1. Wat is een paleerijzer / paleermes?

  Een paleerijzer is een gereedschap dat minder bekend staat dan bijvoorbeeld een hamer of een boor. De meeste mannen zullen dan ook geen paleerijzer in hun gereedschapskist hebben. Dit komt doordat een paleerijzer vooral door de stukadoor wordt gebruikt. Het is dus een heel specifiek gereedschap. Het gereedschap heeft twee verschillende uiteinden. Deze uiteinden zijn verbonden door een langwerpig stukje staal, plastic of hout. Het ene uiteinde bestaat uit een platte punt. Het andere uiteinde loopt spits toe. Om een betere indruk te krijgen over hoe een paleerijzer er uit ziet, zijn er op Internet vele foto's te vinden dit gereedschap. Een stukadoor kan door de verschillende uiteinden van een paleerijzer twee verschillende verrichtingen uitvoeren. Het ijzer wordt vooral gebruikt voor het fijnere stukwerk. Zo kan het stukwerk er heel nauwkeurig mee bewerkt en gladgestreken worden.
  Paleerijzers zijn te krijgen in heel verschillende prijsklassen. De goedkoopste is vanaf circa

  Lees meer
 2. Lijmblokken Maten

  Flexibele bouwmaterialen zijn erg belangrijk wanneer u snel mooie resultaten wilt zien van uw werk. Kalkzandsteen lijmblokken zijn de ideale manier om snel en vakkundig te kunnen werken. De mogelijkheden van kalkzandsteen lijmblokken zijn ongekend.

  Kalkzandsteen lijmblokken zijn gemaakt van zand, kalk en water. Bij de verwerking komen geen schadelijke stoffen vrij en het materiaal is daarnaast volledig recyclebaar. Kortom, u bouwt met duurzaam materiaal waar u jarenlang plezier aan kunt beleven. U doet er daarom een prima aankoop mee en kunt lang genieten van een mooi resultaat.

  Kalkzandsteen Lijmblok L100/198

  Deze kalksteen heeft de maten 437 x 100 x 198 millimeter. U heeft ongeveer 11 stuks nodig per vierkante meter. Ze zijn zeer geschikt

  Lees meer
 3. Welke isolatie in de spouwmuur?

  Het aanbrengen van isolatie in de spouwmuur kan ideaal zijn voor een hoog isolatierendement. Een goede spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de kou tijdens de wintermaanden buiten de deur blijft. Uiteraard houdt het in de zomer de warmte tegen, waardoor uw woning binnen heerlijk koel blijft aanvoelen.

  Wat is een spouwmuur?

  Een spouwmuur bestaat uit twee muren met daar tussenin een holle ruimte. De spouw is de holle ruimte tussen deze muren. Deze twee muren zijn de buitengevel en de binnenmuur.

  Verouderde spouwmuurisolatie

  Misschien is uw woning jaren geleden voorzien van spouwmuurisolatie. Het kan raadzaam zijn om uw muren eens te laten controleren door een expert. Het isolatiemateriaal kan namelijk sterk verouderd zijn. De controle van de status van de spouwmuren kan uitgevoerd worden met een endoscooop, een soort meetinstrument.

  Welke soort isolatie kiest u?

  Of het nu gaat

  Lees meer
 4. Hout Beitsen

  Beitsen is dé manier om hout te beschermen tegen diverse weersomstandigheden door een laag aan te brengen. Daarnaast geeft beits het hout een fraaie uitstraling, doordat de lak diep in het hout intrekt. Hout beitsen is niet alleen makkelijk, maar biedt de garantie dat lange tijd genoten kan worden van het hout. 

  Eigenschappen van hout
  Voor welke houtsoort ook gekozen wordt, hout heeft de neiging om van vorm te veranderen door verschillende omstandigheden. Regen en vocht zorgen voor het uitzetten van hout, terwijl (veelvuldig) zonneschijn en warmte het hout kan laten krimpen. Dit zijn typische eigenschappen voor hout, die echter niet altijd voordelig zijn wanneer het hout gebruikt wordt voor verwerking in meubelen, deuren en ramen. Het uitzetten van hout zou in deze gevallen namelijk de vorm aantasten met als gevolg dat ramen en deuren niet meer passen en zelfs lekkage kunnen veroorzaken. Voor een houten hek is het minder relevant

  Lees meer
 5. Theuma stalen kozijn kopen? Lees meer over de stalen binnendeurkozijnen van Theuma

  Niet voor niets worden de stalen binnendeurkozijnen van Theuma al geruime tijd veelvuldig in woningnieuwbouw en utiliteitsbouw toegepast. Kozijnenspecialist Theuma staat namelijk bekend om haar degelijkheid en kwaliteit als gevolg van 50 jaar ervaring. De eenvoudig te verwerken stalen binnendeurkozijnen zijn dan ook letterlijk en figuurlijk ijzersterk.

  De samenstelling
  Dat de stalen Theuma deurkozijnen zo sterk zijn, heeft te maken met het feit dat ze zijn vervaardigd uit sendzimir. Sendzimir is verzinkt staal, ofwel koolstofstaal dat na het walsen direct door een zinkbad gaat. Dit proces zorgt ervoor dat oxidatie (tot op zekere hoogte) wordt tegengegaan. De MonoPlus binnendeurkozijnen hebben een dikte van 1 of 1,5 mm van dit verzinkte staal.


  Bekijk Theuma kozijnen

  Lees meer
 6. Wat is een bandtroffel (bandtruweel)?

  Een stukadoor of een metselaar gebruikt over het algemeen een troffel of truweel om muren recht te maken. Met dit handige gereedschap kan je mortel of specie mengen, scheppen en aanbrengen op diverse opervlakten. De troffel kan verschillende functies hebben zoals het gladstrijken van moeilijk bereikbare plekken, het recht maken van hoeken of het nauwkeurige werk.

  De bandtroffel


  De bantroffel lijkt erg op een metseltroffel, maar is vaak kleiner van formaat. Het handvat is gemaakt van gelakt houten of uitgevoerd met een supersoft greep. Aan het handvat zit een gekromde steel, waardoor je niet met je hand tegen de muren komt tijdens het werken. Het blad zelf is vierkant en veert een beetje mee. Zoals bij de meeste metselaarsgereedschappen zijn er diverse modellen en breedtes. De stukadoor kiest de breedte van de troffel aan de hand van de te pleisteren banden. De breedtes variëren van 2 tot 10 centimeter.

  Functie

  Lees meer
 7. Bouwmaterialen voor ieder karwei: Bouwbestel.nl

  Bij Bouwbestel vindt u kwalitatief hoogwaardige bouwmaterialen voor elk karwei. Welk karwei u ook moet klaren, Bouwbestel is het juiste adres voor het voordelig online aanschaffen van de gewenste bouwmaterialen. In ons ruime assortiment vindt u bouwmaterialen voor de doe-het-zelver en de professionele aannemer. Verzeker u zelf van een goede service en kwalitatieve bouwmaterialen en kies voor Bouwbestel.

  Direct naar: Homepage

  Bouwmaterialen voor elk karwei

  Lees meer