1. Zwevende vloer met vloerverwarming: R Floorzz Estrich

    Wil je graag vloerverwarming met een warmtepomp, maar dan wel in combinatie met een zwevende vloer? Dit is heel eenvoudig te realiseren met de R floorzz Estrich duo droogbouw vloerverwarmingsplaten. Deze is bijvoorbeeld heel goed toepasbaar op vloeren waar de opbouwhoogte en het gewicht (mag niet te zwaar wegen) zeer belangrijk zijn. We vertellen je hieronder graag nog meer over een zwevende vloer met R floorzz estrich duo vloerelementen.

     

     

    Een zwevende vloer met R Floorzz estrich duo vloerverwarmingsplaten

     

    Heb je een bestaande oude vloer of een vloer waarbij het belangrijk is dat de vloerdelen die erop komen niet te zwaar van gewicht zijn? Dan zijn de R Floorzz estrich duo vloerverwarmingsplaten een uitstekende keuze. Ook heel geschikt voor een vloer die wat schuin afloopt.

    Lees meer
  2. Hoeveel meter vloerbuis per groep voor vloerverwarming met warmtepomp?

    Vloerverwarming met een waterpomp is een energiezuinige en comfortabele manier om je huis te verwarmen. Via buizen onder de vloer circuleert warm water, dat voor een gelijkmatige en aangename temperatuur in de ruimte zorgt. Het is belangrijk om bij het installeren van vloerverwarming met een warmtepomp te letten op de diameter van de buis. Maar vergeet daarbij niet om ook rekening te houden met de buislengte. Waarom dat belangrijk is lees je in dit artikel.

     

     

    Waarom is de buislengte zo belangrijk?

     

    Wil je je huis efficiënt verwarmen en optimaal gebruik maken van je vloerverwarmingssysteem dan is het zaak om rekening te houden met de lengte van de buizen die gelegd worden. Als de buislengte te lang is, kan het water dat door de buizen stroomt niet voldoende

    Lees meer
  3. Zelf een vlonder aanleggen

    Een vlonder is een mooie ondergrond, voor een leuke zithoek en geeft de hele tuin een andere uitstraling. Het hout zorgt ervoor dat de tuin een nog meer natuurlijke sfeer krijgt. Maar wat heb je nodig om een vlonder te maken en hoe pak je deze klus aan? We vertellen je er hieronder graag nog wat meer over.

     

     

    Hoe begin je met het maken van een vlonder?

     

    Het begint eigenlijk met het formaat van de vlonder uitzetten. Hoe groot wil je het hebben en waar moet die precies komen? Hier gebruik je wat kleine houten balkjes of paaltjes voor die je op de gewenste plaatsen in de grond zet. Tussen de paaltjes span je een

    Lees meer
  4. Een Doe Het Zelf Droogbouw Vloerverwarming Zelf Leggen

    Droogbouw vloerverwarming stappenplan in zes stappen

     

    Vloerverwarming is ideaal. Zo’n systeem verwarmt beter en efficiënter dan radiatoren en het scheelt ook nog ruimte. Nou denk u misschien dat het aanleggen van vloerverwarming kostbaar en tijdrovend is. Daarom beginnen sommige mensen er toch niet aan. Zelf vloerverwarming leggen is echter goed te doen. Zeker met de voorgefreesde vloerplaten van Floorzz, die u het lastigste werk uit handen nemen.

    En met als één van de weinige droogbouwsystemen met 16mm buisdiameter is uw vloerverwarming altijd warmtepomp geschikt!

     

    Met de volgende zes stappen legt u eenvoudig zelf uw eigen vloerverwarming.

    Lees meer
  5. Een fundering maken met piepschuim kist

    Een fundering maken met piepschuim kist

     

    Bij het storten van een fundering van beton hebben we een bekisting nodig. Dat is een vorm of mal waar het beton wordt ingestort. De functie van bekisting is dus als het ware tijdelijk. Als bekisting hebben we de keuze uit verschillende materialen en uitvoeringen. Een bekisting is onmisbaar om het beton op de juiste plaats te houden tijdens het drogen en het harden. Het hardingsproces kan enkele dagen tot een paar weken duren. Een betonbewapening zorgt voor de stevigheid van de bekisting. Het gaat meestal om stalen korven.

     

     

     

    Een fundering is onmisbaar

     

    Bij de meeste bouwprojecten heb je een fundering nodig. Dat is zo bij het bouwen van woningen, een garage of een aanbouw, een schuur

    Lees meer
  6. Gas besparen middels isolatie

    Het is tegenwoordig steeds makkelijker om geld te besparen op je energierekening. Toch is slechts twee op de drie huishoudens in Nederland goed geïsoleerd. Zonde, want bewoners van geïsoleerde woningen houden jaarlijks zo een € 2000 extra over om te sparen of te besteden. Daarnaast brengt een goed geïsoleerde woning nog andere voordelen met zich mee. Bijvoorbeeld een hoger wooncomfort omdat de woning altijd een aangename temperatuur heeft, en goede isolatie zorgt bovendien voor minder CO2-uitstoot. Er zijn genoeg klussen die je zelf kunt doen om je woning van goede isolatie te voorzien. In dit artikel lees je hoe je op verschillende manieren geld bespaart op jouw energierekening.

     

     

     

    Hoe weet je of jouw woning goed is geïsoleerd?

     

    Via een goede isolatie blijft jouw huis op temperatuur en verlies je geen warmte. Hierdoor heb je minder energie nodig om het leefk

    Lees meer
  7. Een huis verbouwen, waar begin je?

    Het verbouwen van een huis is een grote beslissing die veel overwegingen met zich meebrengt. Uiteindelijk zal de beslissing afhangen van uw budget, tijd, vaardigheden en doelen voor het verbouwen van uw huis. Of u nu een klein project heeft of een complete renovatie, het verbouwen van uw huis is een leerrijke en verrijkende ervaring die een investering waard is. Het eerste waar u over na moet denken als u overweegt om een huis te verbouwen, is uw budget. Omdat er veel opties zijn bij het verbouwen van een huis, is het belangrijk om een realistisch budget te stellen. Onderzoek verschillende materialen en procedures om een goed begrip te krijgen van de kosten van het verbouwen van uw huis. Als uw budget te beperkt is, overweeg dan om te beginnen met het aanpakken van kleinere projecten. Naast het overwegen van uw budget, moet u ook rekening houden met de tijd die u in het project kunt steken. Het verbouwen van een huis kan een lange tijd in beslag nemen en het is belangrijk om ervoor

    Lees meer
  8. Waarom je huis isoleren?

    Het is belangrijk om je huis te isoleren. Isolatie kan

    Lees meer
  9. Wat is een telescoop ladder?

    Een telescoop ladder is een ladder die uitgevouwen kan worden tot een bepaalde hoogte. Het is een veelzijdig en handig gereedschap dat ideaal is voor het bereiken van moeilijk te bereiken plaatsen. De ladder heeft meestal meerdere verstelbare segmenten die uit elkaar kunnen worden geschoven om de hoogte aan te passen.

    Voordelen van een telescoop ladder
    1. Telescoop ladders zijn extreem compact en kunnen worden opgeborgen in kleinere ruimtes.
    2. Telescoop ladders kunnen worden aangepast aan verschillende lengtes om zo een breed scala aan hoogtes te bereiken.
    3. Ze zijn lichter dan traditionele ladders, waardoor ze gemakkelijker te vervoeren zijn.
    4. Ze hebben geen losse onderdelen, wat betekent dat ze minder kans hebben om schade te oplopen.
    5. Telescoop ladders zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen weinig onderhoud.

    Lees meer
  10. Wat is een koevoet?

    Een koevoet is een gereedschap dat wordt gebruikt om voorwerpen klem te zetten, te verwijderen of te verplaatsen. Het bestaat uit een steel met een kruiskop en twee armen die uitsteeksel bevatten. De armen worden geopend of gesloten door middel van een scharnierpunt. Het wordt vaak gebruikt om spijkers of andere voorwerpen uit hout te verwijderen. De naam koevoet is afgeleid van het Nederlandse woord 'koeienvoet'. Dit is een oudere naam voor het gereedschap dat gebruikt wordt om losgekomen schroeven of bouten vast te draaien. Ook heeft het koevoet gereedschapsstuk wat weg van de voet van een koe.

    Een koevoet is lang omdat het een efficiënt en veelzijdig gereedschap is dat gebruikt kan worden voor het werken met metalen platen en voor het openen van sloten. Het lange design van een koevoet zorgt ervoor dat er meer kracht kan worden toegepast bij het openen van sloten en het werken met metalen platen, waardoor het een veelzijdig gereedschap is dat voor veel verschillende doeleinden

    Lees meer