Bent u van plan binnen of buiten te betegelen? Dan biedt Schönox met een uitgebreid assortiment tegellijmen u de helpende hand. Voor elke tegelklus is er de juiste Schönox tegellijm, die specifiek gericht is op gebruik in combinatie met bepaalde tegels, voor een bepaalde ondergrond en volledig af te stemmen is op de eigen wensen met betrekking tot het te betegelen oppervlak. Schönox tegellijm kan zowel door de vakman als huis-tuin-keuken klusser gebruikt worden.

Schönox: Duitse producten van hoogwaardige kwaliteit
Alle producten uit de lijn van Schönox worden geproduceerd in het Duitse Rosendahl, waarbij naast hoogwaardige kwaliteit gelet wordt op de veiligheid en milieuvriendelijke productie. Gecombineerd met innovatieve ontwikkelingen produceert het bedrijf bouwproducten die inmiddels niet alleen wijd verspreid over de Bondsrepubliek Duitsland verkocht worden, maar bovendien ook in andere landen verkocht worden. In Nederland is hierbij ook een samenwerking aangegaan met de AkzoNobel groep.


Schönox tegellijm
De tegellijmen van Schönox zijn verkrijgbaar in twaalf verschillende varianten, elk met een eigen toepassing en specificaties. Welke tegellijm gebruikt gaat worden is daarom afhankelijk van de klus, waarbij met diverse factoren rekening gehouden dient te worden. Enkele zaken die meespelen bij de keuze voor de meest geschikte Schönox tegellijm zijn: tegel (formaat en materiaal), verwerking binnen of buiten, droogtijd en eventueel kleur van de tegellijm. Hieronder staan alle varianten van Schönox tegellijm met een korte beschrijving, op een rijtje.

Schönox SK Premium
Goed, makkelijk en snel verwerkbaar, flexibel en hoge hechtingswaarde. Toepasbaar voor binnen en buiten, dunbedmethode, tegel op tegel, groot formaat tegels en uiteenlopende vloer – en wandtegels (mozaïek, plavuizen, keramische tegels enz.). Afvoegbaar na 24 uur.

Schönox SK Rapid W
Sneldrogende Schönox tegellijm, die onder de meeste omstandigheden na circa drie uur afvoegbaar is. Voor gebruik binnen en buiten, geschikt voor natuursteen en keramische tegels, heeft een hoge aanhechtingswaarde. Te gebruiken voor vloer en/of wand. Na 3 uur afvoegbaar.

Schönox Q9 W
Dit is een cementgebonden en flexibele universele poeder tegellijm (kleur wit), die voor (niet) gekalibreerde keramische en porseleinen tegels die gevoelig zijn voor verkleuring, gebruikt kan worden. Daarnaast kan deze Schönox tegellijm ook ingezet worden voor het verlijmen van bouw – en isolatieplaten. Toepasbaar op vloeren, binnen en buitenshuis. Afvoegbaar na circa 30 minuten.

Schönox Q9
Lijkt qua gebruik en toepassingsmogelijkheden enigszins op de eerder genoemde Schönox Q9 W, deze tegellijm is echter grijs van kleur, waarop gelet dient te worden bij de tegelkeuze, indien deze niet kleurvast zijn. Kan op muren en vloeren gebruikt worden. Eveneens binnen drie uur na het lijmen af te voegen.

Schönox PKF Plus
Door innovatieve productietechnieken wordt er tot 90% minder stof geproduceerd bij de aanmaak van deze flexibele en professionele tegellijm. Hecht snel en makkelijk, goede verwerkingseigenschappen. Universeel gebruik op muren en vloeren, voor interieur en exterieur. Afvoegtijd: 3 uur.

Schönox PKF Rapid
Komt grotendeels overeen met de Schönox PKF Plus, maar is bovendien geschikt voor gebruik op vloerverwarming. Voor extern en intern gebruik. Afvoegbaar: na drie uur.

Schönox PKF White
Lijkt op de Schönox PKF Plus, maar is door speciale technieken die het materiaal vochtbestendig maken en de witte kleur uitermate geschikt voor gebruik in natte ruimtes en zwembaden. Let op: pas na 16 uur afvoegbaar.

Schönox SFK
Standaard Schönox tegellijm, die prima toepasbaar is voor de dunbedmethode. Toepasbaar op vloerverwarming en het verlijmen van bouw – en isolatieplaten. Voor binnen en buiten. Afvoegbaar na 24 uur.

Schönox CFK Plus
Normaal afbindende flexlijm, dunbedmortel, verwerkbaar op vloer en wanden. De toeslag van lichte vulstoffen zorgt voor een lager verbruik van de tegellijm. Binnen en buiten te gebruiken. Voegbaar na 16 uur.

Schönox CFK
Dit is een flex poederlijm die niet alleen gebruikt kan worden voor tegels, maar ook isolatie – en bouwplaten, evenals steenstrips. Voor interieur en exterieur toepasbaar. Voegtijd: 24 uur.

Schönox KR
Speciaal voor moeilijke ondergronden die bewegen of van ander materiaal gemaakt zijn dan beton en cement. Twee-componenten polyurethaan-tegellijm die oplosmiddelvrij is. Kan binnen en buiten gebruikt worden. Al na 4 uur voegbaar.

Schönox 2K PU
Een zeer speciale tegellijm uit het assortiment van Schönox is deze Epoxyhars-tegellijm. De lijm is bedoelt voor de levensmiddelsector, laboratoria en bedrijven waar met chemische producten gewerkt wordt, alsook zwembaden. Hoog belastbaar, bestand tegen zuren, voldoet aan de hoogste eisen. Binnen en buiten te gebruiken. Voegbaar na 16 uur.