1. Gas besparen middels isolatie

  Het is tegenwoordig steeds makkelijker om geld te besparen op je energierekening. Toch is slechts twee op de drie huishoudens in Nederland goed geïsoleerd. Zonde, want bewoners van geïsoleerde woningen houden jaarlijks zo een € 2000 extra over om te sparen of te besteden. Daarnaast brengt een goed geïsoleerde woning nog andere voordelen met zich mee. Bijvoorbeeld een hoger wooncomfort omdat de woning altijd een aangename temperatuur heeft, en goede isolatie zorgt bovendien voor minder CO2-uitstoot. Er zijn genoeg klussen die je zelf kunt doen om je woning van goede isolatie te voorzien. In dit artikel lees je hoe je op verschillende manieren geld bespaart op jouw energierekening.

   

   

   

  Hoe weet je of jouw woning goed is geïsoleerd?

   

  Via een goede isolatie blijft jouw huis op temperatuur en verlies je geen warmte. Hierdoor heb je minder energie nodig om het leefk

  Lees meer
 2. Waarom je huis isoleren?

  Het is belangrijk om je huis te isoleren. Isolatie kan

  Lees meer
 3. Hoe isoleer ik mijn kruipruimte?

  Om uw kruipruimte te isoleren, moet u verschillende stappen ondernemen. Allereerst moet u ervoor zorgen dat er voldoende ventilatie is, zodat vocht en kou geen kans krijgen om zich op te stapelen. Om dit te bereiken, kunt u luchtgaten of ventilatieopeningen in de vloer of muren van de kruipruimte maken.

  Daarnaast kunt u het oppervlak van de kruipruimte bestrijken met een dampremmende folie of een dampdichte film. Dit voorkomt dat kou en vocht de kruipruimte binnendringen.

  Als laatste kunt u de kruipruimte isoleren met isolatiemateriaal, zoals glaswol, steenwol of EPS-schuim. Isolatiemateriaal houdt de kou buiten en voorkomt dat kou en vocht in de kruipruimte worden opgeslagen.

  Lees meer
 4. Wat is Perinsul foamglas?

  Perinsul foamglas is een isolatiemateriaal dat bestaat uit cellen van gesinterd glas. Het materiaal is milieuvriendelijk en heeft een hoge thermische isolatiewaarde. Het wordt gebruikt voor het isoleren van muren, plafonds, vloeren en andere constructies. Het materiaal is geclassificeerd als een "brandwerend" product en is onbrandbaar, wat betekent dat het geen brandstof aan de vlammen levert. Perinsul foamglas is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzaam en milieuvriendelijk isolatiemateriaal.

   

  Klik hier voor ons assortiment Perinsul foamglas

  Lees meer
 5. Verschillen tussen PIR en PUR

  PIR (passieve infrarood) en PUR (polyurethaan) zijn twee verschillende soorten isolatie die worden gebruikt om warmte te isoleren. Beide materialen hebben hun eigen unieke eigenschappen en voordelen, waardoor ze beide goede opties zijn voor het isoleren van een woning of gebouw.

  PIR is een synthetisch materiaal dat wordt gemaakt door de samenstelling van kleine stukjes polymeer met luchtbellen erin. Het is een veelzijdig materiaal dat bestand is tegen water en vocht, en het heeft een hoge thermische weerstand. PIR is ook licht van gewicht en heeft een lage warmtegeleiding. Dit maakt het een goede keuze voor het isoleren van muren, plafonds, vloeren en daken.

  PUR is een flexibeler materiaal dat wordt gemaakt door het mengen van polyurethaan met luchtbellen. Het heeft een hoge thermische weerstand en is ook bestand tegen water en vocht. PUR biedt ook een betere geluidsisolatie dan PIR. Het is een goede keuze voor het isoleren van gevels, vloeren en plafonds.

  Als het

  Lees meer
 6. Verschillen tussen glaswol en steenwol isolatie

  Glaswol en steenwol isolatie zijn beide veelgebruikte isolatiematerialen. Ze hebben echter verschillende eigenschappen en voordelen.

  Glaswol is gemaakt van gerecycled glas dat is vermengd met klei of andere bindmiddelen. Het is licht, flexibel en duurzaam, waardoor het ideaal is voor het isoleren van muren, plafonds, vloeren en daken. Glaswol heeft ook goede geluids- en thermische isolatie-eigenschappen. Het is bestand tegen schimmels, bacteriën en schadelijke stoffen, waardoor het een gezondere optie is dan andere isolatiematerialen.

  Steenwol is gemaakt van basalt, een soort vulkanisch gesteente. Het is stevig en sterk, waardoor het goed bestand is tegen mechanische schade. Steenwol heeft ook goede geluids- en thermische isolatie-eigenschappen. Daarnaast is het bestand tegen vocht, waardoor het minder gevoelig is voor schimmel- en schadegevoelige omgevingen.

  Hoewel glaswol en steenwol allebei effectief zijn als isolatiematerialen, hebben ze verschillende voordelen.

  Lees meer
 7. Waarom kiezen voor buisisolatie?

  Buisisolatie is een vorm van isolatie die wordt gebruikt om warmteverlies te voorkomen. Er zijn verschillende soorten buisisolatie, waaronder glaswol, kurk, schuimrubber, kunststof en steenwol. Het belang van buisisolatie is dat het helpt om energie te besparen door het verminderen van warmteverlies in een gebouw. Het kan ook helpen om de levensduur van de leidingen te verlengen en de geluidsisolatie te verbeteren.

  Lees meer
 8. Wat is het verschil tussen thermische en akoestische isolatie?

  Thermische isolatie is het proces van het isoleren van een ruimte tegen warmteverlies. Het voorkomt dat warmte weglekt uit de ruimte en kan worden gebruikt om energie te besparen. Akoestische isolatie daarentegen is het proces van het isoleren van een ruimte tegen geluidsgolven. Dit voorkomt dat geluid wordt overgedragen tussen twee verschillende ruimtes. Deze verschillen zijn belangrijk omdat thermische isolatie helpt bij het verminderen van energieverbruik en akoestische isolatie helpt bij het verminderen van geluidsoverdracht. Beide technieken zijn essentieel voor het creëren van een comfortabele en stille omgeving.

  Lees meer
 9. Waarom kiezen voor isolatiemateriaal dat is gemaakt van gerecycled katoen?

  Gerecycled katoenisolatiemateriaal is duurzamer dan andere isolatiematerialen omdat het gemaakt is van afvalmateriaal dat al eerder is gebruikt. Het is ook milieuvriendelijk omdat het een hernieuwbare bron is die niet afhankelijk is van fossiele brandstoffen. Daarnaast is het een relatief goedkope manier om energie te besparen, wat helpt bij het verminderen van de koolstofvoetafdruk. Bovendien is het licht en sterk, waardoor het een effectieve en duurzame isolatieoplossing is.

  Lees meer
 10. 10 voordelen van Metisse gerecyclede katoen isolatie

  1. Gemaakt van gerecycled katoen, wat betekent dat het een milieuvriendelijke keuze is.
  2. Goedkeuring door de Europese Unie voor het gebruik in bouwprojecten.
  3. Goede thermische isolatie-eigenschappen, waardoor het een uitstekende keuze is voor energiebesparing.
  4. Licht en gemakkelijk te verwerken.
  5. Kan worden gebruikt als een lage-kosten alternatief voor vele andere soorten isolatie.
  6. Niet schadelijk voor de gezondheid en milieu.
  7. Vochtbestendig en bestand tegen schimmels.
  8. Hoge geluidsisolatie-eigenschappen.
  9. Brandvertragend, waardoor het veiliger dan vele andere isolatiematerialen.
  10. Goede warmte-isolerende eigenschappen.

  Lees meer