1. Het gewicht van dreentegels (drainagetegels)

    Heeft uw woning of kantoorpand een plat dak en wilt u deze voorzien van dreentegels drainagetegels? Dan kunt u met dreentegels uitstekend uit de voeten. Bouwbestel levert dreentegels (dreentegels) in diverse maten.

    Wat zijn dreentegels?

    Dreentegels zijn de ideale stenen voor dakbestrating. Dreentegels zorgen voor gelijkmatige en tevens duurzame waterafvoer, waardoor echt grote druk door water of sneeuw voorkomen wordt.

    Drainagetegels wegen niet veel, maar hebben wel een hoge belastbaarheid. Ze zijn uitstekend geschikt voor vlakke daken die beloopbaar zijn. De waterafvoer wordt gerealiseerd door middel van sleuven die te vinden zijn aan de zijkanten van de dreentegels. Een goede waterafvoer is verzekerd door ruimte tussen het dakoppervlak en de dreentegel. De

    Lees meer
  2. Wat is een breedspachtel?

    Als je een muur wilt gaan verven of behangen is het belangrijk dat de muur goed strakgetrokken is. De eerste stap is om alle oneffenheden te verwijderen zodat er geen deuken en gaten te zien zijn. Om dit voor elkaar te krijgen maakt een stukadoor gebruik van een aantal soorten spack- & spachtelmessen. Eén daarvan is de breedspachtel.

    Functie van een breedspachtel

    De breedspachtel is handgereedschap waarmee het stucwerk egaal wordt getrokken. Door de breedte van het blad zijn er geen tussenlijnen te zien. Je kan de spachtel gebruiken om de voegen tussen gips- of houtplaten mee te dichten. In stucwerk kan je er ook grotere scheuren of gaten mee vullen. 

    Daarnaast kan de breedspachtel nog voor een andere doeleinden worden gebruikt waar deze in eerste instantie niet voor was bedoeld. Denk bijvoorbeeld maar aan het afhalen van behang.

    Hoe ziet de breedspachtel eruit?

    Qua

    Lees meer
  3. Gevelplaten vervangen - Tips & Advies

    Steeds meer particulieren en bedrijven gaan over op gevelplaten. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat ze isoleren, beschermen en vooral ook verfraaien.

    Waarom gevelplaten?
    Soms is een gevel toe aan een algehele renovatie. Dat heeft en te maken met het feit dat de voegen poreus geworden zijn en vocht het huis binnendringt. Of met een cementen toplaag die toe is aan vernieuwing. Of dat je hebt besloten het huis te isoleren zodat er beduidend minder gestookt hoeft te worden. Dit zijn de momenten om na te denken over gevelplaten. 

    Voordelen 
    Wat zijn de voordelen van gevelplaten? 
    1. Ze veranderen op een uiterst intelligente manier het aanzien van de woning.
    2. Ze zijn duurzaam. 
    3. Ze helpen het huis beter te isoleren. Niet alleen op warmtegebied, maar ook wat betreft de akoestiek. Dit laatste wordt steeds

    Lees meer
  4. Welke isolatie voor sauna / onder zwembad?

    Eindelijk, u heeft uw droomwoning gekocht en u heeft voldoende budget over voor bijvoorbeeld een sauna of zwembad. Natuurlijk wilt u dat deze zo goed mogelijk in elkaar wordt gezet zodat u er optimaal plezier aan kunt beleven. Het kan natuurlijk ook zijn dat u de oude isolatie (meestal piepschuim) van uw bestaande sauna of onder het zwembad wilt vervangen.

    Voor een sauna of met name onder een zwembad is het belangrijk dat er goed geïsoleerd wordt. De isolatie moet moet goed tegen vocht kunnen en ook wilt u niet te veel kwijt zijn aan het verwarmen van uw zwembad. In onze webshop vindt u diverse soorten isolatien welke zwembad of sauna uitstekend geschikt zijn. U kunt ze hier overzichtelijk op een rijtje vinden.


    >> Directe naar hoogwaardige zwembad

    Lees meer
  5. Soorten isolatiemateriaal

    Bent u op zoek naar goed isolatiemateriaal om uw woning of bedrijfspand te isoleren? Dan bent u bij Bouwbestel aan het goede adres. Bouwbestel verkoopt verschillende soorten isolatieplaten en isolatiemateriaal tegen een scherpe prijs. In de zomer heeft u met goed isolatiemateriaal weinig last van warmte, terwijl u in de winter flink bespaart op uw energierekening. Hier kunt u een overzicht vinden van onze diverse soorten isolatiematerialen.

    Soorten isolatiemateriaal:

    Alkreflex 2l-2 Folie

    Alkreflex 2l-2 Folie is een hoogwaardig soort isolatiefolie dat bestaat uit een dubbele laag polyetheen luchtkussenfolie. Deze folie kan water- en winddicht geïsoleerd worden. U kunt het onder andere gebruiken voor de isolatie van het

    Lees meer
  6. Zelf tegelen

    Heeft u plannen om zelf te gaan tegelen? Bij tegelzetten komt vaak meer kijken dan u denkt. Het is geen eenvoudig klusje. Op een goede manier tegelen kan dan ook niet zonder goede instructies.

    Hier kunt u een stappenplan vinden dat u helpt om stapje voor stapje vorm te geven aan het tegelzetten in uw woning of bedrijfspand. U kunt het gemakkelijk zelf doen, maar het is wel belangrijk dat u zich aan het stappenplan houdt. Dan heeft u namelijk de meeste kans op een mooi eindresultaat.

    1. Maak de ondergrond vlak

    Goed tegelwerk begint met de ondergrond vlak te maken. Eventuele beschadigingen kunt u het beste eerst repareren. Uiteraard moet de ondergrond ook zoveel mogelijk schoon zijn. Voor het uitvlakken kunt u gebruik maken van cementgebonden uitvlakspecie.

    Lees meer
  7. Het verschil tussen Amerikaanse en Europese EPDM

    EPDM is al jarenlang op de markt, maar de laatste 10 jaar wordt EPDM ook veel gebruikt als dakbedekking. Hoewel het geen nieuwe vorm is van dakbedekking, komt het de laatste jaren wel steeds meer in de schijnwerpers te staan. Dit heeft alles te maken met het feit dat de traditionele dakbedekking duurder is geworden en dat de productie van EPDM goedkoper wordt.

    Maar wat is EPDM nu precies? En wat is nu eigenlijk het verschil tussen de Amerikaanse en Europese EPDM?



    Wat is EPDM?

    EPDM is een synthetisch rubber dat voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. De meest bekende toepassingen waarin EPDM gebruikt wordt, zijn als dakbedekking voor woningen en binnen de autobranche. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt om ramen en portieren in auto's af te dichten. De samenstelling van elke type

    Lees meer
  8. Welke mortel gebruiken

    Mortel, ook wel specie genoemd, wordt gebruikt voor uiteenlopende bouwprojecten in en om het huis. Mortel is onder andere nodig voor het metselen, tegelen, voegen, stukadoren en nog veel meer. Het aangemaakte mengsel bestaat uit bindmiddelen en toeslagstoffen, waaraan water wordt toegevoegd. Afhankelijk van de uit te voeren bouwklus wordt de samenstelling van de componenten bepaald.

    Samenstelling mortel
    Mortel bestaat uit bindmiddelen, toeslagstoffen en water. Het belangrijkste bindmiddel is cement, eventueel kalk of een combinatie van cement en kalk. Als toeslagmiddel wordt in de meeste gevallen zand (rivierzand) gebruikt, omdat deze dankzij de verschillende korrelgroottes in combinatie met het bindmiddel na aanraking met water een chemische reactie aangaan. Deze chemische reactie zorgt ervoor dat de korrels aan elkaar gaan

    Lees meer
  9. Soorten voorstrijkmiddelen

    Voordat u aan de slag met stucwerk of tegelen, moet u gebruik maken van voorstrijkmiddelen. U kunt kiezen uit verschillende soorten voorstrijkmiddelen voor stucwerk of voorstrijkmiddelen voor het tegelen. Daarnaast heeft u ook de keuze uit universele voorstrijkmiddelen.

    Hieronder worden de diverse voorstrijkmiddelen toegelicht die u kunt gebruiken. Deze voorstrijkmiddelen zijn allemaal verkrijgbaar in ons assortiment en kunnen wij bij u thuisbezorgen. Uiteraard kunt u bij vragen altijd contact opnemen.

    Voorstrijkmiddelen voor stucwerk

    Voor stucwerk kunt u gebruik maken van Knauf Betokontakt. Dit is een voorstrijkmiddel voor gladde en niet zuigende ondergronden.

    Lees meer
  10. Wat is een opzetspaan?

    Een opzetspaan gebruik je bij het opzetten van gips om het zo goed mogelijk te verdelen over een stuk muur. De opzetspaan zorgt voor een professionele finish en een strakke muur. Voor kleinere stukjes is de opzetspaan niet ideaal, maar wel voor grotere oppervlaktes die je met een opzetspaan in een korte tijd strak krijgt.

    De opzetspaan

    Iedere stukadoor moet een goede opzetspaan tot zijn handgereedschap rekenen. De opzetspaan doet niet al het werk, maar helpt je wel een eind op weg. Er zijn verschillende manieren waarop het gebruik van een opzetspaan tegen je kan werken. 
    Een stukadoor zal niet snel werken met een opzetspaan die te groot is, omdat dit erg vermoeiend kan zijn. Ook is het belangrijk om niet te snel te werken of je te lang op een bepaald punt te richten. Om oneffenheden te voorkomen werk je dus niet te snel en controleer je of de specie goed gemengd is. 

    Hoe ziet de opzetspaan

    Lees meer
Pagina