Mooi tuinhout, in allerlei soorten en maten

Er bestaan allerlei vormen en soorten tuinen. Wie opgroeiende kinderen heeft, zal waarschijnlijk voor een kindvriendelijke tuin kiezen. Waar de kinderen uit huis zijn, valt de keuze mogelijk op een mooie Engelse tuin. Of wordt het een moestuin vol kruiden en heerlijke producten?

Geïmpregneerd vurenhout

Welke tuin het ook wordt, om er een plek van te maken waar iedereen graag vertoeft, heb je natuurlijke materialen nodig. Hout speelt daarbij een niet weg te denken rol. Zo kan geïmpregneerd vurenhout gebruikt worden om een terras te creëren of een wandelpad. Het voordeel van dit hout is dat het niet aangetast wordt door de weersomstandigheden en makkelijk schoon te houden is. Zo nu en dan de hogedrukreiniger er op en het geïmpregneerd vurenhout ziet er weer prachtig uit.


Douglas hout

De Douglas spar levert een geheel ander soort hout op. Het is ideaal voor palen, waaraan de tuinschutting kan hangen, om zelf een prachtige blokhut te bouwen of het tuinhuisje van een mooie buitenste laag te voorzien. Zweeds Douglas hout is niet alleen mooi van structuur, het is duurzaam en makkelijk te verwerken. Je kunt er zelfs een complete veranda mee bouwen. Een mooie beits helpt om het én een prachtige kleur én een langere levensduur te geven.


Hardhout

Hardhout is eigenlijk voor alles te gebruiken. Of het nu hardhouten vlonders, regels of geschaafde en gepunte palen zijn, het materiaal ziet er altijd prachtig uit. Het is eenzijdig geprofileerd, duurzaam en heeft, met een beetje onderhoud, een lange levensduur. Hardhout trekt zich niet veel aan van de weersomstandigheden, ziet er altijd goed uit en is eenvoudig schoon te maken. Het heeft duurzaamheidsklasse 2-3, waardoor het minimaal 10 jaar, maar ook makkelijk veel langer, zelfs tot 25 jaar, mee kan gaan.

Eikenhout

Sterk als staal, prachtig van structuur en kleur, overal in te zetten en met een lange levensduur. Dat is eikenhout. De eikenhouten planken, schoren en balken zijn luchtgedroogd, vers gezaagd en van A-kwaliteit. Ideaal om een boomhut voor de kinderen, een mooi tuinhuisje, die prachtige pergola of een terrasoverkapping van te bouwen. Het kan allemaal. Eikenhout kan eenvoudig gebeitst, maar ook geloogd worden, waardoor de van nature al lange levensduur verder verlengd wordt. Eikenhout is, waar het ook wordt ingezet, altijd een mooi, een luxe product.


Plannen, bestellen, verwerken van uw tuinhout

Welke houtsoort het ook wordt, alles begint met een idee. Maak een plan, vraag waar nodig gerust om informatie bij bouwbestel.nl en bestel wat je nodig hebt. De levering is altijd snel, door heel Nederland en de klanttevredenheid erg hoog. Uit bijna 2000 reviews blijkt: altijd vriendelijk, vragen geen probleem, levering op afspraak, niet duur en vooral een super service. Ideaal om een leuk plan snel in de realiteit om te zetten en de tuin nieuwe - of nog meer glans te geven. Daarnaast wordt op het milieu gelet. Alle hout is op milieuvriendelijke wijze verduurzaamd, zonder inzet van giftige stoffen en kan dus verantwoord gebruikt worden.