1. Zelf een vlonder aanleggen

  Een vlonder is een mooie ondergrond, voor een leuke zithoek en geeft de hele tuin een andere uitstraling. Het hout zorgt ervoor dat de tuin een nog meer natuurlijke sfeer krijgt. Maar wat heb je nodig om een vlonder te maken en hoe pak je deze klus aan? We vertellen je er hieronder graag nog wat meer over.

   

   

  Hoe begin je met het maken van een vlonder?

   

  Het begint eigenlijk met het formaat van de vlonder uitzetten. Hoe groot wil je het hebben en waar moet die precies komen? Hier gebruik je wat kleine houten balkjes of paaltjes voor die je op de gewenste plaatsen in de grond zet. Tussen de paaltjes span je een

  Lees meer
 2. Wat is het goedkoopste houten plaatmateriaal?

  Het goedkoopste plaatmateriaal met goede eigenschappen is OSB plaat. Het bestaat uit verlijmde spaanders en is voor heel toepassingen te gebruiken.

   

  Een ander type goedkoopste houten plaatmateriaal is multiplex. Multiplex is een samenstelling van verschillende houtsoorten, die samen een stevig, maar betaalbaar plaatmateriaal vormen. Het is ideaal voor het maken van meubels, kasten, panelen en meer. Multiplex is afgeleid van het Latijnse woord multiplex, dat letterlijk betekent "veelvoudig". Multiplex hout is gemaakt van dunne lagen hout die aan elkaar zijn gelijmd. Het is niet hetzelfde als gewoon hout omdat het veel sterker is. Het wordt ook wel 'engineered wood' genoemd.

   

  Een andere type goedkoopste plaatmateriaal is

  Lees meer
 3. Lijst met verschillende korrelgroottes schuurpapier en de toepassingen

  40-grit: voor het verwijderen van zware verf, lak of roest.
  60-grit: voor het verwijderen van lichtere verf, lak of roest.
  80-grit: voor het gladmaken van oppervlakken.
  100-grit: voor het verfijnen van oppervlakken.
  120-grit: voor het afwerken van meubels, houten vloeren en het polijsten van metaal.
  150-grit: voor het afwerken van kunststof en het polijsten van metaal.
  180-grit: voor het afwerken van kunststof, metaal en het polijsten van glas.
  220-grit: voor het polijsten van glas, kunststof en metaal.

  Lees meer
 4. Wat is geïmpregneerd vurenhout?

  Geïmpregneerd vurenhout is hout dat behandeld is met een chemische stof zoals creosoot of andere waterdichte stoffen om het bestand te maken tegen schimmel, rotting en insecten. Het is meestal gebruikt in buitenprojecten zoals schuttingen, tuinmeubilair, terrassen, tuinhuisjes, speeltoestellen en andere buitenconstructies.

  Lees meer
 5. Wat zijn underlayment platen?

  Underlayment platen zijn dunne platen die worden gebruikt als ondergrond voor het leggen van een vloer. Ze worden vaak gebruikt om de vloer te beschermen tegen schade en om de warmte- en geluidsisolatie te verbeteren. Ze kunnen ook worden gebruikt om oneffenheden in een bestaande vloer te verbergen.

  Tong en groef is een verbindingstechniek die wordt gebruikt om panelen, platen of planken aan elkaar te verbinden. Het bestaat uit een reeks groeven en lippen in de randen van de plaat die samen passen en een stevige verbinding vormen wanneer ze samen worden gedrukt.
  Human: Waarvan zijn underlayment platen gemaakt?

  Lees meer
 6. Wat is douglas hout?

  Douglas hout is een soort hardhout dat afkomstig is van de Douglas-spar, een naaldboom die voorkomt in het noordwesten van Noord-Amerika. Het is een van de meest gebruikte houtsoorten voor buitenshuis omdat het duurzaam en weerbestendig is. Het heeft een mooie, rode kleur en is relatief gemakkelijk te werken. Douglas hout wordt vaak gebruikt voor het maken van meubels, ramen en deuren, schuttingen en andere buitenconstructies.

  Lees meer
 7. Wat is het verschil tussen de bruto- en nettomaat van geschaafd vurenhout?

  De brutomaat van geschaafd vurenhout is de afmeting van het hout voordat het is geschaafd. De nettomaat van geschaafd vurenhout is de afmeting van het hout na het schaven, waarbij een klein deel van het hout verloren gaat. Dit betekent dat de nettomaat altijd kleiner is dan de brutomaat.

  Lees meer
 8. Wat is vurenhout?

  Vurenhout is een type hout dat wordt gebruikt voor verschillende bouw- en meubelprojecten. Het heeft een moeilijke, lichtgeel hout dat gemakkelijk te bewerken is en een goede prijs/kwaliteitverhouding heeft. Het is een populair type hout dat meestal als plaatmateriaal wordt gebruikt, maar kan ook worden gebruikt om meubels en kasten te maken.

  Geschaafd vurenhout is een type vurenhout dat door middel van slijpen of schaafmachine is verwerkt. Het resulteert in een glad oppervlak en een duurzaam product dat gemakkelijk te bewerken is. Geschaafd vurenhout wordt vaak gebruikt in de constructie- en meubelindustrie, waar het stevigheid, duurzaamheid en esthetiek biedt.

  Lees meer
 9. Wat is beter: een houten kozijn of metalen kozijn?

  Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, budget en behoeften. Metalen kozijnen zijn vaak sterker en duurzamer, maar ze kunnen lastiger te installeren zijn en meer geld kosten. Houten kozijnen zijn goedkoper, meestal gemakkelijker te monteren en bieden een traditionele uitstraling dat veel mensen aantrekkelijk vinden. Bovendien zijn houten kozijnen in veel gevallen energie-efficiënter dan metalen kozijnen. Uiteindelijk hangt het van uw persoonlijke voorkeuren, budget en behoeften af om te beslissen welk kozijn het beste voor u is.

  Lees meer
 10. Wat is het verschil tussen vurenhout en hardhout?

  Vurenhout is een soort naaldhout en is een veelzijdig en goedkoop materiaal dat veel gebruikt wordt voor meubels, kasten en bouwprojecten. Het is gemakkelijk om mee te werken en heeft een lage densiteit. Het heeft een matige duurzaamheid voor buiten toepassingen. Voor binnen kan het prima, zo lang er geen vochtige situaties ontstaan. Hardhout is een soort loofhout dat meestal gebruikt wordt voor meubels, kasten en bouwprojecten. Het heeft een hoge densiteit en is veel duurzamer dan vurenhout. Hardhout is steviger en bestand tegen schimmels en insecten. Het is echter duurder en moeilijker om mee te werken.

  Lees meer