1. Wat is een dreentegel / drainagetegel?

  Een dreentegel / drainagetegel is een type tegel dat wordt gebruikt voor het bedekken van uw terras. Het is een duurzame en betaalbare optie voor het bedekken van uw terras. Dreentegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en stijlen, waardoor ze een geweldige optie zijn voor het creëren van een unieke en stijlvolle look in elke tuin. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden en kunnen jarenlang meegaan.

  Lees meer
 2. Rooster voor buitendeur

  Een rooster voor buitendeur is de ✅ ideale oplossing voor het vervangen van de standaard deurmat. Daarbij biedt een rooster tal van voordelen, waaronder een gegarandeerd schoner huis onder alle weersomstandigheden. Lees snel verder en ontdek de voordelen van een rooster voor buitendeur.


  Direct een rooster voor buitendeur kopen  Rooster versus deurmat
  Er zullen maar weinig mensen zijn die geen gebruik maken van een deurmat. Een deurmat dient daarbij niet alleen als een praktisch product om de schoenen te vegen voordat men de woning binnen komt, maar maakt de entree nog een stuk mooier. Alhoewel deurmatten in de meest uiteenlopende kleuren, maten en designs verkrijgbaar zijn, zijn deze vergeleken met een rooster een iets mindere k

  Lees meer
 3. Welke betonblokken voor vijver?

  Een vijver in de tuin betekent optimaal genieten van de natuur en compleet ontspannen. Het water, de beplanting en de dieren die dankbaar gebruik maken van de omgeving zorgen voor een sfeervolle uitstraling van de tuin en evenaren bijna het ultieme vakantiegevoel in de eigen achtertuin. Een vijver aanleggen betekend echter ook heel wat werk verzetten voordat genoten kan worden. Voor een stevige en duurzame vijver kan het beste gebruik gemaakt worden van betonblokken.

  Kiezen van de juiste betonblokken
  De keuze in betonblokken is bijzonder ruim. Voor de aanleg van een vijver is het van groot belang dat de betonblokken bestand zijn tegen de verwachte waterdruk en bovendien tegen vocht kunnen. Het beste kan gekozen worden voor betonblokken van Bia geschikt voor vuilwerk (vw).

  Lees meer
 4. Hardhout: Olie of Beits?

  Hardhout is sterk en veerkrachtig en kan voor diverse toepassingen gebruikt worden, waarbij het maken van constructies de meest gebruikte is. Maar ook in de tuin vindt hardhout verschillende toepassingen, waarmee het multi inzetbaar is. Om het hout in buitentoepassingen optimaal te beschermen dient het gebeitst of in olie gezet te worden. Speciaal hiervoor is hardhout beits en olie verkrijgbaar. Voor welk middel gekozen wordt is afhankelijk van de eigen wensen en voorkeur betreffende de uitstraling en bescherming van het hout.

  Optimale bescherming buiten
  Zowel hardhout beits als olie bieden optimale bescherming aan hout dat buiten toegepast wordt. Een tuinhuis, schutting, pergola of een houten terras set kunnen dankzij het gebruik van olie of beits voorzien worden van een beschermende laag, waarmee het hout beter bestand is tegen verschillende

  Lees meer
 5. Tuinhuis beitsen - Tips

  Door een tuinhuis te beitsen wordt niet alleen de levensduur verlengd, maar tegelijkertijd de esthetische waarde van het huis verhoogd. Het gebruik van een hoogwaardige houtbeits garandeert jarenlang genieten van een onderhoudsvrij tuinhuis, een pergola of een blokhut. Het beitsen van een tuinhuis kan eenvoudig zelf gedaan worden, waardoor kosten bespaard kunnen worden.

  Beitsen van een tuinhuis
  De meeste tuinhuizen, blokhutten en pergola’s worden gemaakt van hout. Hout heeft immers een warme uitstraling, isoleert perfect en verleent de tuin een warme sfeer. Een groot nadeel is echter dat het hout dat gebruikt wordt blootgesteld is aan de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Vooral zachte houtsoorten waaronder grenenhout en vurenhout kunnen door deze veranderingen krom trekken. Om het tuinhuis optimaal te beschermen dient het gebeitst te worden.

  Voordelen van beitsen
  Door te kiezen voor het beitsen van een tuinhuis in plaats van h

  Lees meer
 6. Metalen rooster tuin

  Een metalen rooster in de tuin is de perfecte oplossing voor een schoon huis. Naar binnen lopen met modder aan de schoenen? Dankzij een looprooster geplaatst voor de tuindeur behoort dit allemaal tot het verleden. Lees snel verder en ontdek de voordelen van een metalen rooster voor de tuin.


  Direct een metalen rooster voor de tuin kopen  Metalen rooster tuin
  Helaas laat het Nederlandse weer nogal veel te wensen over en is het behoorlijk wisselvallig. Om toch van de tuin te kunnen genieten is het raadzaam om van elke minuut zonneschijn optimaal gebruik te maken, zonder zich daarbij om van alles en nog wat druk te maken. De modder die ontstaan is door dagenlange regens dient dus ook zo veel als mogelijk genegeerd te worden. Een paar

  Lees meer
 7. Schutting maken van steigerhout

  Een schutting gemaakt van steigerhout geeft elke tuin een rustieke uitstraling. Of het om een modern ingerichte of juist een landelijke tuin gaat, steigerhout is niet alleen functioneel, maar zorgt voor het juiste evenwicht met de resterende inrichting van de tuin. Een schutting maken van steigerhout betekend lang kunnen genieten van een stijlvolle afscheiding van uw tuin.

  Wat is steigerhout?
  Steigerplanken zijn vurenhouten planken die oorspronkelijk gebruikt werden in de bouw als loopplank op steigers, waar de naam van af geleid is. Steigerhout is verkrijgbaar in twee kwaliteiten: zowel nieuw als gebruikt. Gebruikt steigerhout wordt gekenmerkt door een grijze waas en geeft een doorleefde indruk, terwijl het hout door eerder gebruik reeds uitgewerkt is en daardoor duurzamer is dan nieuw

  Lees meer
 8. Tuinhuis isoleren: Alles over isolatie van uw tuinhuis

  De tuinhuizen die u als bouwpakket bij de handelaar koopt zijn doorgaans niet standaard voorzien van isolatiemateriaal. Toch is het raadzaam al voor de bouw stil te staan bij de isolatie ervan. Zo kunt u namelijk gelijk de vloer isoleren voordat u de wanden van het tuinhuisje optrekt. Daarnaast werkt u het isolatiemateriaal makkelijker weg tijdens de bouw dan achteraf. Zelfs wanneer een vorstvrij en droog binnenklimaat in het huisje niet een eerste vereiste is gaat uw houten tuinhuis veel langer mee als het geïsoleerd is. De grootste bedreiging voor elke constructie van ongeacht wel materiaal is immers vocht. Vocht is een ideale voedingsbodem voor schimmels en zwammen, doet beton eroderen en metalen corroderen.

  Van onderaf beginnen
  Bij

  Lees meer
 9. Houten kast in de tuin? Een houten tuinkast zelf maken

  Tuinkast
  Een tuinkast kan een (grote) opbergruimte zijn voor bijvoorbeeld tuinmeubelen, buitenspeelgoed en tuingereedschap maar ook een kast met een meer decoratieve functie waar planten op gezet kunnen worden en bloempotten, tuinaarde en klein tuingereedschap in opgeborgen kunnen worden. Voor beide types tuinkasten is steigerhout een mooi materiaal.

  Steigerhout
  Steigerhout is gemaakt van vurenhout: het hout van de spar. Omdat de spar een snelgroeiende boom is, bestaat het hout uit lange en flexibele vezels. Dit heeft als voordeel dat het hout niet snel breekt en daarmee is vurenhout zeer geschikt om steigers voor de

  Lees meer
 10. Persroosters in diverse afmetingen

  Persroosters zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar, geheel af te stemmen op het gebruik ervan. Voor welke afmeting persrooster u ook kiest: u bent verzekerd van een hoogwaardig en duurzaam rooster dat voldoet aan alle verwachtingen. Lees snel verder en ontdek de verschillende toepassingen en afmetingen van persroosters.


  Bekijk hier het volledige assortiment persroosters


  Persroosters afmetingen

  Persroosters van Bouwbestel zijn verkrijgbaar met een standaard maas (vierkant gat) van 30 x 30 mm. De thermisch verzinkte ofwel gegalvaniseerde stalen roosters hebben bovendien allen een hoogte van 25 mm. Dit zijn allemaal standaard afmetingen die het mogelijk maken om de persroosters voor verschillende toepassingen te gebruiken.

  Persroosters kunnen natuurlijk

  Lees meer
Pagina