Fermacell platen zijn multi inzetbare platen die dankzij de unieke samenstelling en het productieproces brandwerend, geluidswerend en tegelijkertijd vochtbestendig zijn. De afbouwplaten kunnen voor verschillende doeleinden ingezet worden, zoals het bekleden van vloeren, plafond, voorzet- en scheidingswanden.

Fermacell plaat samenstelling
Fermacell platen worden gemaakt van gips en papiervezels, welke afkomstig zijn van gerecyclede afvalmaterialen. Aan dit mengsel wordt water toegevoegd waarna de platen onder hoge druk samengeperst worden tot stabiele platen die vervolgens gedroogd en op maat gesneden worden. De Fermacell platen voldoen aan strenge milieu- en kwaliteitseisen (KOMO/KIWA).

Eigenschappen Fermacell afwerkplaat
Elke plaat van Fermacell voldoet aan de volgende eigenschappen:
- Akoestisch isolerend
- Thermisch isolerend
- Brandwerend
- Stootvast
- Eenvoudig af te werken met tegels, behang en verf, dun pleisterwerk, finishwerk
- Reukloos en vrij van giftige stoffen
- Makkelijk en snel op elke gewenste maat te zagen
- Ecologisch verantwoord (product wordt gemaakt van gerecyclede materialen en natuurlijke grondstoffen)
- Te gebruiken op houten en stalen onderconstructie


Toepassingen van Fermacell platen
De platen van Fermacell zijn multi inzetbaar en kunnen zowel binnen als buitenshuis gebruikt worden voor uiteenlopende nieuwbouw- en renovatiewerkzaamheden, zoals:

- Scheidingswanden, zowel dragend als niet dragend met een stalen of houten onderconstructie
- Woningscheidende wanden, eveneens dragend of niet dragend
- Brandwerende wanden, zowel dragend als niet dragend
- Akoestisch isolerende wanden, dragend en niet dragend
- Plafonds die zowel brandwerend als isolerend moeten zijn
- Wandbekledingen
- Voorzetwanden
- Schachtwanden
- Plafondbekledingen
- Complete afwerking van een zolder (plafond, drempel, schuin dak)


Verwerking van de platen
Fermacell afwerkplaten dienen droog opgeslagen te worden. De verwerkingstemperatuur bedraagt minimaal +5°C. De luchtvochtigheid dient lager dan 80% te zijn en de lijm moet een minimale temperatuur van + 10°C hebben voor het beste resultaat. Tot 12 uur na het verlijmen van de platen dient het verwerkingsklimaat onveranderd te blijven om het drogen van de lijm te bevorderen.

De ondergrond dient droog, vlak en draagkrachtig te zijn en mag niet onderhevig zijn aan krimpen. Daarnaast moet optrekkend vocht en regendoorslag voorkomen worden. Indien de platen aansluiten op een nieuwe vloer, dan dient deze eerst volledig droog te zijn om optrekkend vocht te voorkomen. Fermacell platen worden eenvoudig en snel met speciale Fermacell lijm en schroeven bevestigd.

De hoogwaardige Fermacell platen (diktes: 10 mm en 12,5 mm) vindt u in het uitgebreide assortiment van Bouwbestel. Heeft u nog vragen over Fermacell platen? Aarzel dan niet en neem geheel vrijblijvend contact op met de verkoop binnendienst van Bouwbestel.