, een waardevermeerdering op voor uw woning.


  Een dergelijke sfeervolle aanbouw kunt u als klusser gemakkelijk zelf maken. Er bestaan verschillende zelfbouwpakketten die doorgaans worden geleverd met een duidelijke omschrijving. Het volgende stappenplan dient als een algemene leidraad.

  Stap 1. De fundering
  De basis moet goed zijn. U wilt natuurlijk niet dat de veranda in de loop der tijd gaat verzakken. Denk daarom goed na over de fundering van de aanbouw. Mits de ondergrond ervoor geschikt is, kunt u kiezen voor een prefab fundering. Informeer hier gerust naar

  Lees meer
 4. Zelf een houtopslag maken

  Iets wat voor iedere bezitter van een openhaard of een allesbrander van belang is, is de houtopslag. De plek waar de voorraad hout komt te liggen die nodig is om regelmatig te kunnen genieten van houtvuur tijdens de koudere dagen van het jaar.

  Zelf een houtopslag maken

  Wanneer u zelf een houtslag gaat maken, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

  • Bouw een houtopslag nooit op een plek waar de slagregen valt.
  • Ook niet zonder afdak.
  • Zorg dat de achterwand goed beschermd is. Hout trekt vocht aan. Dat gaat in de achterwand zitten en zorgt voor vochtplekken en schimmels.
  • Wilt u het hout hoog opstapelen, zorg dan voor een goede balans. Wanneer de stellage of de zijwanden te zwak zijn zal het hout die kunnen doorbreken.
  • Wilt het hout in de kelder opslaan, denk dan aan het uitdrogen van het hout. Te droog hout brandt heel snel weg.
  • Gaat u een houto

  Lees meer
 5. Houten kast: Zelf een houten kast maken van MDF

  Hoe zelf een kast bouwen van MDF

  Als je op zoek bent naar een duurzaam, waterbestendig product voor het bouwen van een kast, dan is MDF de beste en meest praktische optie. MDF is een goedkoop bouwmateriaal van houtvezels die aan elkaar zijn vastgelijmd onder intense warmte en druk, waardoor een flexibel houtproduct ontstaat zonder korrels. Tot slot wordt er een dikke plastic coating over de plaat gespoten waardoor er een duurzaam oppervlak ontstaat dat kan worden gebruikt voor de bouw.

  Het schilderen van MDF kan wel, maar is wel wat lastig. Doordat het MDF oppervlak glad is vergt het meer voorbereiding dan het schilderen van houten oppervlakken. Echter kan MDF zeker worden beschilderd met goede resultaten.
  MDF is minder gevoelig voor splijten

  Lees meer