Er zijn redelijk wat soorten brandwerende platen verkrijgbaar. Een aantal brandwerende / brandvertagende / onbrandbare platen wordt hieronder besproken. De besproken brandwerende platen vindt u terug in de categorie AFBOUW. 

Fipro Mansard

Fipro Mansard brandwerende platen kunnen uitstekend gebruikt worden voor op zolder en in plafonds. Deze brandwerende platen bevatten geen toxische stoffen. Wanneer de brandwerende platen op zolder aangebracht moeten worden, zul je rekening moeten houden met een aantal zaken, zodat de platen niet beschadigd raken. De bitumen moeten altijd eerst aangebracht worden en harden voordat de Fipro Mansard brandwerende platen bevestigd worden. Breng eerst een isolatielaag aan voordat de planten gemonteerd worden, want de platen werken niet wanneer er te grote temperatuurverschillen optreden en de vochtigheid te groot is. Luchtstralers moeten uit de buurt worden gehouden, deze kunnen de platen beschadigen. 

Glasroc-F Gipsplaat

Bescherming tegen brand kan gerealiseerd worden met een brandwerende gipsplaat van Glasroc-F. Deze gipsplaat voldoet aan brandklasse 1 wat betekent dat ze tot 3 uur vuur kunnen tegenhouden. De platen zijn verder onbrandbaar, licht van gewicht en eenvoudig te monteren. Tegelijkertijd werken de platen isolerend vanwege de met glasvezel versterkte kern. Ze kunnen op diverse plaatsen gebruikt worden waaronder wanden in bedrijven, diverse staalconstructies en plaatsen waar met vuur gewerkt wordt. 

Promatect H

Promatect H is een brandwerende plaat die gebruikt kan worden voor diverse toepassingen. Dit kunnen industriële, maritieme en bouwkundige toepassingen zijn. De plaat bestaat uit steenachtig materiaal en wordt veel gebruikt op plaatsen waar waterbestendige en brandwerende platen vereist zijn. Er zijn een aantal belangrijke voordelen op te noemen van deze platen. Zo zijn ze duurzaam en rotten ze niet. Ze kunnen goed tegen water en zijn erg gemakkelijk te monteren. Bij blootstelling aan vuur is er een hoge mechanische weerstand stabiliteit. Ze zijn te gebruiken in branddeuren, staalconstructies, tussenwanden, plafonds en spouwmuren. Verder zijn de platen energiebesparend, isoleren ze uitstekend en verminderen storende geluiden. 

Promatect 100

Promatect 100 zijn brandwerende platen die op plaatsen in huis kunnen worden gebruikt waar vuur zich snel kan verspreiden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de keuken of slaapkamers. De platen van Promatect 100 zorgen ervoor dat het vuur wordt tegengehouden. Wanneer er brand ontstaat, kan de brand zich niet verder verspreiden. Daarmee kan een brand uitstekend onder controle worden gehouden. De brandwerende platen van Promatect 100 rotten niet, zijn onbrandbaar en hebben daarnaast een hoge beschermende factor. Verder kunnen ze ook prima tegen water, zijn ze duurzaam en voldoen ze aan brandklasse 1. Dat betekent dat ze vuur 3 uur lang tegen kunnen houden. 

Promapyr 350

De brandwerende platen van Promapyr kennen diverse voordelen. Zo zijn ze niet alleen brandwerend, maar kunnen ze daarnaast gemakkelijk verwerkt en gemonteerd worden en zijn licht van gewicht. Ze zijn uitstekend geschikt voor brandwerende liggers. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en tevens waterafstotend. Om de platen te kunnen verwerken, kun je het beste een handcirkelzaag met stofafzuiging gebruiken. Het materiaal mag niet ingeademd worden of in de ogen terecht komen. Het dragen van een een veiligheidsbril is dan ook zeker aan te raden, net als het gebruik van een stofmasker. Om huidcontact te vermijden is het verstandig om goede werkhandschoenen te dragen.